- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Отново бездомни кучета и отново смърт
http://www.mediapool.bg/%D0%B8%D0%B7...ews191275.html
колко пъти?
не съм го чувал този човек, но разбирам че бил изключитено известен в Щатите, работил за ООН, преподава и т.н.
питам, до кога ще се случва това? започвам да ставам адски нетолерантен към псетата. Ясно, че 'вината не е тяхна', ами на кой е? Какво отношение очаквате към тях, ако ги видите да нападат някой беззащитен или например ме напднат мен? САмо да ги разпъдя или да изтрепя къде което хвана?
целият съм в слух за вашите 'хуманни' варианти за справяне с проблема, защото всички знаем 'обективните' такива, които започват да ми се струват все по-благи..
Това е стара новина. Така си написал темата, че ми се струва, че предварително си я написал с цел да се заядеш и да покажеш на хората колко тъпи са те, а ти колко си умен![]()
Всичко е криворазбрано, предъвкано и е една голяма дъндания, защото никой не изслушва никого. И аз бях нападната от куче. Сега можех да съм с половин крак.Ужасявам се от кучетата навън. Всеки ги храни. Обичам животните, но това не е правилният начин.
Когато искаха да ги събират и да ги приспиват, се получи отново голямата дъндания, защото никой не знае дори какво иска или какво се прави. Заглавията са едни. Разваленият телефон си е развален и всичко остава неразбрано както е, и цялата ни страна.
Харесаха ми предложенията на Фандъкова, но само с приказки не става.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Вината, ако можем в случая да говорим за търсене на вина, тя е нещо което се стоварва без да пита някой има ли отношение към проблема или няма. Изпитването или търсенето на такава са частни събития. Виж отговорността като дума като термин винаги е колективно понятие, и тя се носи от всеки откак е роден вкл. и от кучето. Хората сме тъй устроени различни сме. Един милее за животните и не може с лека ръка да ги нарани, друг вижда, че те представляват заплаха, в крайна сметка се делим на лагери и т.н. За кучето като животно принципно се казва, че е без вина, тъй като всичко при него е ловен инстинкт и то не може да направи разлика между добро и зло, или по-скоро не така добре както един човек. Но и то е отговорно за дето живее, звучи смешно, но е факт.
Евтанизирането и кастрирането няма да решат проблема. Второто е доказано непрактичен метод, а първото ще предизвика същата вълна на недоволство, която презизвиква в момента връщането им в кварталите, само че от другата страна. Просто са временни решения. Това, което в последно време ми се върти из главата, е да бъде премахнат настоящия закон тотално. Никой да не се занимава с кучетата, никой да не взема отношение по проблема от страна на институциите. Който има проблеми с кучета - ще си ги реши без да се съобразява със закона, просто защото няма да има такъв. Цената в този случай може да е и доста избити кучета и изпохапани хора, но както е видно, тя и в момента се плаща, при това достатъчно високо, че да цари огромна доза беззаконие.
Цялата схема и еко организации са пране на пари!
Вие какво мислите? Всичко е така направено ,че псета винаги да има , за да има пари за ,,еколозите..
А тези ,които толкова много защитават бездомните кучета и при убиване на 1 - скачат заедно с медиите да охкат и протестират , на за изяден човек от глутница песове мълчат като пънове - въобще да е самоубият ще им кажа
Ако си мислите ,че в Германия ,Англия нямат едно бездобно куче ,защото на времето са ги кастрирвали и осиновявали жестоко се лъжете - избибивали са ги до последното
ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е МАФИОТСКА СБИРКА
да се изтребят. аз имам куче, но бездомните са агресивни и гадни и ме дразнят. има деца, жени, стари хора, за които е опасно. за някакви кучета ли да се мисли или за хората.
който има пистолет да хване и да действа. един надпис на една стена, който ми направи впечатление преди много години - мисли глобално - действай локално. още стои на бул. тодор александров надписа
И мен ме е страх да минавам покрай бездомни кучета. Вината е в хората, които изхвърлят кучетата, както и на общинарите, които вместо да кастрират животните, нарочно държат популацията им висока, за да източват пари. Да изтребем кучетата, защо? Та ние сме тези, които се обвзели цялата планета, че дори я и контролираме вече. Ние сме отговорни за всички беди, които се случват и наш дълг е да не позволяваме да се случват такива неща, като това да има безстопанствени животни. Ако ще изтребваме нещо първо от нас самите трябва да започнем. Защото и да изтребем кучетата, тогава нови ще се появят, ако ние продължаваме само да беснеем.
