- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Аз ли правя света или светът прави мен?
Имаме да пишем 5ма души за тая тема и 2ма останахме за часта "светът прави мен". Ако може някой нещо да каже какво да пишем и да разказваме. Много сме тъпи и нищо не знаем. За философия става дума. До довечера да сте написали ако може...
Много е спешно! Иначе ще имаме 2ки по философия, пък 12клас не ми се остава на изпит... "светът прави мен" моля ви се!!!
И не си пишеш домашното сам, защото...
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Емии... няма да ви го пиша, защото:
1. Ме мързи (главната причина)
2. Съм 7 клас и ще си личи, че го е писал 13 годишен келеш
3. Принципи - няма да изкарвам нечия друга оценка
4. Надявам се искате само идеи, а не наготово (заедно ли се пише, или поотделно?? хм...)
Ето какво ми хрумва:
Светът = Хората наоколо
"Човекът е социално животно." (цитат от някой, чието име не помня) Контактите с хората ни учат на доста неща и голяма част от това, което сме, е повлияно от хората около нас. Доста често дори, когато избираме да сме различни, се влияем от мнението на "масите"... и т.н., предполагам разбираш какво имам предвид
Светът = Неща, които не зависят от нас
Може да пишете за това как ни променят нещата, които не зависят от нас - семейството ни, в каква обстановка сме се родили, дори хронични заболявания, ограниченията на собственото ни тяло...
Не знам дали това, което написах, има някакъв смисъл, но за това се сещамНадявам се, че все пак съм подпомогнала с нещо...
ПП: Абсолютно разбирам dreamwalker! И моята първоначална реакция беше същата. Защото, нали се сещаш, като кажеш: Спешно ми трябва еди-си-какво, иначе ще получа двойка!, се разбира, че просто те мързи. А като кажеш: Мислих по въпроса, обаче не сещам, а ми е важно.... Нали, друга работа! Айде спирам се, че съм голям дървен философ![]()
Последно редактирано от BloodyDreamer : 04-04-2012 на 18:05
аха... Nature vs Nurture...
Толкова лесна тема...