- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
@defender, драги, хайде замисли се дали не са му жалки доводите.
1. Щом има полза от живота, то той не може да свърши със смъртта. (Как следва едното от другото?)
2. "Но да ми казвате , че след смъртта всичко свършва ми звучи доста тъпичко." (Щом му звучи глупаво, значи е грешно?)
Последно редактирано от Chacho : 08-09-2012 на 08:41
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
аз и не съм говорил за неговите додови, къде видя да съм казал нещо за неговото мнение.............. замисли се
Скарлет го е казала с резон, не знам защо реши да я апострофираш. Ще се радвам, ако демонстрираш по същия начин защо и ти мислиш, че "нашите" доводи са жалки. И без това ми е интересно кои точно доводи визираш, след като се изказваш толкова безконтекстно.
Последно редактирано от Chacho : 08-09-2012 на 08:50
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Хаааайде поне веднъж кажи нещо конкретно бре..... Само увърташ и нищо не казваш. Това че нашите доводи пречупени през твоята призма са смешни, навярно е така. С всеки човек е така, всеки човек има призма и тя пречупва всичко което той види, чуе и т.н. И това е така защото човекът е крайно несъвършенно същество, когато говорим за възриемане на информация. За пример давам една проста игра на развален телефон. Всеки чува различно и казва различно, с което историята напълно се променя. Друго интересно е че човека пречупва нещата през призмата си, така както му е угодно и в съответствие с вътрешните му желания и недостатъци, но това е друга тема. И тъй като някой разумни хора са разбрали този простичък несевършен механизъм на човешкото възприятие, хората са измислили машините, уредите, математиката, физиката и т.н., които да отчитат и обработват информация вместо хората. Защото уредът и машината нямат призма, точните цифри и уравненията нямат призма, и тук е фундамента на НАУКАТА, която ти толкова отричаш. Научните доводи не са пречупени през никаква призма, и съвсем случайно именно същите доводи сочат в полза на атеистите..... А сега кажи защо твоите доводи са по-истински? Все пак ти сам казваш че са пречупени през твоята призма.... Същото обаче не можеш да кажеш за доводите на науката....
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-09-2012 на 10:00
Добре де, добре, откъде мога да знам как точно виждаш "нашите" доводи? Важното е че не ги приемаш нали? Аз те питам с какво твоите доводи са по-добри? Вече ти казах защо "нашите" имат повече истинна стойност. Но ти eстествено се хващаш за думичките, а за другото си затваряш очите. Изтъкни някакви логично обосновани аргументи...... поне един дай. А ти само се оправдаваш като малко дете - " Ама аз исках да кажа това, ама онова, но аз не съм казал това в такъв смисъл......бла бла бла"
Имам много gif-ове и нямам с кой да ги споделя......
![]()
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-09-2012 на 11:11
ти кво очакваш, да тръгна сега да те карам и убеждавам да вярваш в Бог ли....
не случайно един мъдър човек беше казал, че вярата е въпрос на съвест.
аз не мога да се боря с гордостта на човечеството, а и не искам, затова и си поставям предел, до който да си позволявам да говоря и да не го преминавам.
хехе, тарикатче......
Последно редактирано от defender : 08-09-2012 на 11:19
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-09-2012 на 12:54
всеки трябва да изживее собствения си живот и да премине през собствените си уроци, вразумяването не е лек процес.
какви точки трупам бре иване, ти познаваш ли изобщо писанието и вникнал ли си в същността му.
ПП: от гледна точка на православието, разбира се.
Последно редактирано от defender : 08-09-2012 на 12:00
Да, виждането над живота и всичко заобикалящо ни се променя с възрастта и преживяванията. Точно поради тази причина дадох обяснение на науката. Машините, измервателните уреди, цифрите, уравненията и т.н. не могат да се "вразумят", те нямат преживявания, и затова винаги показват едно и също. Например ако през зимата стане 25 градуса в стаята ти, ще викаш "Ебаси жегата", ако през лятото в стаята ти стане 25 градуса ще викаш "Ебаси студа". Но за термометъра си е все 25 градуса. Сега разбираш ли? Науката дава безброй подобни "измервания", които ясно показват че няма Господ. Сега ти ми дай някакви подобни аргументи, непроизлизащи от човека, които да дават сведения за съществуващ Господ? Не можеш, защото няма такива.
Ъъъъ, това беше шега...... Въпреки че за някои като npp си е истина.
