Цитирай Първоначално написано от antineutral Виж мнението
Улучи ги в настроение. Обясни, че интернета е важна част от живота на съвременната младеж, че голяма част от социалните контакти, информацията и израстването на модерния ученик се градят на информацията и обмена на знания, интереси и клюки, които минават през глобалната мрежа. Нещо като техните ходенета по кафета и банкети и с ходене с цветни обувки, от които вероятно са ги лишавали родителите им. Кажи им, че светът се е променил и че не е решение да те вържат на каишка както е било при комунизма, за да ти спират нещо, от което ти се чувстваш добре и което ти е едновременно полезно и приятно днес, а не утре или не знам си кога. Кажи им, че ще се постараеш да седиш по по-малко(но не го обещаваш на всяка цена, дори и да са ти родители, на практика ти вземаш всички решения в живота си сам!) и че имаш нужда ти самият да прецениш кое е деградиращо за теб и кое не е, а също и факта, че деградацията е плод на отделната личност и качествен характер, а не на някакви количества от нещо си. Като пример им посочи хората, които пият - има такива, които пият много и стават алкохолици, и такива, които пият много, но не стават алкохолици. Също като довод им изтъкни, че искаш да видиш какво е да вземаш решения като зрял и отговорен човек, а не вечно някой вместо теб да ги взема, нали все някога трябва да се научиш на това, независимо от това, че който плаща поръчва музиката, защото все пак се слуша от всички. И нали утре когато живот и здраве имаш свой собствен живот и интернет пак ти ще си решиш колко време да прекарваш на него и тогава по-малко ли ще държат на теб един вид като те оставят да го правиш и че тук не годините и възрастта а мисълта, потока от знания са решаващи
Та нещо в този дух им кажи. Ефект дали ще има не е ясно, но поне ще ги накара да се замислят, преди да вземат това решение. А и им кажи също да направят като Александър Македонски - преди да предприемат нещо трайно, да преброят до 60
Уау ! Мерси много, надявам се да помогне В началото на поста се отчаях, защото съм пробвал нещата които си изброил там, но по-надолу се успокоих . Все пак ще премисля хубаво нещата, а и утре с един приятел имаме Музикална Неделя (идва у нас и свирим, аз на пиано, той на китара, и заедно пеем, а после теглим всички песни които са ни харесали през месеца) и все ще измислим нещо А като изсвирим Спасение на БТР на майка ми мисля че ще я поразведрим