.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Въпрос към разбиращите

Ако искам да си направя нещо като сайт или форум, където да пиша примерно мои коментари към филми или книги, съвсем прост сайт, който да пи позволява да сложа текст и снимка, какво трябва да направя? Говоря за нещо безплатно, нещо за свободно време. Нищо сериозно. Някакви идеи?

Ами първата стъпка е да понаучиш малко HTML - или да използваш програмка, като "Microsoft FrontPage" или пък "Xara Web Designer" за да направиш сайта. Втората стъпка е да си регистрираш безплатен субдомейн - примерно: "www.името на твоя сайт.free.bg" и третата последна стъпка е да качиш сайта на безплатен Web хост - там където си регистрирал и субдомейна.

Коя от двете ми препоръчваш. Попринцип не съм навътре хич, затова ще ми дойде добре едно мнение ;д

Повече от фен Аватара на raror
    Град
    Разлог
    Цитирай Първоначално написано от doomkillerr Виж мнението
    Ами първата стъпка е да понаучиш малко HTML - или да използваш програмка, като "Microsoft FrontPage" или пък "Xara Web Designer" за да направиш сайта. Втората стъпка е да си регистрираш безплатен субдомейн - примерно: "www.името на твоя сайт.free.bg" и третата последна стъпка е да качиш сайта на безплатен Web хост - там където си регистрирал и субдомейна.
    Аз ползвах Xara-та нещо ми е по-проста

Мега фен
    да, тази "xara web designer" е идеална, само че минималната и цена е 50 долара

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Оф моля ви се. Какво го/я карате да инсталва програми за по 100 кинта, които са има-няма 1GB.

Ето какво съм писал тука, това е начина да се научиш.
    http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post10116220

Учиш таблицата за умножение и после да можеш да умножаваш е същото като да научиш уеб езиците и да си правиш сам уеб сайт.

Говоря за нещо безплатно, нещо за свободно време.

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr Виж мнението
    Ами първата стъпка е да понаучиш малко HTML - или да използваш програмка, като "Microsoft FrontP...гистрирал и субдомейна.
    Doom, мислех, че твоя сайт си го писал ти, а не на програма. Разочароваш ме...
    Никви си free.bg и тем подобни. Ето го пътя:
    Правиш си сайт -> регваш домейн в www.co.cc -> регваш сайта в хост пр. www.000webhost.com -> връзваш си домейна с хоста /в нета и в хоста е обяснено как/ -> качваш си сайта с помощта на FTP клиент на хоста и си готов/а.

Всичко е безплатно.
    Последно редактирано от MaGuSs : 04-10-2012 на 12:13
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Мега фен Аватара на Chacho
    Вие па го пратихте да учи езици. Има готови приложения в нета, които са WYSIWYG и директно ти създават в сайт, който поддържа всички желани функции. Човекът не иска да става уеб дизайнер, иска да си направи сайт за филми.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

*Тя, момиче съм :d

Да, аз исках нещо по- простичко като това, което ви пратих, но не разбирам нищичко и в сайта който ми прати в тази тема http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post10116220

ми е много странен и не разбирам даже откъде да почна да чета ..

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    www.videotutorials-bg.com Меню-Уроци -> HTML -> отиваш на последната страница и избираш Урок 1

В първи урок все още няма да започнеш да учиш езика, а човека ще ти обяснява въобще що е това сайт,
    но все пак го изгледай.

Успех

П.П. @Chacho щом има свободно време и иска да се занимава със сайтове това е добър пример и защо не? От това също могат да се изкарват и то добри пари. Според тебе колко върви един уеб дизайн? - от 400 до 800лв. , а като и туриш на сайта система и още глупости между 1400лв и 2500лв. Намираш си фирмичка и бачкаш в екип и т.н. ама това не е темата за това да не продължавам да пиша.
    Тези сайтове дето ги викаш в нета са готови системи - да нямам нищо против, можеш да им научиш всички екстри и функции, но ако искаш да научиш нещо полезно това не е начинът.

И все пак аз не мога да накарам никого да прави нещо без той да го желае. Аз в момента просто защитавам тезата, че не трябва човек да се мъчи с тези free web системи в нета, а да си прави сам сайта, така той ще си бъди уникален и единствен + че човек учейки уеб езиците като му се появи проблем с browser-а или нещо подобно, ще знае от какво може да е и как да си го оправи, а не да спами и да прави 100-тната тема във форум и да пита как да си изчисти бисквитките или за какво служат те?

Нали е така? Надявам се да се съгласиш с мене.
    Последно редактирано от MaGuSs : 04-10-2012 на 18:36
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Цитирай Първоначално написано от MaGuSs
    Doom, мислех, че твоя сайт си го писал ти, а не на програма. Разочароваш ме...
    Никви си free.bg и тем подобни. Ето го пътя:
    Правиш си сайт -> регваш домейн в www.co.cc -> регваш сайта в хост пр. www.000webhost.com -> връзваш си домейна с хоста /в нета и в хоста е обяснено как/ -> качваш си сайта с помощта на FTP клиент на хоста и си готов/а.

Всичко е безплатно.

"MaGuSs" - Сайта съм го правил аз, но това какво общо има със сегашната тема. Авторката иска да си направи някакъв "прост" сайт, като няма никакви знания и умения. В такъв случай според теб нужно ли е да отдели необходимото време да натрупа знания отностно изграждането на Web сайтове, като целта е само 1 личен сайт? Все едно ти да искаш да си смениш маслото на автомобила и за целта да хванеш да научиш кое как работи, как се ремонтира и т.н. Понякога на хората не им се занимава с "излишни" (според техните потребности знания) и за това препоръчах програмка! Хем ще и е по лесно - всичко е "елементарно" направено, цветничко, показва си кое, как ще изглежда на момента, точно за такива потребители! А за free.bg го дадох само за пример...

Голям фен Аватара на bog4eto
    Град
    София
    Ехееее.
    То е ясно, че това е най-добрия вариант, но не всеки има възможност да хване и да учи език.
    Друго решение:
    Защо не пробваш някой блог да направиш? Би ти свършило работата, ако не ти се занимава, лесно, чисто, просто.

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    А защо примерно не си направиш рег в Blogspot?

Цитирай Първоначално написано от Wax Виж мнението
    или http://www.bulgarianforum.net/bg/create-forum/
    ..бързо и лесно.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от Wax Виж мнението
    Аввв, най-накрая някой да го предложи.

blogger.com

Не е необходимо всеки любител на филми да разбира от уеб програмиране.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове