- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- На високо токче :)
Такам...от известно време имам мерак да се кача на едни токчета (е не за постоянно) но примерно ако има някакво официално събитие да не изглеждам смешно докато хода с тях....
Не съм ниска нито пък висока (165) но не ми е зор просто искам да се науча още от сега да си знам
Съвети? Как вие се научихте да ходите на "високо" ? И като за начало с каква височина да започна все пак едва ли ще се кача на 15-сантиметровите някога...? Ако искате дори сложете снимка на вашия любим модел и какъв вкус имате![]()
ПП: съжалявам ако има такива теми![]()
Aз ходих преди време на курсове за модел ... И ме накараха да ходя на 7-8 сантиметрови токчета! Е естествено само там..не по улиците щото все пак бях на 11..[[Сега съм на 13
i Не ХОДЯ на токчета!??!?!?! ]] Просто обуи някакви токчета и почни да ходиш у вас с тях...Ще свикнеш
![]()
Първите ми обувки на ток бяха 14 см за една сватба. Майка ми ги купи с идеята, че ще ги сложа, ще видя колко са неудобни и тя ще ги прилапа после. Да, ама не :д Носих си ги чат-пат, рядко, но явно достатъчно често, за да си изкривя походката.
Спрях да ги нося. Купих си едни зимни ботички на 4-5 см токче, изтривах им капачките неправилно... на следващите - също. Започнах да нося по-рядко токчета и по-често равни обувки. Стараех се да ходя правилно. В момента все още се забелязва леко неправилно изтриване на обувките ми, но положението е по-добре. Имам 2 чифта ортопедични обувки - едни за пролет/есен и едни летни сандали. Имам и високи токчета. Най-удобният модел са тези с привидно високия ток, който обаче се неутрализира от вградената платформа. Купи си 5-6 см токче и ги редувай с 1-2 чифта равни обувки. Ще свикнеш постепенно. А височината ти е просто прелест. 165-170 е идеално :]
е оказ обаче съм свикнала на широките плаващи кецове и да се надявам че ще намеря удобен модел
![]()
обаче пък намерих едни обувки (не са стари 1/2 години носени 1 път само на майка ми) поне 10 санта на платформа ще тренирам с тях у наспък и не са лоши ама първо да се науча на тях че да не изглеждам смешно :д
сУпер.Само гледай да не са ти големи,защото тогава ще видиш наистина какво е да изглеждаш сме6но
![]()
аа не са точни са мисамо да не си изкълча глезена че ще видя кеф и красота отсякъде
![]()
Аз се научих като бях в четвърти клас.Обувах токчетата на мама (вкъщи) и обикалях по цял ден. Първите ми токчета бяха на 12г. Носих ги от дъжд на вятър, докато не дойде лятото. После по-често ги обувах, обаче хич не ми беше удобно. Сега цяла зима не съм се докосвала до нещо по-високо от гуменките си и не знам лятото как ще свикна пак..
Ето ти снимка на малка част от токчетата ми. http://prikachi.com/images/803/4531803z.jpg
ауу много са сладурски!е такива да нося са ми целта!
![]()
Искаш ли да ти дам един сайт с убийствени обувки на ниски цени? (обаче не е български)![]()
ех не благодаря нямам нужда първо да се науча да ходя![]()
иначе благодаря на всички ако имате някакви съвети и насоки към мойто "обучение" ще се радвам да науча
че после да не се радвам на изкълчено или счупено....
Малко практика вкъщи ще ти свърши работа. Поне аз не знам за нещо по-специално в ученето на ходене на високи токчета.. :д
Първите ми бяха на 14. Бяха 8 см и бяха много удобни за носене.
Сега съм на 18 и смея да твърдя, че вървя доста добре на ток. Но аз съм много ниска и винаги съм имала мотивация да се науча. Но аз и досега не ходя на тънки токчета.
Не се качвай на повече от 8-9 см в началото. И не си свивай краката в колената, защото отстрани изглежда ужасно. xD
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Няма значение колко е висок токът, търси си удобни обувки, т.е. да нямат много голям наклон, да са стабилни и ако са отворени да не ти се вади кракът. И недей от първия ден да втурваш да обикаляш кой знае колко с тях, бързо ще ти се уморят краката щом не си носила ток досега, с времето се свиква.
И ако ще ги пробваш у вас, внимавай да не е на някой хлъзгав паркет.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
веднага скочих на високите
в началото ме боляха краката, изкривявах им токчетата но се научих... някак ;d
Първите ми обувки на ток бяха 10см за мое очудване си ходех нормално не си свивам колената. Само дето съм си малко бавничка понякога припкам след приятелите да ги настигна ;d
Иначе и аз ги изкривявам още след първото излизане с тях.. на дясното токче от дясната странаИначе с левия съм си ок има ли някакъв чалъм да се науча с десния крак да ходя правилно ;d
Аз скочих на 8-9 см направо, токче по-ниско от това не съм носила. Ами... мисля, че ходех доста добре, не съм се и прегърбвала, кривяла глезените и тн. Майка ми също ми го каза, както и приятелки, за които съм убедена, че казват истината :Д На... 15-16 бях. След това спрях да нося. До лятото. Лятото си купих токоче на 12-см, дебел ток. Е, до сега по-удобни обувки на ток не съм носила! Обожавам ги, цял ден съм изкарвала на тях, страаааашно удобни. Имам ботуши на 10 см ток. Зимата си взех и платформички-9см, нисички, супер удобни. Сега си купих обувки на 13-14см. Обувала съм ги веднъж и са доста удобни( за сега така ми се струва), едни други сини на 9см и платформи-11см. Като цяло доста си ходя на токчета, много обичам, удобно ми е и мога да ходя. Ще се научиш, няма страшно, не е толкова трудно. :Д
Everything changes, but beauty remains ...
Аз все още не съм се ходила с токове ,но пък ги харесвам даже имам люббимо моделчеhttp://prikachi.com/images/882/4647882j.jpg