Не, за оправдаването имах предвид, че когато някой/я тръгне да краде нечие гадже, си казва: 'еми, той ако я обича, няма да ми върже, затова аз не съм виновна ни най- малко, каквото и да стане.' Не е точно така, има си вина и човекът, който тръгва да се меси в нечии отношения.

"Хората могат да контролират действията си. Всичко останало са оправдания."- да, с това съм съгласна, могат, а именно на това се основават някои връзки над 5-6 години (някой беше го писал по- нагоре). Това, че един обвързан мъж няма да спи с дадена жена, няма да е, защото не го иска (ще го иска, естествено, нищо че си има половинка), а защото умее да се самоконтролира и знае, че това ще попречи на връзката му. Ако не умее да се котролира, не означава моментално, че не обича жената, с която е. Аз имам такова впечатление, но никъде не съм казала, че го одобрявам, не бих приела такова оправдание

За третото- е не е ли успокояващо? На такива клишета никога не гледам едностранчиво. Да, мисля си, че когато някой ми направи нещо лошо (най-простичко и обобщително казано), то ще му се върне, но пък отчитам факта, че тов важи и за мен, затова бих казала, че не го използвам само за успокоение, а и за нравствен коректив на собственото си поведение.