- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Анорексия и булимия в едно
Ъъм, мацка съм първо да отбележаи второ - до 7ми клас как ли не са ме гаврили, същите бебешки истории-всеки ги има . И аз съм бивала обиждана, но просто е нелепо да се провалям сама. ти така един вид угаждаш на тези, които са те тормозили. Я се стегни и им покажи колко не ти пука, вместо по цял ден да лежиш в повърнатото си- изгрубявам ама си е така . Сега съм в университет и честно казано понякога се чудя как съм доживяла дотук, но просто ето- не съм правила тези глупости . Имах приятели, с които да се разсейвам и тн . Просто си избий идеята за всяка поета калорийка и се отпусни мамка му . Има и друго за какво да живееш освен за това, да броиш калории. А за гаджетата- ти си само 8-ми клас, ако очакваш да имаш сериозна връзка с години отсега-малшанс . Това е
А и още нещо- имам чувството , че вече си изсмука и пръстите на краката само за да намираш оправдания, да НЕ престанеш- тормози , гаджета , родители. Аи стига, наистина си малко бъгната в главата, ако искаше да се оправиш нямаше да търсиш оправдания, а да намериш начини
за какво ти е да си толкова слаба, храни се нормално, яж вкусна, благоуханна и здравословна/питателна храна, формата на тялото трябва да се поддържа повече от физкултура отколкото от гладуване и диети, гладуването и диетите са полезни за кратко време, но продължат ли седмици и месеци тогава не-дай-Си-Боже може да настъпят сериозни усложнения с здравето, а дори и смърт, просто ще цитирам думите на вече покойната природолечителка Лидия Ковачева, която казваше на момичета като теб: "вие трябва да се храните нормално, гладуването и диетите не са толкова за слабите хора", при все че тя беше гладолечителка и специалист по храненето, препоръчваше всякаква натурална храна, дори и хляб, сирене, мед.....
Идиоти.
Родили се прави, здрави, без проблеми. И дай всичко да съсипем от глупавата ни филмарщина.
Колко си висока? Колко тежиш? А IQ-то ти колко е?
Нито си булимичка, нито анорексичка. Правиш циркове. От мухата-слон.
Никой няма да ти реши проблеми. Проблеми не си видяла.
Вземи виж другите теми наоколо, където нормалните хора СПОРТУВАТ и ядат здравословно.
А това с 11ти клас- малко самоуважение имай.
Спортувам, и то доста сериозно - във всеки свободен момент съм на тенис-корта, ходя с колело на училище, вкъщи правя упражнения и/или карам велоергометър. Иначе съм 175, 65кг и съм от хората с тежък кокал, или поне така казват лекарите. И съжалявам, че смятате проблемите ми за оправдание.. всъщност може и такова да е.. просто в момента съм и доста объркана (предполагам е норамално (?))
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
Нормално е. Просто се стегни. Щом казваш че спортуваш толкова много, начи се движиш много добре. Само яж здравословна храна и готово.
^ Мерси. Аз тази седмица ще ходя на диетолог и там ще ми изготвят индивидуално меню. Проблема ми е, че сега може да съм качила 2-3 кг :хх Но нищо... както се качват, така се и свалят! И дай боже до август да съм към 55-56-57 кг. Мисля, че тогава ще ми е добре?
Колко тежиш в момента и колко си висока + години?
Ох.. колко познато .. Само дето моя режим беше изцяло да не ям, освен разхлабителни шоколадчета, хапнех ли нещо веднага бягах към тоалетната ... Не съм чела подробно, не знам какво те е накарало да стигнеш до това положение.. Но мен ме подтикнаха подигравките и постоянното натякване от страна на другите, че съм дебела... Слаб характер съм и всичко подобно ми влияеше ...
Аз се разминах, оправих се, ходих на психолог, спазвах диета и тнт.. и се оправих... Сега съм с напълно прецакан стомах и още една камара други простотии.. И пак не съм слаба каквато исках да стана, защото след като размина всичко започнах да качвам килограми и от най-малкото .. Не си заслужава, ти все още имаш време, просто спри да се ограничаваш и да повръщаш .. спазвай здравословен режим, спортувай и това ще ти донесе много повече успех в отслабването от колкото глада.. Не си прецаквай организма така, защото идея си нямаш до какви сериозни проблеми може да доведе .. Аз до скоро все още продължавах да получавам кризи заради тоя стомах... Просто го приеми като съвет, от човек, който е минал през това
^ мерси. Аз съм много доволна от себе си тази вечер. Бях седнала пред тоалетната и гледах тъпо, чудех се, дали да повърна, но след 5мин. станах и си отидох в стаята без да съм направила нищо ;дд много се радвам
Утре мисля да си направя малко разтоварващ ден - само кисело мляко или само прясно, защото днес (на рд на баща ми) мн се яде и не искам да ми е тежко. (:
Ето, че изобщо не си се оправила - не може след всяко нормално хранене, не знам де, я кажи какво си яла( може за теб да е много,, но да е абсурдно малко) та не може след всеки такъв ден да си на фотосинтезаИ тук идва вече проблема ти, който е в главата- съвестта те гризе брутално и е явно , че не си се оправила, няма и как за толкова време . Ако беше наред щеше да си хапваш и днес примерно както си била на рд вчера да потренираш с 20 минути повече примерно и да си караш на нормално меню, не казвам да се тъпчеш, а да ядеш... но не, ти ще караш на ЕДНО НИЩО- еми хубаво оправяй се
![]()
Последно редактирано от ALetterFromTheSky : 04-16-2012 на 05:26
ALetterFromTheSky е права. Не може след всяко по обилно хапване ти да гладуваш.
