Първо да кажа, че пиша с най-добри намерение и с цел да помогна както в търсенето на въпросното хоби, така и в личностното израстване.
Мрънкаш. Ама много. Прочети си поста и виж на колко места имаш най-различни изисквания. Единственото разумно лично за мен е финансовото съображение. Не знам дали е от зодията, но аз съм същата, а това пречи. Търсиш си причина да не захванеш нищо, а си прекалено млад/малък, за да казваш "Не мога." Дърпа те назад.

Адмирации за готварския курс, впрочем. Това щеше да ми е първото предложение. Дано успееш да си намериш работа като такъв, не знам дали е възможно без завършено висше образование, но се надявам.

Та, предложението ми е... и се замисли за повече от 5 секунди преди да го отхвърлиш... фитнес. Сериозна съм.
Не казвай "Не съм такъв тип, уморявам се, скъпо е и прочее".
- Какъв тип не си? Типът, който иска да се грижи за тялото си? На фитнес отдавна не ходят само дебелите. Не е нужно да пиеш добавки, нужно е просто да отидеш, да покараш малко колело или да побягаш на пътечката, да правиш упражнения за гръб/рамене и прочее. Не е нужно да ставаш бабанка, а просто да отделиш по час и нещо 2-3 пъти седмично.
- Уморяваш се? Е, и? Сега ти е времето да посрещаш предизвикателства, да си казваш, че можеш, да надскачаш себе си. Помисли си колко ще си удовлетворен после. Давам ти пример. Не мога да бягам. Ама хич. Искам да си изповръщам червата след 300 метра. Не покривам нормативи в училище. Не тичам, когато закъснявам. За 50 м до автобуса се уморявам. Но вчера отидох на фитнес и бягах на пътечката. Малко, но все пак е начало. Защото искам да се победя.
Мразя всяка отделна секунда от проклетата пътека/кростренажор/колело, но гледайки се в огледалото, слушайки музика и представяйки си как ще изглеждам по бански... търпи се-
- Скъпо в никакъв случай не е. Най-новият фитнес в центъра на Пловдив отвори преди няколко месеца. Карта за два месеца ми струва 20 лв и обхваща 21 тренировки. Доста евтино си е даже.
- Залите отдавна не са прашни и миризливи подземия. (в случай, че се опиташ да го изтъкнеш като причина.

Допълнителният бонус е, че самочувствието ти ще се покачи, а освен това, момичетата определено имаме талант да надушваме кой се грижи за себе си. Да не говорим, че залата е доста добро място за запознанства.

Не знам доколко фитнесът може да е хоби, но е повече от добра идея да започнеш. Хобита в класическия смисъл на думите ти предложиха останалите. Аз просто давам различна гледна точка.

П.С. Виж тук
И си пусни канала Utilisima. Уж женски го водят, ама всъщност дават доста неща в стил Do it yourself.