Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
В Старият завет има заповеди за убийства. Нима Старият завет не е самото божие слово ?

14. Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва да бъде изтребена измежду народа си.

Виж сега, много би ми харесало да не работя в събота и на мен и на цялото човечество. Само където тая икономика ще рухне ако всички решат, че в събота няма да се работи щото видиш ли бог бил казал така. За мен подобна заповед е нелепа.

За да не кажеш, че и тук има някаква символика, продължавам с цитат от самата библия

32. Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден;
33. и ония, които го намериха, че бере дърва (в съботен ден), доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество (синове Израилеви);
34. и туриха го под стража, защото не беше още определено, какво да се прави с него.
35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.
36. Тогава цялото общество го изведе вън от стана, и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ на Моисея.

Ехххххх, много мъдро и морално. Къде да търся символиката тук, след като ясно си пише, че човека събирал дърва в съботен ден и за тва бил убит с камъни. Има още десетки примери с подобни нелепи заповеди.
Моисей така е възприемал нещата, това е било преди хиляди години, не случайно идва Христос, и казва, нима ако агнето ви падне в кладенец в съботен ден няма да го извадите?
Преди да се занимаваш със Стария завет, разбери Новия.