- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
^
извинявай, не схванах какво искаш да ти кажа
искаш да кажеш, че гледната точка няма значение ли?
Последно редактирано от defender : 08-27-2012 на 23:36
Религията едно време е била средство за масов контрол, както и за налагане на измислен морал. Ако всички вярват в едно нещо, би било по-лесно да бъдат контролирани. Нещата написани там, вече не важат, не са приложими в днешния свят, колкото и хора да казват, че вярват, то това е само на думи, защото реално повечето дори не са запознати с библията.
Иначе не всеки вярващ е кръгъл идиот, има и физици които са религиозни, до колко спазват каноните не зная, но наистина има такива които се смятат за вярващи.
defender,ти и нпп май сте на някакви много тежки наркотици.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
ъхъ
рс кола (буяка)
Вярвам в Господ и то адски много. Религиозен християнин съм, но вярата ми се опира в Бога, а не в подкупни попове и прочие. Затова не ходя почти на църква. И Библията НЕ ми е любима книга, защото се ползва с манипулативна цел. Аз съм набожен, но не вярвам в сляпа вяра. Разбира се, моля се Бог да ми помага, но това не значи, че нищо не правя и чакам всичко да дойде от небето. Напротив, аз си върша всичко сам и се моля просто късмет да има, за да свърша работата като хората![]()
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
духовността е погрешно направление на вярата, защото Бог е чиста любов към човеците, докато духовността е по-скоро опит духовното да бъде контролирано от хора(-та) на вместо Бог, което и е (в основата на) "грехът", за който се говори в цялата Библия, духовността представя Бог по-скоро като нещо, което хората могат да управляват, понеже води вярващите към контрол над духовното, това е като примера с човека и комара, комара възприема човека предимно като някаква субстанция(енергия), от която може да черпи храна, но всъщност човека е разумна личност, която може да употребява своето тяло за много повече и по- разумни и полезни неща/цели и въобще хиляди пъти по-пълноценно отколкото дори всички комари взети заедно, така е и в вярата, Бог е единственият всезнаещ и всеможещ, който може да употребява/управлява духовното съвършено за разлика от човеците, като ги превъзхожда с безброй много пъти, ето защо в Библията е писано че Бог т.е. че вярата е любов към ближния т.е. към всички други човеци, понеже само истинският Господ Бог може да изпълни всички Нужди покривайки всички изисквания на Правдата, докато в същото отношение човеците могат само да се придържат към ненарушаване на Св. Закон на вярата и да подбуждат истинският Бог към изпълнение на своя Св. дълг, който Той има като единствен (истински) Администратор на вселената, което нещо в Св. Писание е наричано с думата "молитва" - която най-малкото е такава докато Той се намира в състояние на полусън, иначе е просто 'праведно желание', защото природата на човеците е да бъдат единствено потребители, понеже капацитетът на човешкото същество не позволява повече от това, което поне за някои от тях включва и възможността за евентуално заемане на временен пост като духовни служители, който може да трае (до) не повече от 5-6 хилядолетия считано от началото на вечността нататък, праведната система в вселената не позволява да има повече от един вселенски Администратор(Бог), и така, още от времето на ева и адам "грехът" (в основата си) е опит(-ът) на човека да управлява духовното като самият Бог, ето защо думата/понятието "духовност" не фигурира никъде в Библията, но има само "Божий Завет" и "Вяра", понеже правилната вяра (както и самата дума подсказва) всъщност е вярност към доброто, сиреч, на любовта към човеците, понеже това което радва Бог е когато вярващия/човека обича другите човеци, не просто когато човека е духовен, или както самият Господ е казал:
"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство(т.е. в истинската Божия служба), но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие(т.е. духовно/религиозно беззаконие)." Матей 7: 21-23
понеже какво е вярата, която не е основана на любовта?!, такава вяра (както Соломон я е наричал) е единствено суета на суетите
"ние чрез Духа ожидаме оправданието чрез вяра, за което се надяваме. Понеже в Христа Исуса(т.е. в истинският Господ Бог) нито обрязването(т.е. нито следването на несъвършените заповеди на старията завет) има някаква сила, нито необрязването(т.е. нито каквато и да е вяра в друг бог/господ, или, която не е основана на любовта), но вяра, която действува чрез любов." Галатяни 5: 5-6
и така, независимо дали е: йога, хиндуизъм, будизъм, сатанизъм, паганизъм, и т.н., именно (следването/практикуването на) човешката/"зверовата"(666) религия/духовност е (в основата на) "грехът", против който се свидетелствува отначало докрай в Библията, и който не бива да се върши
Последно редактирано от npp : 08-28-2012 на 08:44
Евала на Сатанчо. Цял форум да тролнеш си е постижение. =D Темата си е чиста пародия вече.
