- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
@In_Nomine_Sathanas Щом ще изреждаме по параграфи да почна и аз ?
1.Това за правото няма да го коментирам.Опита се да се покажеш по някакъв начин , че си малко от малко интересен , а дали се получи незнам..лично на мен не си
2.Какви аргументи ми искаш за съществуването на Бог? Да ти извадя от архива някоя снимка ли ?
3.Темата се казва "В какво вярвате?" , което значи , че на някой му пука какво мисля и какво не
4.Нормалното ми състояние не е напушено , ако на теб е - то тогава и Бог неможе да те оправи.Аз знам какво съм видял , какво ми се е случило и какво съм усетил.Ако ми се занимаваше да разправям , бих ти обяснил , но както каза на никой не му пука за мнението ми ;( хаха аре чао довиждане лека нощ приятни сънища мерси !
може ли науката да ти спаси "задника" за вечен живот?!, уви не, докато Исус Христос и Неговите Светии могат, и то така че да получиш/имаш живот в изобибие още тук в този свят, т.е., без болести, без смърт, без мъки, но изпълнен с любов и щастие, следователно науката не е нещото, което може да ти реши проблемите веднъж завинаги, но Бог, Исус и техните Светии са онези, за които е засвидетелствувано по множество начини че именно Те са Служителите на пълното спасение
Последно редактирано от npp : 08-09-2012 на 20:40
> Намеквайки че изобщо има такова нещо като вечен живот.... което естествено не е доказано. А това че Джийзъс ще ти спаси задника още по-малко.....
Като толкова вярваш, защо не се хвърлиш през осмия етаж? Ако Господ е твой човек, ще те хване и нищо няма да ти стане. А дори и да не те хване, пак ще си в рая и всичко ще е наред.....
И докато отвъдният живот не е доказан изобщо и идеята за него идва от страха на хората че просто изведнъж ще спрат да съществуват, то реалният живот е тук, сега и си тече. А в реалният живот, науката помага, докато религията се проваля. Ако ти си болен на кой ще се довериш - на лекаря или свещенника? Религията ще ти спаси ли задника тогава? Аз съм се убедил лично че религията не помага в такива случай. А това дали ще ти помогне в отвъдният веен живот никой не знае, защото никой не може да докаже че съществува такъв живот. А пък идеята че точно Джийзъс ще ти спаси задника , а не Аллах, Молох, Зевс, Один и т.н. ми се струва доста глупава и необоснована.
Каквоооооо? Чакай малко, аз нищо не разбрах ! Значи това дали ще паднеш, зависи от това дали има предмет религия в училище, така ли? Ако всичите бяхме религиозни, ти щеше да се хвърлиш от осмия етаж и нищо няма да ти стане, това ли ми казваш? Но понеже не сме, ти ще паднеш и ще се убиеш?
казвам ти да си вземеш една книжка за 3-5 лв. и да си седнеш на гъзо.- т.е. прояви малко волята си.
А ти тръгваш пак в разпри.
Последно редактирано от defender : 08-09-2012 на 22:18
Аххххх ти възможно ли е да си толкова тъп и дразнещ????????????? ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА КАКВО ИМАШЕ ПРЕДВИД В ПРЕДНИЯТ СИ ПОСТ? И ИЗОБЩО ОТГОВОРИ НА ПРЕДНИТЕ МИ ВЪПРОСИ?
Сега бас ловя че отново ще се хванеш за нещо дребно, но концентрирай се върху това с главните букви!!!!
Всъщност да.може ли науката да ти спаси "задника" за вечен живот?!, уви не,
Даже нищо чудно до края на века безсмъртието на съзнанието да е в обозримо бъдеще.
Други въпроси ?
defender, ти наистина ли ги мислиш тия неща или си трол?
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
да, мисля ги
а ти наистина ли не ги мислиш или се правиш че не вярваш, но в себе си, ей така тайничко си вярваш.
Ами наистина не ги мисля и съм се убедил, че няма бог, нито задгробен живот. Аз съм свикнал с мисълта, че след като умра ше съм погребан и изяден от червеите, както всички..
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
виж как твоят отец сатаната ти подхърля в ума неговите собствени идеи:
"Тогава дяволът Го завежда в светия град, поставя Го на крилото на храма и Му казва: Ако си Божий Син, хвърли се долу; защото е писано: - "Ще заповяда на ангелите Си за Тебе: И на ръце ще Те дигат. Да не би да удариш о камък ногата Си". Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог"." Матей 4: 5-7
и ти му вярваш?!
