- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Презентация по география - идеи какво да включа?
Хора, имам изключително "забавна" тема за презентация по география.
"Повишаване на качеството на природната среда в родния край - фактор за повишаване на жизнения стандарт."
Какво трябва да включа според вас?
Ясно, че ще има разни цифри, индикиращи колко е зле положението с въздуха, водата, почвите и прочее в Пловдив, но какво още? Виждам връзката между двете неща, но не знам как да я онагледя.
Даскалката каза да гледаме тоя сайт. Има купища сложна информация, ако някой случайно види конкретна статия, която би ми била от полза, моля да даде линк.
Всякакви идеи са добре дошли.
Каква степен на свобода имате? Само сухи факти ли иска даскалката или може да се прояви креативност?
Аз бих включила вече проведени инициативи и програми за опазване и подобряване на околната страна, със завършек някаква предстояща кампания.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Жизнения стандарт май се изразяваше в достъпа до чисто материални блага на глава от населението. Което е различно от качество на живот (standard of living - quality of life). Toeст темата ми се струва леко блудкава и неточно формулирана.
Ако пък се бъркам
Зелени не non-profit проекти -> заетост
Чиста природа ->по-здрави и по-работоспособни хора. Двете неща наливат данъци.
Или липсата на сън влияе деструктивно на концентрацията ми.
Ще вкарам малко креативност, но не много, че като я знам как очаква да знаем всяка дума от тоя учебник. Уж ме харесва, дано има файда :д.
И на мен темата ми се вижда блудката, защото не предполага конкретни факт, а по-скоро разтягане на локуми как пречистването на въздуха води до по-висок стандарт на живот. Нищо де, аз ще размия малко границите.
Благодаря за предложенията, ако някой има още, ще се радвам да ги чуя.
Почваш от промяната на показателите на въздух и почва през последните 20 години. Замърсявания, било то субективни или друг тип ( киселинни дъждове, ала бала ) Как се е отразило това на биоразнообразието в района и т.н. Кое от всичко е повлияло най-много да се стигне до тоя хал, как може да се избегне това (вкарай няколко идеи ) Това ти е ядрото кажи речи.