^
кой беше тоя Станчо, от наше село ли е?............. мерси
извинявам се, трудно изговарям "а" когато стой непосредствено след "С" и после следва "т"
хайде бе станчо, няма ли да ми хвърлиш някоя-друга заплаха и да ми постниш някой кървав гиф за сплашване.
ти можеш ................ да си го позволиш.
Последно редактирано от defender : 08-28-2012 на 11:29
охооооооо, дзвер си батко, дзвер си................ поддържаш нивото си.
Последно редактирано от defender : 08-28-2012 на 11:58
Само от факта,че астралната проекция съществува,можете да си представите колко неща не знаем.Затова не можем да правим прибързани заключения има ли нещо или не.Бая голям "спор" водите като гледам.Значи ти си много много много добър сатана щото и аз се издразних много на твоите глупости.
хихихи, малък много си добър.
Няма мой твой християнски или еди какъв си Бог, а да речем, че имам доказателство, и ти докажа, че Бог съществува, и кво ще е по-различното след това?
Това е голяма глупост с доказателствата, както съм казвал, и дявола знае, че има Бог, кво по-различно ще е за тебе ако разбереш, че Бог съществува и нещата са такива, както християнството ги описва?
Иначе е нагло да искаш доказателства за нещо, в което основата е вярата, т.е. искаш лесно и наготово да разбереш всичко, никой не е длъжен да дава доказателства нито има право.
Иначе разума и знанието определят коя е сляпа вяра и коя не е.
Последно редактирано от Nam3less3 : 08-28-2012 на 13:17
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
искат доказателства
„Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога” (Мат.5).
хайде положи усилия, очисти сърцето си, и ти обещавам, че няма да помислиш повече за доказателства.
оооо, забравих, говорим на различни езици и просто само ръкомахаме............... жалко
Последно редактирано от defender : 08-28-2012 на 13:31
Различното е че живота ти ще бъде по-различен. Ако аз ти ДОКАЖА че огромен небесно кафяв двугъз лещояд, със седем чифта уши, обикаля земята и избива хората които не правят по 30 клякания на ден в негова чест, то ти също ще започнеш да клякаш. Ако ти ми докажеш че Господ съществува, то моят живот ще се промени. Защо си миеш ръцете преди да ядеш? Защото някой е ДОКАЗАЛ че болестите са хващат от мръсни ръце. Разумните хора променят неща в живота си на базата на доказателства, не на вяра. Щото същите тези дето вярват много, тия дето си клатят главите по улиците, и дето вярват че ще отидат при Господ, те се хвърлят от терасите и си режат вените, защото някой им е казал така и те му ВЯРВАТ. Естествено че нищо останало няма да се промени, гравитацията си е там, без значение дали вярваш или не вярваш в нея, така че същото може да се каже и за Господ, ако съществуваше, но Господ не се явява никъде и няма никакви доказателства за неговото съществуване. Така че да си променяш начина на живот и разсъждение на базата на нещо, за което няма никакви доказателства е тъпо.
Колко удобно.... След като казваш нещо и претендираш че то е истина, че даже и претендираш другите да го взимат за истина, то поне трябва да дадеш някакви доказателства.....като естествено, това че не разбираш едно нещо, не го прави доказателство, което можеш да въртиш както си искаш, какъвто е случая с повечето хриситянски аргументи.
Че има ли такова нещо като не-сляпа вяра? То нали това е смисъла на вярата - да си сигурен че нещо е истина, без да имаш доказателства за него. Самото наличие на вяра предполага слепота на човека. Когато човек вярва в нещо, и това нещо е подкрепено с доказателства, тогава вярата преминава в знание. Но вие не можете да дадете никакви доказателства, затова вярата не преминава в знание. И в този смисъл разбирам защо казваш че вярата не се нуждае от доказателства. Така вярата ще стане знание. Това естествено не дава оправдание за малоумието на хората, които вярват.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-28-2012 на 13:49
Искаш доказателство нали?;д Тава,че сега ние двамата с теб дишаме и пишем в този форум-на ти доказателство.![]()
^
според мен му трябва една готина и малко по серт християнка за гадженце, да му стопи лагерите
Defender и Nameless, вие пък двамата какво се обаждате? Вашите позиции по въпроса отдавна са ми ясни, но наблюденията ми сочат, че от вярванията на християнин до християнин разликата е огромна, затова гледам да изслушвам различните мнения. Досега единственото общо между въпросните е липсата на адекватни аргументи и огромното несъответствие с написаното в библията. Трудно ми е вече да си представя, че във форума ще се появи някой разумен религиозен човек с интересна гледна точка.
Incadeptus, пожелавам ти след време да си прочетеш тези постове и сам да разбереш защо ти казват да мълчиш по-често.