Цитирай Първоначално написано от FeelingLikeAghost Виж мнението
Здравейте пак съм аз, ходих на пхсихолог, каза ми че имам параноя и съм в депресия и трябва да продължа да ходя при нея, но нямам възможност да пращам по 40 лева на сесия. Майка ми знаеше, че отидох, но на нея й казах, че ми е казала че това е от пубертета и е съвсем нормално и няма защо да се безпокоим, защото ако й бях казала щеше да ми накара да ходя, а пък в момента и без това нямаме пари и не искам да товаря родетелите си допълнително. Някакви съвети как да се справя сама с проблема? Ще съм ви много благодарна.
Психолозите са хора като всички нас. С проблемите ти така или иначе няма кой да се справи, освен самата ти. Добрият терапевт знае просто къде да бутне, за да ти тръгне машината. Имаш ли възможност да ходиш по-рядко? Понякога дори честотата на сеансите няма никакво значение, просто е важно да се нахвърлят някои неща, с които кадърният психолог знае и е запознат. А разбира се има и хора, които без никаква терапия си решават проблемите . Понякога се налага да жертваш нещо, за да продължиш да живееш по един по-нормален начин, въпроса е на какво си склонна в момента дали да криеш от родителите си или не ти си решаваш избери това което на тебе ти харесва.
Специално за депресията най-доброто средство познато е спорта средно до силно физическо натоварване прави чудеса буквално за ден-два понякога не че може да реши генерално нещата но тонус адреналин дава.