.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Мега фен
    Град
    <3

За насаждането на страх, неувереност и another butterflies...

На скоро попаднах на този* текст и осъзнах какви жертви можем да бъдем на хората около нас, дори на близките си в старанието им да ни научат на нещо...

*Всичко, което зная и мога, дължа на майка ми:
    1. Мама ме научи да УВАЖАВАМ ЧУЖДИЯ ТРУД: "Ако възнамерявате да се трепете, идете на улицата! Току-що подреждах къщата!"
    2. Мама ме научи да ВЯРВАМ В БОГА: "Моли се на Господ, това да се изпере."
    3. Тя ме научи ДА МИСЛЯ ЛОГИЧНО: "Така е, защото аз ти казвам, че е така!"
    4. Научи ме да мисля за ПОСЛЕДСТВИЯТА: "Ако паднеш през балкона, няма да те взема с мен на плаж."
    5. Тя ми обясни ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНИТЕ ВРЪЗКИ: "Ако не престанеш да ревеш, ще те пребия от бой!"
    6. Тя ме научи да ПРЕОДОЛЯВАМ НЕВЪЗМОЖНОТО: "Затваряй си устата и си яж супата!"

А от личен опит мога да дам следното:
    В първите дни на първата си връзка си седим ние пред входа (или по-скоро срещу входа, малко по-далеч от него) и аз съм ъъм седнала в него и си се радваме, но всичко в граници и съседката (възрастна баба) се провиква с пълен глас, колко ужаааасно е това и как не трябва да показваме обичта си така! Ти да видиш! Почувствах се ужасно, почувствах, че правя нещо нередно и срамно и адски се разтроих и защо?!? Защото така ми го представят, а аз съм ужасно послушно. Сега разбира се не мисля така, но има милион други неща, които могат да ти промият мозъка, а не бива!
    Мама например се опитва (или опитвашЕ, защото леко, леееко започнах да й се противя и аз да я уча ^^) да ми насади какви ли не правилни неща, които са в разрез с мен и абстрактните ми разбирания, но както се сложих в скобички, всячески се опитвам да не се поддавам. Тати например пък ми разрешаваше всичко, което мама не и беше винаги зад и до мен. Което ми липсва най-много от всичко на тоЗ прекрасен свят. НО, искам да кажа, че е ужасно хората, които... са ти най-близки да те учат на своя светоглед... да ти го налагат и да те упрекват ако имаш свой. Всъщност не знам до колко отново се отклоних от темата... бръм. да.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    Тази тема не ми харесва изобщо. Някакси иронията ти не подхожда.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Това е толкова нормално, че не си струва дори да се вайкаш за него. Развитието на хората през последните 100 години е толкова динамично, че хора, които имат разлика от 30 години във възрастта, все едно имат разлика от векове. Оттам идват и всичките драми и конфликти между поколенията.

Едно е сигурно обаче: дъртаците нито ще се научат, нито ще се променят. Не защото не могат, а защото гордостта им не го позволява. Хубаво щеше да е да не е така, но няма начин, трябва да се научим да живеем с това и да не забравяме, че най-важното е, че ние знаем истината.

Banned Супер фен
    Предпочитам да те гледам(и слушам) как пееш пред четене на постовете ти

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си