Ма чакайте малко бе , аз никой не убеждавам в нищо , нито пък слагам етикети кое е грешно, и кое е правилно.Казвам просто ,че според мен е глупаво.Нямам ли право на мнение? Нали затова е този пост?Относно това ,че съм на 19 ..не че нещо , но съм видял от живота доста повече от някои хора за цял живот , затова нека не си пускаме някакви нападки.Това да вярваш в нещо/някой не означава , че трябва да чакаш да ти падне златната ябълка в ръцете , защото си казал молитва или прочие.. Просто аз немога да приема , че живееш някакъв период там 20-40-60 години и след това край.Не веднъж ми се е случвало да усещам чуждо присъствие или подкрепа в труден момент..няма да изпадам в подробности , не всичко може да се докаже научно.Някои неща просто се усещат.Така или иначе не съм чаааак толкова религиозен .. дори смятам , че преувеличаването е някак си сектантско и странно.Отричането от религията , обаче , също не ми допада , та така![]()
Първо - не, нямаш право на нищо. Ако ГДБОП ти нахълта в стаята и ти каже да не пишеш тук(или някъде другаде) или ще влезеш в затвора, тогава правото ти на мнение отпада. А правото не е право, ако могат да ти го отнемат. Това което имаш ти е временна привилегия, която по всяко време може да ти бъде отнета.Същото се отнася и за правото на живот и другите права.
Второ - Това че нещо ти изглежда глупаво, не значи че не е така. Глупаво е да имаш апендикс - той с нищо не ти помага, може да се възпали и да умреш от него. Няма абсолютно никаква функция и никакво предназначение. И въпреки това е там. Така че, това че нещо е тъпо, не е никакъв аргумент.
На никой не му пука какво приемаш и какво не. На Живота и Смъртта още по-малко.
Това че усещаш нещо не значи че е реално. Аз като се напуша понякога усещам че съм в космически кораб и пътувам в космоса. Даже мога и да го видя. Това не значи че е реално нали?
може ли науката да ти спаси "задника" за вечен живот?!, уви не, докато Исус Христос и Неговите Светии могат, и то така че да получиш/имаш живот в изобибие още тук в този свят, т.е., без болести, без смърт, без мъки, но изпълнен с любов и щастие, следователно науката не е нещото, което може да ти реши проблемите веднъж завинаги, но Бог, Исус и техните Светии са онези, за които е засвидетелствувано по множество начини че именно Те са Служителите на пълното спасение
Последно редактирано от npp : 08-09-2012 на 20:40
> Намеквайки че изобщо има такова нещо като вечен живот.... което естествено не е доказано. А това че Джийзъс ще ти спаси задника още по-малко.....
Като толкова вярваш, защо не се хвърлиш през осмия етаж? Ако Господ е твой човек, ще те хване и нищо няма да ти стане. А дори и да не те хване, пак ще си в рая и всичко ще е наред.....
И докато отвъдният живот не е доказан изобщо и идеята за него идва от страха на хората че просто изведнъж ще спрат да съществуват, то реалният живот е тук, сега и си тече. А в реалният живот, науката помага, докато религията се проваля. Ако ти си болен на кой ще се довериш - на лекаря или свещенника? Религията ще ти спаси ли задника тогава? Аз съм се убедил лично че религията не помага в такива случай. А това дали ще ти помогне в отвъдният веен живот никой не знае, защото никой не може да докаже че съществува такъв живот. А пък идеята че точно Джийзъс ще ти спаси задника , а не Аллах, Молох, Зевс, Один и т.н. ми се струва доста глупава и необоснована.
@In_Nomine_Sathanas Щом ще изреждаме по параграфи да почна и аз ?
1.Това за правото няма да го коментирам.Опита се да се покажеш по някакъв начин , че си малко от малко интересен , а дали се получи незнам..лично на мен не си
2.Какви аргументи ми искаш за съществуването на Бог? Да ти извадя от архива някоя снимка ли ?
3.Темата се казва "В какво вярвате?" , което значи , че на някой му пука какво мисля и какво не
4.Нормалното ми състояние не е напушено , ако на теб е - то тогава и Бог неможе да те оправи.Аз знам какво съм видял , какво ми се е случило и какво съм усетил.Ако ми се занимаваше да разправям , бих ти обяснил , но както каза на никой не му пука за мнението ми ;( хаха аре чао довиждане лека нощ приятни сънища мерси !
казвам ти да си вземеш една книжка за 3-5 лв. и да си седнеш на гъзо.- т.е. прояви малко волята си.
А ти тръгваш пак в разпри.
Последно редактирано от defender : 08-09-2012 на 22:18