^ На въпроса ти 65кг на 175; 15г. (преди около 2 год бчх 59 на 170.. ама нещо изведнъж качих и ... :х )
И няма да гладувам... просто усещам корема си подут и ми е тежко. А и закусих нормално туко-що. Прост днес ще го карам на по-малкии порции, явноИначе, мерси много - наистина ми помагате! <3
Еми около половин парче баница (може и малко по-малко) и половин (малко!) парче торта. Знам, че нещата не са от най-полезните, но от рд-то вчера бяха останали, а и принципно много рядко ги ям.
Аз напоследък се опитвах да се погледна в огледалото и да се видя, както ме виждат другите хора.. 1-2 пъти успях ^^ и се оказа, че не съм дебела както си мислих.. а съвсем нормална 0.о ;дд беше... странно.
Ако ти не си помогнеш, нито диетолози, нито психолози ще ти помогнат. Не ти ли беше близко до акъла, че ако с повръщане се отслабваше, нямаше хората да спортуват и да прекарват часове във фитнеса, парка..?!
DisappointedDreamer е напълно прав/а. Всички имаме проблеми, кой по-големи, кой по-малки, но това не е причина да ходя в тоалетната да повръщам. Или пък щото вчера съм се наяла супер много, дай днес да съм само на вода (само да добавя, че този план на хранене се използва от културистите, когато искат да качат кг). Може и да те упреквам, ама трябва да свикнеш и да се стегнеш. В живота не всичко ще ти е цветя и рози и точно от такова отношение на хората се изгражда личност, не от мили думи, закачки и комплименти. Ако искаш да си силна за в бъдеще, приемай всеки упрек, а не бягай, защото е вероятно да има истина в него. Успех.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Нямах силите и нервите да прочета последните постове. В началото си мислех "Момичето иска да се оправи...всичко ще е ок.След като е осъзнала проблема" А в последствие знаещ ли какво почнах да си мисля. С извинение колкото си искаш ме обиждай след това което ще напиша, но ти ме изкара извън релси. Ти си едно 13 годишно пишлеме дето не знае какво иска. След поста ти "натупках се УЖАСНО" Почнах да си мисля как тая тема е един фарс и това може да е един театър.Ти си в пубертета, нормално е да качиш килограми. На мен са ми викали гарга, гаргоил заради носът ми. Казвали са ми да ида на пълна промяна и някакви ей такива. Чувам майка ми как ми казва,че съм дебела и трябва да спра да ям,но тя знае че като ми казва такива нея като например ,че не мога, така тя ме провокира. Аз съм такава провокирам се от негативните менения за мен.. И знаеш ли какво това ме мотивира да и докажа,че мога да работя над себе си и характера ми. Знаеш ли какви жалки проблеми имаш. Искаш вашите да се разведат.. за бога те са ти родители .Моите не са се карали и се разведоха знаеш ли как съм го преживяла. Най добрата ми приятелка е най волевия човек който познавам и ме вдъхновява. Спортувам всеки ден. Сега съм в университета и въпреки всичките ми недостатъци (като килата) когато аз се харесвам знаеш ли колко хора също ме харесват. Ако бях покрай теб просто щях ти забия два шамара. Намираш си извинение за всяко действие. Знаеш ли има един цитат,който научих скоро и го ползвам всеки ден към всеки един като теб "на света има 2 типа хора: едните намират оправдания другите намират начин. "Ако ти наистина имаше тоя проблем и го осъзнаваше и искаше да си помогнеш щеше да потърсиш помощ от близките си и хора професионалисти разбиращи от това. да добре е да знаеш, че има и други като теб. Но какво така само ще си намираш извинение да продължиш. Просто съм ти адски бясна....
Fantomche потърсих помощ и от наще. И да, всъщност търся начин да се спрая... а и това, че мисля, че съм се натъпкала е съвсем нормално, защото в сравнение с количеството, което преди ядях (а и веднага изхвърлях) наистина е МНОГО. Иначе, мерси - и да права си, че трябва по-усилено да търся начин (!).
