.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Зов за помощ!

Привет, имам голям проблем за решаване и се нуждая от вашата помощ. Проблемът е следният:
    Харесвам една мацка, която познавам от 2-3 години. През тези 2-3 години сме изживяли заедно много приятни моменти, но само на ниво приятели. Единствената пречка, която стои между двама ни е, че тя не спира да мисли за предишния си приятел.

В мен тя намира човека, на когото може да сподели всичко, да си поплаче, да задава какви ли не въпроси, с цел да ѝ се помогне. Правя всичко по силите си да се чувства добре, защото тя е ценен за мен човек, който не мога да изгубя просто ейтака. Помагам ѝ с каквото мога. Търсим се взаимно - ту аз нея, ту тя мен. Рядко съм ѝ отказвал да излезем, да се видим - винаги съм се отзовавал веднага, стига да мога.

Харесвам я като човек, като приятелка, като момиче.. /по всички възможни начини/. Има прекрасен характер, като изключим, че се доверява на всеки човек много лесно. Хората и говорят какви ли не глупости и тя вече не знае какво да прави. Ту се отказва от него, ту пак почва да си мисли за него - с две думи е объркана. От тук идва и проблемът - тъкмо се откаже от него, и хоп пак някой и говори глупости и тя се връзва.

В следствие на това и аз съм страшно объркан. Не знам какви действия да предприема - да си останем приятели или да премина към фаза "повече от приятели". Искам да я направя щастлива, бих дал всичко по силите си за нея. Преживяла е толкова много лоши моменти в живота, които са сривали прихиката ѝ, че сърцето ми не позволява я оставя и забравя, дори и на моменти да ми се иска.

Ето и въпросите по които очаквам да ме посъветвате!
    1. Да продължа ли, или да се откажа?
    2. Как мога да я откажа от бившия ѝ, макар че единственото лекарство е времето?
    3. Ако надмина фаза "приятели", какви действия да предприема за следващата фаза?
    4. Вие как бихте постъпили, ако бяхте в същата или подобна ситуация?

Благодаря много на всеки един от вас!!! Извинете ме, ако съм допуснал правописни и лексикални грешки. В момента ми е адски напрегнато и объркано и не гледам много какво пиша.

Banned Голям фен
    Аз само ще отговоря на 4 въпрос...

Ще и кажа харесвам те..като нещо повече от приятел предполагам че ще се шашне и ще и стане много странно затова следкато и кажа ще изчакам малко време там няколко дена и ще пристапя към действие

Като според мен ако и тя те харесва като повече от приятел ще забрави за бившият си няма да ти е нужно да се отказваш и ще предприемаш към следващата фаза good game!

някой друг?!

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Трудно е да надминеш фаза приятели и вероятно няма да успееш. Явно ИСКА онова момче. Може да е тъпанар, нещастник и прочие, но тя явно си го харесва и нищо не можеш да направиш по въпроса. Или ще и мине на нея самата мисълта, че си губи времето с него, или не. Каквото и колкото и да й говориш, няма да стане.
    Може да опиташ да и покажеш само колко хубаво би могло да и бъде с теб като я караш да се смее и да си прекарва добре. Току виж направила връзката, че с тебе - good, с него - драма и филми.
    На този етап не бих си признавала чувствата.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Трудно е да надминеш фаза приятели и вероятно няма да успееш. Явно ИСКА онова момче. Може да е тъпанар, нещастник и прочие, но тя явно си го харесва и нищо не можеш да направиш по въпроса. Или ще и мине на нея самата мисълта, че си губи времето с него, или не. Каквото и колкото и да й говориш, няма да стане.
    Може да опиташ да и покажеш само колко хубаво би могло да и бъде с теб като я караш да се смее и да си прекарва добре. Току виж направила връзката, че с тебе - good, с него - драма и филми.
    На този етап не бих си признавала чувствата.
    Същото.
    Ако наистина има някакви чувства към въпросния бивш, а ти се опиташ открито да я настройваш срещу него, може да го приеме като намек, че я караш да избира между вас двамата. А това определено би я отблъснало.
    Засега според мен не е разумно да поискаш нещо повече от нея, но не й показвай, че ще си абсолютно винаги насреща, за да има на чие рамо да поплаче за бившия си. Много лесно ще те приеме за даденост и няма да може да погледне на теб по друг начин. Бъди до нея, но като мъж.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    Le friendzone.
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Благодара ви! Нуждая се от още мнения!!!

