Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
Понякога човек се учи от миналото понякога НЕ. Ако се тупа ме в гърдите с нашета велика история(затова и сме на това диридже) и докато се огледаш са минали години и се разбира че нищо не си направили и гордейки се с великата Ни история, и така си умираш накрая.....
Ако я нямаше тая история,днес нямаше да те има теб,нямаше да говориш български и щеше да се казваш Ахмед или нещо от сорта.Защото миналото до голяма степен предопределя бъдещето.имаш ли желание,можеш да извлечеш + от всички минали факти и събития и да ги приложиш ТУК И СЕГА,за да живееш по-добре и да бъдеш по-щастлив.Ама като не знаеш кога е създадената българската държава,кои са Христо Ботев,Васил Левски,Неофит Рилски,Неофит Бозвели,Иларион Макариополски,Георги Раковски,Панайот Хитов,Филип Тотю и т.н и т.н,НЯМА как да направиш нещо.Няма как да приложиш нещо,за което дори не знеш,че се е случило...

Както и да е,отдалечих се от темата.На този етап не смятам да напускам страната.Ще си изкарам образованието тук,след това ще търся професионална реализация.Не мисля,че чужбина е за мен.Прекалено много уважавам всички наши обичаи,нрави,традиции,дори и простотията ни.И езиците не ми се отдават особено.Мисля,че с упоритост и желание имаш шанс за развитие,стига сам да го поискаш.Не всичко е черно-бяло.Животът е такъв,какъвто си го направиш.Ако си с отрицателна нагласа,където и да идеш,все ще си нещастен и недоволен,дори и петцифрена сума заплата да имаш.Ако цениш малките жестове и се радваш на елементарното,можеш и тук да живееш и с 2 и 200,както се казва.Всеки сам решава за себе си.Не може да съдиш някого за това ,че заминава или не от родината си.Можеш да го съдиш единствено за това,ако забрави откъде е тръгнал и демонстративно парадира,че е еди-какъв си чужденец.Единствено това не го разбирам.