.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 827

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    npp, щом имаш нужда някой да е създал електричеството, то ние имаме нужда някой да е създал господ. Ако ти избереш да вярваш, че за второто няма такава нужда, то не виждам с какво ние бихме направили по-различен избор да вярваме, че за първото няма нужда.

.....

Горният абзац важи толкова за вярващите, колкото и за атеистите. Освен, че се опитвате да си защитите позицията в тоя раздел, другата причина да пишете толкова километри постове е, че се захапвате лично и се държите като деца. Ако някой ден, много след като станете свидетели на безсмъртното съзнание и другите чудновати напредъци на технологиите, стигнете до консенсус, какво значение ще има, че сте се доказали пред npp и defender? Тва няма да е дълго бленуваната победа над религията, която вътре в себе си търсите (или обратното). Ще са се съгласили над нещо 5 човека в някакъв форум, а навън в живота ще има още хиляди, които ще са в разногласие. Търсете отговори и обсъждайте, не изпадайте в дребни дразги.

Отдавна се канех да пиша активно в раздела, но това ме спираше (че и все още донякъде).

Айде поздрави и със здраве!
    да, за дребнавите дразги си прав, ние също можехме да засвидетелствуваме и повече в този раздел, но досега нямаше сериозен интерес към Бог и вярата, и затова истинският Господ Бог не ни даде

а на въпроса за произходът на Бог, Той е единственото същество, за което е писано в Библията че се ражда от само себе си, ето какво пише в Св. Писание по въпроса:

"В началото бе Словото(т.е. Бог в формата на семе); и Словото беше у Бога(т.е. и Той растеше); и Словото бе Бог(т.е. докато накрая достигна (до) своята напълно зряла форма). То в начало беше у Бога(т.е. така е било в началото с Бог). Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало." Йоан 1: 1-3,

"На какво да оприличим Божието царство(т.е. произходът на Бог)? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята(т.е. което в началото на вечността), е по-малко от всичките семена, които са на земята(т.е. от всички същества на вселената); но когато се посее(т.е. но още с започването на вечността), расте, и става по-голямо от всичките злакове(т.е. от всички същества), и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. множество Небесни Ангели)." Марк 4: 30-32

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ["В началото бе Словото(т.е. Бог в формата на семе); и Словото беше у Бога(т.е. и Той растеше); и Словото бе Бог(т.е. докато накрая достигна (до) своята напълно зряла форма). То в начало беше у Бога(т.е. така е било в началото с Бог). Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало." Йоан 1: 1-3,
    " Небето беше синьо(т.е кравата мучеше силно); И прозореца беше отворен(т.е. сутринта ядох бъркани яйца), Химикалката ми се счупи(т.е президента Обама е на посещение в Русия); И всичко това стана през този ден(т.е стола е боядисан в черно) ....и т.н. random shit"
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-11-2012 на 17:28

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    " Небето беше синьо(т.е кравата мучеше силно); И прозореца беше отворен(т.е. сутринта ядох бъркани яйца), Химикалката ми се счупи(т.е президента Обама е на посещение в Русия); И всичко това стана през този ден(т.е стола е боядисан в черно) ....и т.н. random shit"
    не си единственият, който очаква информацията в Библията да е перфектно подредена и разбираема както в най-добрите учебници, обаче тя е написана с строго специфична духовна терминология, която е разбираема само от онези, които истинският Господ Бог е избрал за целта, иначе и на мен ми се е искало за всяка област от науката да има по една малка книжка с всичко най-важно в нея и то по съвсем разбираем за всеки човек начин, но уви ако това беше така, сега много хора щяха да изгубят не просто работата си, но дори и професията си, така и Светото Писание не е разбираемо за всички, защото истинският Бог е определил само малък брой хора да бъдат негови духовни служители, а не всички, и то не защото за Него е невъзможно да направи всички да бъдат съвършени духовни служители, но просто защото няма нужда от толкова много на брой такива

Banned Повече от фен
    не си единственият, който очаква информацията в Библията да е перфектно подредена и разбираема както в най-добрите учебници, обаче тя е написана с строго специфична духовна терминология, която е разбираема само от онези, които истинският Господ Бог е избрал за целта, иначе и на мен ми се е искало за всяка област от науката да има по една малка книжка с всичко най-важно в нея и то по съвсем разбираем за всеки човек начин, но уви ако това беше така, сега много хора щяха да изгубят не просто работата си, но дори и професията си, така и Светото Писание не е разбираемо за всички, защото истинският Бог е определил само малък брой хора да бъдат негови духовни служители, а не всички, и то не защото за Него е невъзможно да направи всички да бъдат съвършени духовни служители, но просто защото няма нужда от толкова много на брой такива
    Да, признавам си че не разбирам от религиозни текстове, и след като ти си чел повече такива текстове, може би успяваш да навържеш нещата по-добре от мен. Само че като виждам как навързваш нещата които аз знам, нещо ти нямам много доверие......