Трудно ми е да заема позиция по този въпрос, въпреки че доста ме вълнува. Вълнува ме, защото и мен ме е страх да не бъда изяден. По принцип не съм бил жертва на по-голяма агресия от това да ме лаят, но когато се е случвало, съм изтръпвал целия.
Никога не съм имал куче и не разбирам психологията им. Казват, че надушват феромонът на страха и не трябва да те е страх, ако не искаш да те нападнат. Мен обаче ме е страх. Какво правим? Означава това, че аз съм си виновен? Означава ли, че ЗАСЛУЖАВАМ да бъда изяден, защото на тях това им е естественото поведение, а аз не знам как да се държа пред тях?
Знам само, че озверелите глутници кучета нямат място в градовете на хората. Не можем да делим територията си по здравословен за нас начин. Не знам обаче как трябва да се реши проблемът. Лошото е, че никой не знае.
Едните казват да се избият. Каква гаранция има обаче, че няма да се появят пак и няма да се развъдят? Все пак сегашната популация не се е появила от само себе си - хората са изоставяли кучета на улицата. Тоест хората са виновни за съществуването им. И сегашните кучета да умрат, хората няма. Тоест ще се появят нови кучета.
Другите казват да не се избият, защото не е хуманно. От този лагер не съм чул обаче никакво конструктивно решение на проблема. Сякаш искат кучетата да останат и да си се размножават и че според тях няма нищо лошо в това да нападат хора. Тези хора казват само какво не трябва да се прави, а не какво трябва.
Какво остава за нас, които сме по средата? Които не ни пука особено за правата на животните, но не сме убийци и не искаме саморазправа с невинни същества? Привържениците на евтаназията и природозащитниците се държат един друг за гушите до безкрайност, години наред, и накрая нищо не се прави.
^ Съветвам те, ако толкова много тее страх, да съдействаш или просто да агитираш да бъдат осиновявани такива кучета. Например.
начи, глей ся, света е сбъркан по принцип, за това трябва да има комунизъм и натам върви. доминацията на сащ, от където идват всички мизерии и кучета даже, щото това в зората на демокрацията да имаш куче е нещо много западно и яко, после се оказва, че не е толкова лесно да се гледа куче в апартамент и ги изгонват и от там се появяват бездомните кучета, та сащ е залязваща империя, въпрос на броени години е да слезе от световната сцена на вездесъщ, арогантен агресор и всичко ще си дойде на мястото. изгряват новите - китай, които са предимно будисти и будизмът по принцип е мирна религия, не като християнството, налагана с меч, нещо като ислям, но по-мек. можете да четете ницше по този въпрос. та като настане ерата на китай няма да има проблеми, първо защото китайците са организирани и такива хаотични простотии като в европа и мръсната америка няма, и второ защото в момента са народна република китай, тоест народа е важен, както в социалистическата идеология, но както знаете, дори и бай тошо знаеше, че социализмът е едно недоносче и рано или късно ще дойде комунизмът. е, малко по-дълго ще отнеме, не 20 години, както се очакваше през 80-те, но неминуемо ще бъде. света върви натам, хората осъзнават, че не може богатството на света да е разпределено неправилно между разни кръгове като билдерберг с всичките си там ротшилд и подобни мошеници от ерата на големите ограбвания с новоизмислените кредитни простотии, акции и неща в ренесансова европа да решават съдбата на света. освен тва, ванга предсказва, че религиите и границите на държавите ще престанат да съществуват, нещо като в на джон ленън песента разбиш ли. и няма как да не стане, но за това трябва да се изтребят не само кучетата, а както казваш и излишните хора - тук вече са идеите на малтусианството засегнати, излишното, непроизводително население като араби и черни трябва да бъде премахнато. така и кучетата са в тежест и трябва да се премахнат, все пак да кажа и за кучетата. и вече моят възглед за нещата - имало някакви европейски закони ли или какво, абе трябва да се разбере, че по принцип законите и държавите са противозаконни и противоестествени по своя характер. не може човек, който уж е на върха на еволюционната стълба да е по-несвободен от една катерица. тази несвобода идва от законите, които уж трябва да го правят свободен, егати парадокса! нали ви казвам, човек трябва да живее по един висш закон - закона на природата, примерно искаш нещо, но не може да го имаш, защото някой друг е решил, че е негово и трябва да дадеш нещо свое на някого, за да го замениш за това нещо. ми примерно искам една риба, отивам на езерото обаче не може да ловиш без някакъв билет, е как така? езерото не може да е на някого, на катерицата някой казва ли и че някой дъб е на някого? ми не, ето - човека е несвободен и това е проблем. при комунизма всичко ще е на всички и каквото ти трявба отиваш и го взимаш, трябва ти ферари - отиваш и го взимаш, на тоя дето прави ферарито му трябва нещо и си го взима от някъде, така ще е безсмислено да взимаш три ябълки ако ти трябва само една, защото няма да има смисъл да се продава на никого, щото са безплатнипарите ще са излишни и ненужни всъщност.
