- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бихте ли учили целодневно в 8 клас, за да усвоите по-добре езика?
В много езикови в провинцията се е запазил целодневният режим на обучение в 8 клас, като след обед се затвърждава това, което е предадено сутринта. Тогава имат също и часове с преподаватели от съответните държави, за които преподаваният език е роден. Бихте ли учили и вие така, особено ако занятията са по-свободни, с по-малко ученици и в по-приятна обстановка?
Не ,просто бих изтрещяла напълно...не че не е хубаво като замисъл,просто не е за всеки.
Да бе.Дали да не спа там.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Май веднага си представихте прашната класна стая, стискащите ви обувки и какви ли не още неприятни асоциации... А ако това става в хубав фонетичен кабинет, ако имате възможност да се събуете, преоблечете и да си пиете спокойно кафето, докато слушате някакъв диалог...? Става въпрос само за осми клас, когато се поставят основите на знанията по съответния език.
И най-вече - не мислите ли, че ако прекарвате известно време и в неформално общуване с новите си съученици, ще се сближите много повече? Да помечтаем...
Да, обаче ако уча езика, който аз искам. А и в несебър си е точно така /м-у другото/. Обаче имаш малка грешка - сутринта е занималнята, а следобед е училището /новия материал и т.н./.
Ако аз си избера съучениците и уча език, който ми е приятен и ще ми трябва.. Не само 8ми клас щях да прекарам в такава обстановка. Мечтая си, мечтая си...
И спря да се върти за миг земята..
Не. Език мога да си уча и сам през повечето време.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Така бях в 8ми клас.
broken-barbiee, сутринта беше училището, следобед - занималнята.
женско
КОнтактът с учител, който езикът му е роден е много много полезен. При нас си имаме редовни часове и с българи, и с чужденци, смисъл не е като занималня. Много можеш да научиш от тези учители, ноо нз дали няма да изтрещиш по някое време от сутрин до вечер учене.. все пак трябва и почивка.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аз така съм учила в гимназията - 7 учебни часа сутрин в училище /език и общообразователни/ + 3 часа занималня понеделник-четвъртък. Затова 7 години по-късно още си говоря езика нормално, без почти никаква практика последните 3 години...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
an0nimn0, broken-barbiee, това зависи от смените. Като сте първа смяна, "занималнята" е след училище, като сте втора - преди него. И да, аз и връстниците ми бяхме точно така в 8ми (подготвителен) клас и повечето усвоихме съответния език точно тогава (а преди това мнозина от нас хал-хабер си нямаха от него). Програмата ни беше такава, че се учеше основно език - по 40 часа седмично (половината в редовните часове, половината на занималня), другото бяха БЕЛ, математика, музика, рисуване и физическо. Веднъж седмично имахме и часове с човек, на когото въпросния език е роден. Това също много помага.
Накрая на годината имахме изпит (писмен и устен) за сертификат по въпросния език.
Почивката е събота и неделя или петък следобед (ако си първа смяна). Не е чак толкова малко.
Имам чувството, че сегашните тийнове стават все по-мързеливи и се интересуват от всичко друго, но не и от нещата, които учат. А тези неща могат да са им доста полезни.
Последно редактирано от DarkTemplar : 04-05-2012 на 04:08
Welcome to the Jungle...
Няма значение. Има си една граница, след която нищо не може да ти влезе в главата.
Абсолютно достатъчни си бяха 19-20 часа език на седмица, благодаря. Нейтив спийкър може да се вкара и в 9 клас, в 8 не е толкова необходим. Достатъчно е учителката по немски да говори само на немски, както правеше моята. Не знаех как звучи гласът й на български до 10 клас поне.
Неее! Зомбирвам се като имаме по 5 часа на ден, а след това просто нищо няма да ми влезе в главата. Самият материал го разбирам още в час... Иначе ние имаме и 'нейтив спийкър'. Не е лошо това, ама наистина не е за всеки... аз, например, не мисля, че езикът, който уча ще ми е кой знае колко полезен, естествено не е излишен някой чужд език и колкото по-добре го знаеш, толкова по-добре, но аз съм за английския...
Не.
пък и принципно , когато бях осми клас , 2 - 3 часа (у нас) ми беше предостатъчно , за да схвана всичко , както трябва. Отделно нямаше подобни неща , от сорта целодневно обучение , поради простата причина, че ние си имахме и часове с чужденци , на които тоя език им е роден.
Като цяло супер много ми липсва 8 клас, като се има предвид, че ми оставаше доста свободно време , докато сега с триста зора намирам такова![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