Обмислям лятото да си взема таблет,но не съм много запознат какво и що правят. Искам да попитам могат ли да се свързват с рутера вкъщи примерно или трябва wi-fi? Програми като Winamp,Itunes и всякакъв софтуер се инсталират без проблем нали? Филмите засичат ли,могат ли да се теглят торенти? И да спомена някои изисквания, които са важни според мен:
-Среден размер на екрана
-Минимум 1ghz и 1 gb ram (не знам колко е максималното)
-Горе долу голям хард
-Да има радио
Та препоръчайте ми някой качествен,който няма да се развали на втория месец.
Значи първо помисли си какъв таблет искаш да си вземаш (говоря за операционна система) - Ако е Андроид - спокойно препоръчвам HTC Flyer (имам го вкъщи и направо ме смазва и покрива всичките ти изисквания), Dell Streak 7 (имам 5-ца в джоба, но 7-цата е също перфектна, няма ядове с нея), Galaxy Tab... тези са гарантирано добри. Мога да ти кажа още доста, но не съм си играл толкова с другите (тези са ми били доста в ръцете), има някакви, които са доста добри, но са китайци без марка, но пък на съвсем прилична цена. Ако взимаш андройд филмите вървят перфектно + FullHD, торенти се дърпат лесно, Winamp има, но има и голямо разнообразие от други плеари, има игри, има преходници да се връзваш към мрежата жично, иначе всеки си има Wireless адаптер и няма никакъв проблем
Ipad - отделно говоря за него, понеже имам 2 и спокойно казвам, че са едно от най-добрите решения, но пък са скъпички и си имат доста кусури, спрямо Android (откъм приложения), но пък са най-стабилни.
Ако искаш да вземеш вече таблет, който да работи с Windows бирата е друга. Те са си нормални компютри, просто с touch screen, имам един такъв вкъщи, даже го продавам. Там всичко си върви както на настолния ти компютър, няма разлика, само, че игрите... сам се сети, че Call Of Duty с touch screen е малко тегаво, можеш да връзваш мишка и клавиатура, но не това е целта. Ако имаш въпроси питай
HTC Flyer и Dell Streak 7 изглеждат доста добри Ами от твоето мнение вече клоня към Андроид. Тези дни ще се разровя за още модели и ще постна,които съм харесал за да ме посъветваш.
HTC Flyer е по-добрият от двата. Очаква се да излезе скоро и ICS (Android 4.0) за него, което ще даде допълнителна функционалност Радвам се, че те наклоних към Андроид, определено това е истината Ако мога да помогна с нещо - питай
Аз лично много трудно мога да избера между Android и iOS. Имах тази дилема при избора на телефон и само цената определи покупката. Софтуерът за Android е по-достъпен. iOS е затворена система.
Не само, че е по-достъпен, като цяло е в пъти повече и т.н. iOS-а... има си предимствата, като цяло е по-стабилната операционна система, но... е толкова затворена, че айде няма нужда Човек може съвсем малко да пипа, което за мен примерно не е оферта, понеже предпочитам да си персонализирам всичко
Ами... не се хвърляй директно на HTC-то... поразгледай, ще се убедиш, че на доста по-малко пари има невероятно брутално психопатски китайци, на който HTC-то не може да стъпи на малкия пръст откъм хардуер
Е,да ще поразгледам и разуча. Сега намерих един модел,към който може да се слага клавиатура се превръща и в таблет, и в нетбук. http://www.nixanbal.com/asus-transfo...83%D1%80%D0%B0 Скъпичък е,дават като недостатък,че се зарежда бавно,но пак може да го имам впредвид.
За да не отварям нова да питам тук мисля да си взема таблет, но се чудя между HTC flyer и Samsung Galaxy Tab.Кой е по-добър, аз HTC-то май го харесвам повече, но искам мнения
Откъм дизайн - определено HTC-то повече ми харесва. Откъм дебелина и тегло - Tab-а бие, но пък откъм процесор HTC-то е по-добро... останалите неща са сравнително еднакви. Аз лично предпочитам HTC-то.
При големина на дисплейте нека говорим стандартизирано и в инчове... В джоба си имам 5 инча... голям е, но се побира. HTC е 7 инчов и е доста по-голям от средностатистическия смартфон.