е тва е, как ви се струва, има логика нали![]()
Новия закон по челен 221, алинея 12 гласи ,че всеки пълноправен гражданин на България е задължен има осиновени минимум 3 бездомни кучета. В противен случай ще бъде наказан с глоба от 10 000 лв и затвор от 5 до 15 години без право на помилване!
Закона влиза в сила от 8. 4. 2012 г.
Предполагам, че бих го правил, ако бях убеден, че би довело до нещо.
Обаче междувременно, докато се осиновяват кучета, трябва да се идентифицира веднъж завинаги истинския проблем, който води до появата им, защото иначе ще се появяват повече кучета, отколкото биват осиновявани. Сигурен съм, че е нещо сбъркано в народопсихологията на българина.
Както винаги, сравнявам с Германия. За 23 години живот в България толкова бях свикнал с повсеместния кучешки лай, че дори не ми пречеше да спя и не ми правеше впечатление. Идвам тук - нещо е много тихо. Нещо липсва. Трябваше ми време да осъзная, че не лаят кучета никъде. Нито домашни, нито бездомни (каквито няма). В България кучетата по терасите и по дворовете лаят. Много лаят. Тук не го правят.
Освен това в България когато се размина с някого с куче, го заобикалям колкото мога, защото кучето винаги, абсолютно винаги решава да се занимава с мен. Обикновено просто ме гледа и души, понякога се опитва да си играе, понякога лае. Квото и да е, предпочитам да не прави нищо с мен, защото не знам дали просто няма да ме захапе, както казах не познавам кучетата. Домашните кучета в България досаждат. Първоначално и докато бях в Германия заобикалях хора с кучета, но когато нямаше как, забелязах, че кучетата изобщо не се интересуват от мен. Вървят си толкова дисциплнирано и недосадно, както и хората, винаги вдясно.
Това ме кара да си извадя заключение, че каквито са хората, такива са и кучетата. Колкото е голям шанса да те нападне глутница кучета, толкова е и да те нападне глутница от хора.
Само че аз не мога да кажа коя характеристика на българина кара кучетата в България да са такива, защото както казах не познавам кучетата. Затова може би тук трябва да се намесят хората, които имат кучета, и да посветят малко повече енергия да идентифицират проблема, отколкото да се борят за това кучетата да не бъдат евтаназирани.
С промените в закона за защита правата на човека в ООН всеки човек ,който не милва бездобни кучета винаги ,когато ги види в радиус от 10 км ще бъде наказан със строг тъмничен затвор !
Всеки пенсионер ,който не даде 70% от пенсията ти ще бъде принуден на обществено полезен труд руски и украински кучкарници до навършване на 100 годишна възраст!
Време е за финалното решение - пълно изтребление на ордите помияри.
'Хуманните' ви методи за контрол над популацията чрез кастрация убиват хора.Няма ли най-после да си набиете в либералните 'природозащитнически' глави,че бездомните помияри ВСЕКИ ден нападат хора.Със фатални последствия в част от нападенията.
