Това какво е смислено в живота всеки си го определя за себе си, но и освен това системата го определя вместо теб, да не кажа че в повечето случай е така. Да имаш пари, коли, жени и т.н. за мен е безсмислено търсене и постигане, тъй като тези неща няма да имат никакво значение като умреш (освен можe би по хубаво погребение

). Така че да си трошиш главата цял живот за едни пари и лукс е чиста простотия от обективна гледна точка. Аз лично намирам повече смисъл в това да се наслаждавам на всеки миг и да го използвам за разсъждение и съзерцание, отколкото да придобивам ненужни вещи. Тези хора, алчни и такива които винаги искат да постигат, да са на върха, те никога не могат да получат удовлетворение и живота им протича в проектираното от техният ум бъдещето. Какъвто и да е смисъла на живота, той със сигурност не е този на кариеризма и общественият идеал. Поне не е за мен. Разликата между клошара и бизнесмена каква е? И двамата са хора, единият се радва като намери отнякъде 5 лева, а другият получава 5000 и е недоволен. Въпрос на гледна точка. И двамата ще умрат и след тях нищо няма да остане, само че единият се радва на малкото което има, а другият си троши главата цял живот с притеснения и тревоги. Така че смисъла на живота си го определя всеки и всичките смисъли са еднакво безсмислени като погледнеш голямата картинка, но не мисля че човек с малко повече акъл би избрал стандартното обществено клише за смисъл на своя живот, дори и това клише на средната класа.