- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Толкова ли е ненормално ?
Предварително се извинявам, защото незнам къде да побликувам тази тема.
Наскоро почина скъп за мен човек, койо от доста време беше болен и знаех, че това ще се случи рано или късно. Проблема е, че неможах да отида на погребението, нямашe да понеса гледката. Странното е това, че не пророних нито една сълза, когато научих за смъртта й, просто седнах загледах се напред и се опитах да отклоня темата. Незнам защо го направих. Може би толкова силно го праживявам, че дори не искам да говоря за това. Винаги е така. Не искам и не мога да скърбя, просто го преживявам вътрешно. Толкова ли е странно ?...
Моите съболезнования ;(
Реакцията ти изобщо не е странна. При мен напрмер, когато преди около 2 месеца научих за смъртта на баба ми, бях като слисана и плаках много.Но болката постепенно отминаваше все повече и повече.
Явно всеки достига до етап като твоят, когато болката се затаява вътре в него.
"Може би толкова силно го преживявам, че дори не искам да говоря за това."-не разсъждаваш вярно.Просто си привикнала с мисълта и си очаквала, че заради болестта ти близкият ти човек скоро ще си отиде. С времето болката е отминала и си го приела като свършен факт.
Може би просто не си го осъзнала напълно. И аз реагирах по подобен начин преди време когато почина мой роднина. Също беше очаквано и също бях като изтръпнала след новината. Два дни не пророних нито една сълза, до момента, в който споделих за случилото се на приятелят ми. Започнах със спокоен равен тон и когато ме прегърна сълзите просто си се изляха.
На въпроса ти - не, не е странно. Всеки преживява нещата по свой си начин.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Съжалявам за загубата ти.
Нормално е, най-вероятно е заради шока и факта, че не си го осъзнала истински. И на мен ми се е случвало, в един момент обаче истината те блъска яко в лицето и тогава най-вероятно ще плачеш и ще страдаш. Макар че съм имала и случаи, в които дори тогава не успях да пророня и една сълза.
Изобщо не е ненормално. Всеки го преживява по свой начин. Може би още не осъзнаваш напълно случилото се, това също не е необичайно. Аз съч преживявала доста трагедии (смърт на близки и скъпи хора) и всеки път съм реагирала различно. Емоциите в подобен момент са доста силни и е възможно да реагираш, както най-малко очакваш.
[QUOTE=draid;10120159]Как прецени, че не е нормално ? Мислиш си че всеки трябва да се залива от рев, при сблъсъка с подобна драма, но това изобщо не е така. Душевната болка е много по силна, а нея няма как да изразиш с емоция.[/QUOT
Прочети внимателно какво съм написала преди да се заяждаш.
Когато почина баба ми, също бях така в началото. Никаква реакция, никаква... емоция. Даже в първия момент се засмях и казах: "Шегуваш се,нали?"... После ми стана супер тъпо от реакцията ми. Не можех да повярвам, толкова бях свикнала да я има тази жена до мен постоянно и как се сдърпвахме за глупости, даже си спомнях как една вечер не я оставих да спи, защото много се бях развълнувала за нещо. Известно време наистина бях абсолютно безчувствена сякаш и думичка не казах, сълза не пророних. После след известно време май осъзнах какво точно се е случило и доста ревах. При мен стана и доста неочаквано, наистина първоначално помислих, че се шегуват с мен.
Everything changes, but beauty remains ...
Нормално е. Когато аз загубих един от най-близките си хора наскоро се скъсах от рев в началото, но сега, когато стане въпрос за нея просто отклонявам темата. Когато се сетя за нея, което се случва постоянно си налагам да спра да мисля, избутвам я някъде назад в съзнанието си и се мъча да мисля за друго. Просто ти трябва време да свикнеш с мисълта, а в момента съзнанието ти отказва да го приеме като факт.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Всеки реагира по различен начин.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!