Някои 'примерни' индивиди се аргументират с това че парите за контрол над помиярите изчезват в бездънните джобове на нашенската маф...пардон,политически контингент - правилно,но даже и корупцията и присфояването на ресурсите да не бяха факт - нищо нямада се промени.
Фактът е - докъто съществуват глутнци от неконтролирани улични псета хората са в опасност.Независимо колко ги кастрирате,чистите от паразити,биете тъпана на европейската хуманност за взаимоотношенията с животни и прочее екскремент.
А милите копелета,твърдящи че ние сме виновни,че човечеството е бич за планетата,как милите животинки са малтретирани от зли балкански дяволи - като вас ви нападнат и след време си гледате белезите или липсващите крайници аз лично ще ви се изхрача в лицата и ще се смея.
И като осъзнаете че съм прав ще осъзнаете че е време за действие - унищожение за четириногите бълхарници.
Последно редактирано от Verminaard : 04-08-2012 на 11:24
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Докато има такива болни защитници на помярите, невинните хора ще страдат ....
Може би домашните кучета в Германия са на повод и затова не идват да те душат? Тук много се държи на свободата на кучето, да се гледа в града, като на село, т.е. отвързано. За което и аз съм против. С куче навън трябва само с повод да се ходи, а за страшните породи трябва и наморник. А иначе, видях някъде в София заградена площадка за кучета, където може да си пуснеш кучето да се разхожда и играе с други кучета бе проблем. Съгласен съм с теб за повечето неща. Единствено не съм съгласен с призивите, да бъдат избити. Също така трябва да признаеш, че отношението към кучетата в Германия е доста по-добро. Все пак там съм виждал хора в супермаркетите с кучета. А тук всички си мислят, че кучетата носят теня все още, което е адски смешно.
то не е имало комунизъм изобщо.
много хора, особено последните поколения бъркат социализъм, който не е бил в правилната форма тук и въобще в целия така наречен соц блок, и комунизъм.
Примерно пълен социализъм е в страни като швеция, норвегия и лично видях що е то изграден социализъм, какъвто се градеше 45 години тук, ама не се съгради във финландия. там ако не е социализъм няма къде да е! въобще думата социализъм се свързва винаги с нещо лошо, а трявба да е обратното - демокрация е мръсна дума, защото американската демокрация е изкривена тоталитарна система, много хора разбраха, че в америка не си толкова свободен, колкото си мислиш, ти си роб - същите тези съмнителни кръгове, за които говорих, част от които са уолстрийт крадците поробват цяла америка при никсън, мисля че така беше, заговор срещу цяла америка, защото кредитните институции превръщат американеца от имащ в дължащ и работещ нонстоп да изплаща неща, що за свобода? цялата демокрация се диктува от разни фигури, може да съм прекалил с четенето на световната конспирация, но има нещо - избират негър в пуританска америка, точно когато им трябва негър заради недоволството сред черните, поредната пионка на еврейските финансови магнати, филма обама дисепшън ми направи също впечатление. нали демокрация е гръцко изобретение - власт на народа, ето гърците са си истинска демокрация - става каквото иска народа.
А комунизмът е още по-добро, малко утопично, но правилно според мен, самата идея няма нищо общо нито със сталин, нито с лагери, нито с репресии. зависи как бъде изграден един строй, същото като исляма, аз не съм му привърженик, но не може да се отрече, че ислямът е една добра религия, за разлика от християнството - в християнството се отрича капитализма по същество, защото слабият, болният и бедният са праведните и винаги защитаваните, всичко друго се отрича най-меко казано, как може тогава християнството да съжителства с капитализма, в който силният и нали инакомислещият е успелият капиталист? Друг е въпросът в грешните тълкувания от различни групи, заради различни интереси, разни фундаментални и т.н. глупости, в исляма въобще убийството е забранено... същото и с комунизма, грешно мнение за идеята, не се прави разлика между понятията, а и много грешки, свързани с минали неуспехи в социалистическия строй тук и по света, но ето най-високо поставените страни в класациите за качество на живот са си баш социалистически - скандинавските, швейцария и т.н. са в социализъм като по учебника китай, които са ми любимци, са пък въобще построили перфектна симбиоза между двете идеологии.
аре, че забравих какво казвам