- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо "напуснахте" България
Чак пък философии, не. Но ако всеки се отказваше и поемаше по най-лесния път, светът щеше да е много по-лошо място от това,което е сега. Аз избрах възможно най трудния път за мен, и вярвам, че ще успея. Въпросът е да не съм сам![]()
Младеж, не знам защо, но много пъти съм го чувала това от българи в България и предполагам не си живял в чужбина, защото НИКОЙ който е живял не би го казал това... Според мен не е по-лесно, но просто многото труд който си вложил рано или късно се отплаща. Та кажи сега, тъй като говориш за другите и за лесно и трудно живял ли си в чужбина?
Относно лесния и трудния път:
Интересен словоред!
Трудно е да се каже кой е крив и кой е прав!
Дали този който е избрал да остане в България и да кара ден след ден борейки се за оцеляване или онзи който е избрал да започне от -2 ниво в напълно нова и непозната среда! Уважавам едната и другата страна.
Все още не знам кой път е по-лесен/труден - всеки медал има 2 страни!..
От година и половина живея в чужбина. Затова и казах, че съм избрал трудното. Не е никак лесно да съм сам без ничия помощ, да работя , да уча и да се прехранвам. Но го правя, и смятам в един момент от живота си да се върна и с опита, който ще събера да направя нещо, колкото и да е малко![]()
Когато говорих за трудно и лесно нямах предвид България / останалия свят. Разбира се, че в България не е лесно, нито пък е лесно в чужбина. Имах в предвид, че е лесно след като си завършил в чужбина и си постигнал нещо да си останеш там. Трудно е да се върнеш и да се опиташ да помогнеш
ПС. Това са изцяло мои убеждения, ако не мислиш същото, разбирам те и няма смисъл да спорим![]()