- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Че ти какво виждаш, което ние не? Какво чустваш, което ние не? Какво те прави по-различен от билионите мюсюлмани?
And do you think that unto such as you;
A maggot-minded, starved, fanatic crew:
God gave the secret, and denied it me?--
Well, well, what matters it! Believe that, too.
(#85, p. 47)
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Ето нещо интересно по темата:Bill Hicks christians
Подобно на т. нар. 'права вяра', моят Бог притежава три измерения - Буковски, чай с ром и цигари.
Другото са крайности.
- i need another p a i n k i l l e r.
^ Държа да те уведомя че си ултра, мега, хипер, интергалактически, супер, невероятен, гигантски тъпанар.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Язе вервам у бобу,у ракиятъ,у здравия пердах и у гауин реуефо!
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Вярвам, че има някакво равновесие във вселената! Както искайте го наричайте!
Иначе вярвам в себе си!![]()
Ми това е за тебе http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...BE%D0%B7%D0%B0 и аз съм на същото мнение.
В себе си.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Бихте ли ми разяснили какво разбирате под "вярвам в себе си" като ви е толкова любимо на всички?
В себе си, аз съм сатанист
Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина—сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт!
Ех, ты, Волга, мать река!
Широка и глубока!
Вярвам в себе си! Не вярвам в почти нищо,свързано с религията.. Предпочитам да вярвам на науката.. Имам вяра в това,че ако за достатъчно дълго време,покажа дисциплиниран труд,не се отказвам и се потя за това,което искам в крайна сметка ще го получа.. Също така вярвам и в семейството си и в приятелите си,които винаги са били до мен.
Ей сега ще ти обясня.Не вярвам в никакъв господ и в никаква религия.Чак атеист не съм,но не вярвам.Това,че съм кръстен,значи ли,че вярвам?Не.Вярвам в себе си означава,че човек сам постига всичко.Ако чаках измисления герой на име господ да ми пусне пари от небето,щях да умра от глад.Няма такова нещо като карма,прераждане и тем подобни.Как не можахте да разберете,че чрез религията се промива мозъка на хората?Как не можахте да разберете,че всички папи,архиепископи,дякони и т.н не ги ебе за вас?Те ще си карат G & S-класите,а пък вие ходете се кланяйте на който искате.
P.S-defender,ако тръгнеш да ми развиваш разни теории,ще те напсувам така,както никой не те е псувал.Предупреден си.Нито ми се слушат тъпотиите ти,нито ми пука за тях.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Водя се християнин, понеже съм кръстен, но далеч не се приемам за такъв. Предполагам, че съм атеист, но честно казано нямам намерение да се определям като някакъв. Затова и не съм се интересувал като какъв точно мога да се определя, защото ме вълнуват повече идеите, отколкото наименованията им. С първите съм слабо запознат, какво остава за вторите? И аз съм от онази групичка, която намира отговори в науката. Но не я приемам за вярване, нито я познавам издълбоко (още по-малко религиозните вярвания), за да я противопоставям на някоя религия.
И все пак вярвам, че има някаква причина светът ни да е закономерен и въобще да е такъв, какъвто е. Намирам смисъл в това да търся тази причина. Както и в това да опознавам света, да опознавам себе си и да се развивам като човек.
Честно казано се старая да използвам рядко думата вярвам. Още по-рядко се старая да вярвам. Предпочитам да имам повече колебания. Поне когато става на въпрос за философските ми възгледи. Защото да се колебая означава да допускам и противната възможност, по този начин гледам да не попадам в задънена улица или иначе казано да ставам кон с капаци. Доколкото е възможно, разбира се.
От друга страна се старая да съм добър човек според разбиранията ми, както и да разбирам добротата. На този етап съм стигнал до извода, че за това не ми е нужна религия.
Друго не мисля да пиша по въпроса.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Както повечето в тази тема и аз не вярвам в богове и религии. Пълни глупости, които разделят хората.
С приятели сме спорили по този въпрос, но какво да направя .. ' БОГ ' ме е създал такъв - не вярващ .![]()