anonymous708973
    Guest
    Така, първо, не си й приятелка, че да ти плаче на рамото за бившия. Ако мисли за това да те ползва, махай я.
    Влез й под кожата и няма да повярваш колко бързо ще забрави за бившия. Не й слушай глупостите, че й трябвало време и прочее. Едва ли е новина, че понякога жените говорим неща, които не мислим. Излизай с нея, прегръщай я, опитай се да я целунеш, ако не ти даде - не се сдухвай, правете заедно някви интересни неща... но не й лази в краката.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Цитирай Първоначално написано от mish0ka Виж мнението
    Ето и въпросите по които очаквам да ме посъветвате!
    3. Ако надмина фаза "приятели", какви действия да предприема за следващата фаза?
    1. Ми.. със същото поведение не продължавай. Бъди мъж, а не приятелКА. Сега си второто и затова тя не те иска.
    2. Като почнеш да не и даваш всичко на готово. За всяко внимание в от твоя страна тя ще се потруди и ще ти върне. Ще я покажеш че безплатен обяд няма. Ще разбере че вече не диктува тя парада. Друго нещо - тва с бившия е измислица с цел да провери доколко и се връзваш на дивотиите. Вероятно на несъзнателно ниво става всичко това. Та.. бъди чаровно нахален, не се съобразявай с всичко което ти каже, имай свое мнение по въпроса. Недей да и ходиш по полата, ами почни да водиш. И ще видиш как бързо ще се обърнат нещата и бившия ще избледнее някъде.
    3. Нищо по специално от предната точка. Ако не си мъж ще си приятелка, тъжно но факт.
    4. Обръщам другата страница и ако девойката е заинтересована - значи има хепиенд. Ако не е - пътя, шапката и за хляб

Лек коментар от мен - недей да правиш нещата заради нея. Прави ги защото на теб ти е готино и защото знаеш че това ще се хареса и на другите. Недей да зависиш от хорското одобрение.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    1. Ми.. със същото поведение не продължавай. Бъди мъж, а не приятелКА. Сега си второто и затова тя не те иска.
    2. Като почнеш да не и даваш всичко на готово. За всяко внимание в от твоя страна тя ще се потруди и ще ти върне. Ще я покажеш че безплатен обяд няма. Ще разбере че вече не диктува тя парада. Друго нещо - тва с бившия е измислица с цел да провери доколко и се връзваш на дивотиите. Вероятно на несъзнателно ниво става всичко това. Та.. бъди чаровно нахален, не се съобразявай с всичко което ти каже, имай свое мнение по въпроса. Недей да и ходиш по полата, ами почни да водиш. И ще видиш как бързо ще се обърнат нещата и бившия ще избледнее някъде.
    3. Нищо по специално от предната точка. Ако не си мъж ще си приятелка, тъжно но факт.
    4. Обръщам другата страница и ако девойката е заинтересована - значи има хепиенд. Ако не е - пътя, шапката и за хляб

Лек коментар от мен - недей да правиш нещата заради нея. Прави ги защото на теб ти е готино и защото знаеш че това ще се хареса и на другите. Недей да зависиш от хорското одобрение.
    Нямам кво да добавя, просто исках да натъртя на този коментар. Особено последната част.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението

Съгласен съм, но има и друго.