Интересно как всички вие "духовни хора" плюете по другите че били себични и не се подчиняват на Бога, а самите вие се изживявате като някакви специални, неповторими и избрани от Бога....... Човешка религия е това християнството, от хора за хора. И то не за особенно умни хора. Християнството е измислено за да удовлетвори потребностите на малкия човек, за да може той да прехвърля всичките потребни му качества върху него, за да има вече готов път, вече измислен мироглед, с всичките си измислени преструвки, игри, роли, правене на божествени, за да има добри и лоши, и всичко да е сервирано наготово. Да ама не става така. Християнството е типичен пример за това какво става когато малки хора се опитват да подражават на нещо велико. Защото Иисус Христос, каквото и да е направил в онези времена, то е било нещо различно и запомнящо се, а вие човеко-мравки искате да бъдете "образи и подобия", за да можете да си играете малките игрички на образи и роли....... Жалка история ...... Виждал ги тези неща, дълго време бях нацист, виждал съм страшно много други нацисти и може би първият закон в тези среди е че Фюрера винаги е прав. За всяка критика срещу него се изсипваха цяла тумба с идеалисти, които всячески се опитваха да стъкмят фактите и логиката в полза на Фюрера. Защото не можеш да почиташ и да следваш някой, без той да е безгрешен. Типичен пример за това как малките хора си търсят образи и подобия в нещо по-велико, надявайки се че по този начин и те ще станат велики. Но си остават просто евтини имитации. А при християните е дори по-жалко, защото следват някакъв образ отреди 2000 години.....
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-12-2012 на 11:20

Мега фен
    Да, признавам си че не разбирам от религиозни текстове, и след като ти си чел повече такива текстове, може би успяваш да навържеш нещата по-добре от мен. Само че като виждам как навързваш нещата които аз знам, нещо ти нямам много доверие......

Интересно как всички вие "духовни хора" плюете по другите че били себични и не се подчиняват на Бога, а самите вие се изживявате като някакви специални, неповторими и избрани от Бога....... Човешка религия е това християнството, от хора за хора. И то не за особенно умни хора. Християнството е измислено за да удовлетвори потребностите на малкия човек, за да може той да прехвърля всичките потребни му качества върху него, за да има вече готов път, вече измислен мироглед, с всичките си измислени преструвки, игри, роли, правене на божествени, за да има добри и лоши, и всичко да е сервирано наготово. Да ама не става така. Християнството е типичен пример за това какво става когато малки хора се опитват да подражават на нещо велико. Защото Иисус Христос, каквото и да е направил в онези времена, то е било нещо различно и запомнящо се, а вие човеко-мравки искате да бъдете "образи и подобия", за да можете да си играете малките игрички на образи и роли....... Жалка история ...... Виждал ги тези неща, дълго време бях нацист, виждал съм страшно много други нацисти и може би първият закон в тези среди е че Фюрера винаги е прав. За всяка критика срещу него се изсипваха цяла тумба с идеалисти, които всячески се опитваха да стъкмят фактите и логиката в полза на Фюрера. Защото не можеш да почиташ и да следваш някой, без той да е безгрешен. Типичен пример за това как малките хора си търсят образи и подобия в нещо по-велико, надявайки се че по този начин и те ще станат велики. Но си остават просто образи и подобия. А при християните е дори по-жалко, защото следват някакъв образ отреди 2000 години.....
    можеше да претендираш за това ако не беше последовател на една от човешките(666) религии, а именно сатанизма, по-фрапираща човешка(666) религия от сатанизма едва ли има, не казвам че досега християнството е било напълно чисто, но вие сте си малко или много братя по вяра с нечистите вярващи, защото вие сатанистите сте нечисти в вярата, и онези останалите също, така че, при теб по-скоро се получава това: "крадеца вика: "дръжте крадеца""