именно Бог Отец и Господ Исус Христос са ме спасявали хиляди пъти досега, ако не бяха Те, сега вече да са ме погребали хиляди пъти, спасяваха ме от заразни и дегенеративни болести, от магии, клетви и проклятия, от огнестрелни оръжия, от инциденти, злополуки и катастрофи, от злонамерени хора, неведнъж сатанинското царство се стовари върху ми, но Бог и Иус ме спасиха, веднъж се разболях от минингит, и Те (за чудо на лекарите) ме излекуваха, друг път един стопанин на една нива извади ловната си пушка и започна да стреля с нея по мен докато вървях покрай нивата му, сачмите не ме засегнаха въпреки че профучаха покрай мен, друг път автомобили с висока скорост набиваха спирачки пред мен, но Бог и Исус пак ме спасяваха, дори и от най-могъщи сатанински сили, така че след всичко, което преживях, сега едва ли някой ще може да ме убеди в противното
Последно редактирано от npp : 08-10-2012 на 12:51
И npp е някакъв хардкор наркоман..
"Imagine all the people
дори и това да стане, колко ли от нас дотогава вече няма да са измежду съществуващите в този свят за да може да се порадват и те на новите постижения на науката и техниката?!, а дали електрическите уреди могат да работят без електричество?!, така и едва ли някое от нещата, които Господ Бог е създал, ще може да съществува и функционира без Него
Последно редактирано от npp : 08-10-2012 на 13:00
че дори и тази научна фантастика за мечтатели да стане, това какво изобщо засяга вярата, а и това какво спасение е всъщност.
Последно редактирано от defender : 08-10-2012 на 13:05
Тук съм съгласен.дори и това да стане, колко ли от нас дотогава вече няма да са измежду съществуващите в този свят за да може да се порадват и те на новите постижения на науката и техниката?
Кого ли да виня за почти 15-те века застой ?
Не мога да повярвам колко заблудени сте всички тук! НИМА не усещате присъствието и могъществото на господаря на Вселената?! Богът с дълга бяла брада и с човешки образ е просто плод на човешкото въображение! Само тези ,които могат да различават истинското от фалшивото са способни да открият критата от учени и историци с хилядолетия истина и заедно с нея вечния живот и спасението от собствените си грехове!
![]()
ТО е нашото спасение! ТО награждава доброто с добро и злото със зло! То е отвъд времето и пространството!
ТО Е ЛЕТЯЩОТО СПАГЕТЕНО ЧУДОВИЩЕ!
Има си и евангелие,която заразлика от останалите е писано с помощта МУ .
![]()
Ето и цитат от една от свещенните книги за да се убедите сами .
"I am the Flying Spaghetti Monster. Thou shalt have no other monsters before Me. (Afterwards is OK; just use protection.) The only Monster who deserves capitalization is Me! Other monsters are false monsters, undeserving of capitalization."
СЪБУДЕТЕ СЕ,ХОРА И ТРЪГНЕТЕ ПО БОЖИЯ ПЪТ!! ONLY THOSE WHO SEEK WISDOM WILL FIND IT! ONLY IT THAT IS WITHOUT SIN CAN GUIDE US IN OUR EYES OF BLINDNESS! OOOOHHH,PRAISE THE LORD!!!
А ти какъв вид спасение търсиш? И още по-важното, защо трябва да има спасение? Това, че на нас ни се иска да има, нищо не означава.
npp, щом имаш нужда някой да е създал електричеството, то ние имаме нужда някой да е създал господ. Ако ти избереш да вярваш, че за второто няма такава нужда, то не виждам с какво ние бихме направили по-различен избор да вярваме, че за първото няма нужда.
И, defender, не прави добро впечатление като скачаш срещу атеистите. Също толкова лошо е, колкото атеистите да скачат на теистите. Всеки е свободен да вярва в каквото иска. Място за дискусия има, там където вярванията изглеждат парадоксални или абсурдни, без значение дали са атеистични или не. Въпреки това неуважението и снизхождението ще пораждат само още неуважение и снизхождение. Това, че някой симпатизира на определена вяра, не означава, че я разбира и интерпретира правилно, нито че носи точно определени личностни черти. Съветът ми е да бягаш от стереотипа, че атеистите са такива, такива, такива.
Горният абзац важи толкова за вярващите, колкото и за атеистите. Освен, че се опитвате да си защитите позицията в тоя раздел, другата причина да пишете толкова километри постове е, че се захапвате лично и се държите като деца. Ако някой ден, много след като станете свидетели на безсмъртното съзнание и другите чудновати напредъци на технологиите, стигнете до консенсус, какво значение ще има, че сте се доказали пред npp и defender? Тва няма да е дълго бленуваната победа над религията, която вътре в себе си търсите (или обратното). Ще са се съгласили над нещо 5 човека в някакъв форум, а навън в живота ще има още хиляди, които ще са в разногласие. Търсете отговори и обсъждайте, не изпадайте в дребни дразги.
Отдавна се канех да пиша активно в раздела, но това ме спираше (че и все още донякъде).
Айде поздрави и със здраве!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.