.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Тема: Ницще

Ницще

Тези, които се интересуват, могат ли да ми помогнат. Търся си нещо негово за четене, но прочетох, че сестра му е редактирала повечето му творби след смъртта му. Искам нещо от него, което със сигурност е от него. Някой?

Мега фен Аватара на Concussion
    Кой е НИЦЩЕ?

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    Кой е НИЦЩЕ?
    Сериозно ли не знаеш или си правиш майтап?

Ахаха не обърнах внимание че автора е объркал името.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Ами можеш да прочетеш Тъй рече Заратустра, Антихрист, каквото си решиш. Честно казано гледната ми точка се разминава по доста неща от неговата и не съм почитателка на философията му, но все пак не е лошо да го прочетеш, колкото да имаш представа за какво иде реч особено ако по принцип се интересуваш от подобна литература.

Дае ок, без да искам допуснах грешка. Най- малкото щом се интересувам поне името му знам ; )

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Тъй рече Заратустра му е една от най-великите творби.Имам я на РDF,ама да ти кажа,да,както каза, сестра му ги е редактирала ,така че ти препоръчвам превода на Жана Гълъбова,който се смята за доста точен.Друг негов шедьовър е За истината и лъжата в извънморален смисъл,Отвъд доброто и злото и т.н.
    Ницше е велик.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    Ницше е велик.
    И я кажете тогава, какво толкова полезно сте научили от него, скъпи мои учтиви, любвеобвилни и услужливи приятели.
    Последно редактирано от defender : 04-11-2012 на 19:04

Питате ме какво означава идиосинкразията при философите?... Например това е недостигът на историческа духовност в намеренията и начина на мислене, омразата им към представата за бъдното, техният египтицизъм. Те смятат, че деисторизирайки нещо, му правят чест sub specie aeterni , създавайки от него мумия. Всичко онова, с което философите се занимаваха през хилядолетията, бяха понятия-мумии, изпод ръцете им не излезе нищо истински живо. Те само убиваха и изкормваха — тези господа служители на бога-понятие; когато му се кланяха, те ставаха жизненоопасни. За тях смъртта, промяната, възрастта, както и растежът — това са все упреци, дори отрицания. Това, което е, няма да бъде; което ще бъде, то не е... И те всички отчаяно вярват в сегашното. Но понеже не могат да го уловят, те търсят основания за това, че им се изплъзва. Има някаква измама в това, че не можем да възприемем истински сегашното — а кой ли е измамникът? „Ето го! — крещят доволно те. — Това е чувствеността, сексуалността! Тези сетива, които и така са неморални, ни залъгват, мамят ни относно истинския свят. Морал: това означава да се освободиш от товара на чувствената измама, от бъдещето, от историята, от лъжата — историята не е нищо друго освен вяра в чувството, вяра в лъжата. Морал: отрицание на всичко, отдаващо вяра на сетивното, към останалата част на човечеството — нали тя е „народ". Да си философ, да си мумия, да представяш монотоно-теизма винаги с маската на гробар! И най-вече да избягаш от тялото, от тази несъкрушима фиксидея на чувството, да го отречеш напълно, въоръжен с всички възможни грешки на логиката, и да го компрометирай!, въпреки цялата му дързост да се представя за истинско!"

из Залезът на боговете
    Или как се философства с чук в ръка
    Фридрих Ницше

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Раждането на трагедията, Тъй рече Заратустра
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    И я кажете тогава, какво толкова полезно сте научили от него, скъпи мои учтиви, любвеобвилни и услужливи приятели.
    Научих че си напълно ненужен педеруга, който не може да си бръкне в гъза без карта, олигофрен с олигофрена.

Бати дебила си, дори не можеш да произнесеш "Ницше" но си експерт. Боклук с боклука, гнойната пъпка с три косъма в гъза ми е по-умна от тебе, отпадък интелектуален.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    ^ щади сърцето, напрягаш се.

Ти пък си щади пишленцето че си го протъркал до кръв.

"Виште ме! Ас ще pwn-a атехистите!!!1"

"Уф. Еми нищо, техническа победа от моя страна, отивам да маструобирам"

The Bird of Hermes

Мега фен
    кога ще ме поканиш да дойде в Холандия на гости, от толкова време вече се познаваме, станахме си почти роднини, чувствам те като 2-ри братовчед.

И аз те чуствам като част от себе си. Като онова малко, кръгло лайно което излиза когато се навреш в кенефа да сереш, но се окаже че по-скоро ти се пърди.

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    хахааххаха много добър клип

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си