Banned Повече от фен
    можеше да претендираш за това ако не беше последовател на една от човешките(666) религии, а именно сатанизма, по-фрапираща човешка(666) религия от сатанизма едва ли има, не казвам че досега християнството е било напълно чисто, но вие сте си малко или много братя по вяра с нечистите вярващи, защото вие сатанистите сте нечисти в вярата, и онези останалите също, така че, при теб по-скоро се получава това: "крадеца вика: "дръжте крадеца""
    Глупости, ти какво си мислиш че имам някаква догма, че жертвам малки котенца на кървав олтар, че се моля на Сатаната ли ? Хахаха. Сатаната изобщо не съществува, аз нямам никакви идеали, никакъв строг морален кодекс, не почитам и не приемам никой за мой Бог, водач, учител и т.н Не подражавам и не имитирам. Тези глупости които говоря през повечето време тук са атеистични ебавки. Истината е че повечето атеисти не остават по назад от религиозните. И те си имат идоли, образи, свещенни книги, догми и абсолютни истини. При мен такива неща няма. А Сатанизма ако беше си направил труда да попрочетеш малко, ще видиш че е просто формално име, не култ или религия. Сатанизмът е свободен за интерпретация и значи за всеки сатанист различно нещо. Там няма богове, идоли, религиозни водачи, морални догми и т.н. глупости. Пък и това че съм сатанист е просто формалност от която веднага може да се отрека, за мен това не е нещо толкова важно или определящо. Естествено има и много сатанисти които си имат богове, култове, догми и т.н. но аз не съм от тях.

Мега фен
    Глупости, ти какво си мислиш че имам някаква догма, че жертвам малки котенца на кървав олтар, че се моля на Сатаната ли ? Хахаха. Сатаната изобщо не съществува, аз нямам никакви идеали, никакъв строг морален кодекс, не почитам и не приемам никой за мой Бог, водач, учител и т.н Не подражавам и не имитирам. Тези глупости които говоря през повечето време тук са атеистични ебавки. Истината е че повечето атеисти не остават по назад от религиозните. И те си имат идоли, образи, свещенни книги, догми и абсолютни истини. При мен такива неща няма. А Сатанизма ако беше си направил труда да попрочетеш малко, ще видиш че е просто формално име, не култ или религия. Сатанизмът е свободен за интерпретация и значи за всеки сатанист различно нещо. Там няма богове, идоли, религиозни водачи, морални догми и т.н. глупости. Пък и това че съм сатанист е просто формалност от която веднага може да се отрека, за мен това не е нещо толкова важно или определящо. Естествено има и много сатанисти които си имат богове, култове, догми и т.н. но аз не съм от тях.
    просто гледай да не се окаже че вършиш неправда в вярата или както сега е по-модерно да го наричат духовност, понеже най-омразното нещо за Бог е именно когато някой върши неправда в вярата, без значение как го наричат различните хора, било то сатанизъм, кришнаизъм, йога, медитация, и т.н., за Него такива неща винаги са най-голяма мерзост

Супер фен Аватара на MrCreeper
    За болднатата част, как така истинският Господ Бог е избрал някого?!?
    Та нали Християнството според Новия Завет е за всички о.О
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от MrCreeper Виж мнението
    За болднатата част, как така истинският Господ Бог е избрал някого?!?
    Та нали Християнството според Новия Завет е за всички о.О
    може ли всеки човек от населението на всяка една държава да бъде министър, премиер или президент на своята държава?!, разбира се, не че не е възможно, но просто е излишно, няма нужда, а и обикновено са определени само няколко стотин или няколко хиляди човека, които да изпълняват тези длъжностни държавни позиции, и няма място за други такива, така и в Божието Царство(т.е. в Божието Правителство) са определни малък брой човеци, които да бъдат духовници/духовни служители на истинският Господ Бог, не защото не може да има повече, но просто защото няма нужда всеки да бъде товарен с такава отговорност, която може да изисква доста голямо отречение от нормалният потребителски живот, например нито един то Св. Апостоли не е бил женен, никой от тях не е имал къща/жилище/апартамент, но непрестанно са скитали от град на град и държава на държава за да благовестяват, или както един от тях е казал:

"Бог изложи нас, апостолите, най-последни, като човеци осъдени на смърт; защото станахме показ на света, на ангели и на човеци; ние безумни заради Христа, а вие разумни в Христа, ние немощни, а вие силни, вие славни, а ние опозорени. Ние до тоя час и гладуваме и жадуваме, и сме голи, бити сме и се скитаме, трудим се, работейки със своите ръце; като ни хулят, благославяме; като ни гонят, постоянствуваме; като ни злословят, умоляваме; станахме до днес като измет на света, измет на всичко." 1 Коринтяни 4: 9-13
    Последно редактирано от npp : 08-13-2012 на 18:41

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си