DisappointedDreamer мисля, че съм написала как тренирам и се движа - тенис (всеки свободен момент), с колело на даскало, упражнения и велоергометър вкъщиМисля, че е добре.. а и от тениса се трупа мускулна маса (в краката), а бях чела, че мускулите тежат повече от мазнините.. така ли е? ако е така, даже не мисля, че имам и нужда да отслабвам.. а по-точно, да се науча да се храня (?)..
По-важно е колко процента мазнини имаш, а не колко тежиш. Щото както може да си 55 кг без никакви мускули цялата разплута, така и може да си 60 кг идеална![]()
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
Извинявам се,че толкова късно ти отговарям,ма и аз не знам защо така се получи.Като за начало искам да се обърна към тия дето твърдят,че момичето си търси извинения,оправдания и прочие.Преди да почнете да поставяте диагнози на хората помислете малко,че не всички сме с еднакво устроена психика и това,което на вас ви изглежда като глупост или нещо безобидно,за друг човек може да се окаже доста болезнено и травмиращо.Уви не всички са толкова устойчиви
И точно мисълта "ще им покажа аз на тях" най - често води до подобни самоубийствени решения. Колкото до килограмите и ръста ти .. ами можеш само да се радваш,че си толкова
Да не говорим,че спортуваш - следователно имаш натрупана мускулна маса,която тежи повече от разпуснатите месца на кльощавите мадами.А сега да се върна и към последиците от булимията .. първо: не те знам колко си добра на тенис и доколко е важен като спорт за теб,но може да се сбогуваш с него,защото продължиш ли просто няма да имаш физическата възможност да издържиш на натоварването.Ще се задъхваш,ще ти става все по - трудно и по - трудно да тичаш.Второ : мечтаеш как ще станеш слаба,когато излизаш навън с приятели всички ще се обръщат след теб и ще ти се възхищават на 'перфектното' тяло ?Е ..мечтите са наистина хубаво нещо (: желанието ти да излизаш ще се изпари и заедно със жизнената ти сила ще отиде буквално и преносно в кенефа .Ще си все по - отпаднала и демотивирана да правиш каквото и да било.И сега любимото ми - зимата.Прекрасен и красив сезон,който ще проклинаш във всяка една удобна секунда,повярвай ми.Дори не мога да започна да описвам колко пъти по - силен и пронизващ е студа.Няма да можеш да се стоплиш.Ама никога.Ще си кажеш ''Струва си.Ще дойде лято.Става топло,дрехите лека по лека си отиват.Момичетата ще ми завиждат,момчетата ще ми се възхищават''.Мхммм
В момента,в който се дигнат температурите ще почне да ти прилошава от топлото.Кръвното ти ще пада и ще си на секунди от припадък.А като гледам написаните от теб неща от рода на тва,че си яла " малко!" торта/баница и т.н. ми напомняш адски много на мен.Оправдаваш се не толкова пред другите,а пред себе си,че е малко няма проблеми,а вътрешно те яде отвътре ''престъплението'',което си направила.А на въпросът ти - да,от София съм и ще се радвам да се опознаем по - добре,така че ако искаш дай скайп или още по - добре фейсбук.Както ти е удобно (: Ще чакам отговор и успех в цялата тая бъркотия.
Ами може да не те изкефя че ще ти изпиша поредният негативен коментар,но ти си ЛИГЛА!Имала много сериозни проблеми?Ти си на 14-15 бе дете,какви ти сериозни проблеми?Искаш вашите да се разведат?Да,моите са разведени и единственият + от това е че новата жена на татко ми пере дрехите...толкова са ти сериозни проблемите...ходела с някво момче от 11 клас,обачеее след седмица-две тръгнала с едно друго (доколкото разбрах).Защо си го слагаш на сърце,като се вижда че онзи ти е никакъв,щом толкова бързо си тръгнала с друг?Даа,повръщай и се хвали наляво и надясно че си болна от булимия,анорексия и всичките други.Повръщай си и се надявам че след време ще се усетиш как си съсипваш здравето,защото познавам човек който е страдал от анорексия,не е красива гледка,как от прекрасно момиче,тежащо 60 кг,стана буквало мърша.Прекалено сериозни са ти проблемите,остава и да кажеш че по-добре да се разболееш,да умреш и разни други....
"дигна ми нервите!"
Мускулите тежат повече от мазнините, но това е друга тема.
И какво като всички сме с различно мислене? Точно заради това, че някои са супер слаби характери винаги ще го отнасят. И не само тия болести, ами винаги в живота ще бъдат мачкани. Проблема не ти е в килограмите, момиче, проблема ти е в главата.
...но във тебе като рана
"Защо?"