Когато едно момиче те възприеме само като приятел, излизането от френд зоната е почти невъзможно. Каквото и да правиш, както и да се промениш, шансът ти е почти нулев. Тя те познава в една светлина, като тип човек, който се държи по определен начин и доста отдавна те е категоризирала. По твоите обяснения, ти си в списъка с хора, с които тя никога няма да прави секс или да има нещо повече от приятелство. Приеми фактът и стреляй другъде. И със следващото момиче подхождай по различен начин. Към следващото момиче давай по примера на valdes.
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Умри и ти си прав. Ако изобщо има някаква възможност да излезеш от френдзоната то това е начина според мен. Макар че излизането от френдзоната и качването на другата стълба за мен си е чиста фантастика

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Струва ми се, че вече си попаднал в графата "Приятели", а от там трудно се излиза, освен ако не влезеш под кожата й и не я накараш да разбере колко я обичаш и подобни. Не мога да обясня какво искам да кажа.
    Както казах по - горе: влез под кожата й. Как ? Ти трябва да знаеш, ако я познаваш добре.
    3. Ако надмина фаза "приятели", какви действия да предприема за следващата фаза? Ако надминеш въпросната фаза - за следващата сам ще усетиш как да действаш. Но тя в момента просто те има за добър приятел, на който може да сподели всичко и да поплаче на рамото , заради бившия си.
    Бих се опитала да променя нещата, макар да е трудно това. Щях да пробвам веднъж, ако не стане - просто приемам факта, че сме само приятели и такива ще си останем.
    Последно редактирано от SmilezZz : 04-22-2012 на 11:11
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Понеже казахте за стълбите, но не обяснихте -> http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~vls/...r%20Theory.htm

Не, не се излиза от френдзоната, наистина. Приеме ли те жена за приятелКА, не за мъж... мале, мале. Много жалко, наистина
    Приятелите на жените са възприемани като приятелКИ и само приятелКИ. Никоя жена не иска да се мушка с приятелКИте си, съотвено и с приятелите си от мъжки пол, които за нея, както изяснихме, са като приятелКИте (възприема ги така - като безполови същества, като лишени от сексуалност... просто приятели, както се вика).
    Не знам какво да ти кажа, но това е нещо ужасно :Ь
    И това че сте си много близки и всичко си споделяте от една страна е прекрасно, защото сте осъществили връзка като човешки същества, но тя е само платонична. На теб това не ти изнася, защото го няма секса (чисто като понятие) в подобни отношения. Повярвай, жените когато са влюбени или намират някой мъж за привлекателен правят какво ли не за да не го изгубят. И искат непрекъснато да му поддържат вниманието. В този ред на мисли те няма да плямпат за бившия, за да не вземат да откажат момчето, което са си харесали, от себе си.
    При теб явно не е така.
    Аз все пак ти желая успех, де.
    Прочети теорията на стълбата!
    Вярна е... за жалост, много е вярна! Светът е гаден, тъп и циничен, а жените - още повече. За съжаление наистина не е вярно това, че искаме любов, разбиране, изслушване и т.н. Жените искат да ги лъжеш, мачкаш и да се налага да ти се доказват. Казвам го само just in case, ако се чудиш защо тя харесва "тъпия си бивш лошо момче", а ти вечно насреща, изслушващия и т.н. си игнориран.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Фен
    Град
    Варна бе, лек !

Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    Жените искат да ги лъжеш, мачкаш и да се налага да ти се доказват.
    Само последното.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

anonymous708973
    Guest
    Без такива заключения, моля. Последното, което искам, е да ме лъжат и мачкат, мерси.
    Това с доказването... има нещо вярно обаче, не мога да го отрека. Ама ако някой е толкова важен, че да му се доказвам, значи и той ще се доказва на мен.

Ако ти се доказва в подходящите моменти, сама ще искаш да му се докажеш. И то несъзнателно.

anonymous708973
    Guest
    Напълно вярно.

седни и погожори с момичето кажи и всичко не и спестяваи нищо ако е човек с малко мозак поне щесе позамисли
    иначе никога няма да разбереш какво мисли тя за тази вазможност да бъде с човек които я обича вапреки всичко

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си