- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
да, за дребнавите дразги си прав, ние също можехме да засвидетелствуваме и повече в този раздел, но досега нямаше сериозен интерес към Бог и вярата, и затова истинският Господ Бог не ни даде
а на въпроса за произходът на Бог, Той е единственото същество, за което е писано в Библията че се ражда от само себе си, ето какво пише в Св. Писание по въпроса:
"В началото бе Словото(т.е. Бог в формата на семе); и Словото беше у Бога(т.е. и Той растеше); и Словото бе Бог(т.е. докато накрая достигна (до) своята напълно зряла форма). То в начало беше у Бога(т.е. така е било в началото с Бог). Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало." Йоан 1: 1-3,
"На какво да оприличим Божието царство(т.е. произходът на Бог)? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята(т.е. което в началото на вечността), е по-малко от всичките семена, които са на земята(т.е. от всички същества на вселената); но когато се посее(т.е. но още с започването на вечността), расте, и става по-голямо от всичките злакове(т.е. от всички същества), и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. множество Небесни Ангели)." Марк 4: 30-32
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-11-2012 на 17:28
не си единственият, който очаква информацията в Библията да е перфектно подредена и разбираема както в най-добрите учебници, обаче тя е написана с строго специфична духовна терминология, която е разбираема само от онези, които истинският Господ Бог е избрал за целта, иначе и на мен ми се е искало за всяка област от науката да има по една малка книжка с всичко най-важно в нея и то по съвсем разбираем за всеки човек начин, но уви ако това беше така, сега много хора щяха да изгубят не просто работата си, но дори и професията си, така и Светото Писание не е разбираемо за всички, защото истинският Бог е определил само малък брой хора да бъдат негови духовни служители, а не всички, и то не защото за Него е невъзможно да направи всички да бъдат съвършени духовни служители, но просто защото няма нужда от толкова много на брой такива
Да, признавам си че не разбирам от религиозни текстове, и след като ти си чел повече такива текстове, може би успяваш да навържеш нещата по-добре от мен. Само че като виждам как навързваш нещата които аз знам, нещо ти нямам много доверие......
Интересно как всички вие "духовни хора" плюете по другите че били себични и не се подчиняват на Бога, а самите вие се изживявате като някакви специални, неповторими и избрани от Бога....... Човешка религия е това християнството, от хора за хора. И то не за особенно умни хора. Християнството е измислено за да удовлетвори потребностите на малкия човек, за да може той да прехвърля всичките потребни му качества върху него, за да има вече готов път, вече измислен мироглед, с всичките си измислени преструвки, игри, роли, правене на божествени, за да има добри и лоши, и всичко да е сервирано наготово. Да ама не става така. Християнството е типичен пример за това какво става когато малки хора се опитват да подражават на нещо велико. Защото Иисус Христос, каквото и да е направил в онези времена, то е било нещо различно и запомнящо се, а вие човеко-мравки искате да бъдете "образи и подобия", за да можете да си играете малките игрички на образи и роли....... Жалка история ...... Виждал ги тези неща, дълго време бях нацист, виждал съм страшно много други нацисти и може би първият закон в тези среди е че Фюрера винаги е прав. За всяка критика срещу него се изсипваха цяла тумба с идеалисти, които всячески се опитваха да стъкмят фактите и логиката в полза на Фюрера. Защото не можеш да почиташ и да следваш някой, без той да е безгрешен. Типичен пример за това как малките хора си търсят образи и подобия в нещо по-велико, надявайки се че по този начин и те ще станат велики. Но си остават просто евтини имитации. А при християните е дори по-жалко, защото следват някакъв образ отреди 2000 години.....
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-12-2012 на 11:20
можеше да претендираш за това ако не беше последовател на една от човешките(666) религии, а именно сатанизма, по-фрапираща човешка(666) религия от сатанизма едва ли има, не казвам че досега християнството е било напълно чисто, но вие сте си малко или много братя по вяра с нечистите вярващи, защото вие сатанистите сте нечисти в вярата, и онези останалите също, така че, при теб по-скоро се получава това: "крадеца вика: "дръжте крадеца""
Глупости, ти какво си мислиш че имам някаква догма, че жертвам малки котенца на кървав олтар, че се моля на Сатаната ли ? Хахаха. Сатаната изобщо не съществува, аз нямам никакви идеали, никакъв строг морален кодекс, не почитам и не приемам никой за мой Бог, водач, учител и т.н Не подражавам и не имитирам. Тези глупости които говоря през повечето време тук са атеистични ебавки. Истината е че повечето атеисти не остават по назад от религиозните. И те си имат идоли, образи, свещенни книги, догми и абсолютни истини. При мен такива неща няма. А Сатанизма ако беше си направил труда да попрочетеш малко, ще видиш че е просто формално име, не култ или религия. Сатанизмът е свободен за интерпретация и значи за всеки сатанист различно нещо. Там няма богове, идоли, религиозни водачи, морални догми и т.н. глупости. Пък и това че съм сатанист е просто формалност от която веднага може да се отрека, за мен това не е нещо толкова важно или определящо. Естествено има и много сатанисти които си имат богове, култове, догми и т.н. но аз не съм от тях.
просто гледай да не се окаже че вършиш неправда в вярата или както сега е по-модерно да го наричат духовност, понеже най-омразното нещо за Бог е именно когато някой върши неправда в вярата, без значение как го наричат различните хора, било то сатанизъм, кришнаизъм, йога, медитация, и т.н., за Него такива неща винаги са най-голяма мерзост
може ли всеки човек от населението на всяка една държава да бъде министър, премиер или президент на своята държава?!, разбира се, не че не е възможно, но просто е излишно, няма нужда, а и обикновено са определени само няколко стотин или няколко хиляди човека, които да изпълняват тези длъжностни държавни позиции, и няма място за други такива, така и в Божието Царство(т.е. в Божието Правителство) са определни малък брой човеци, които да бъдат духовници/духовни служители на истинският Господ Бог, не защото не може да има повече, но просто защото няма нужда всеки да бъде товарен с такава отговорност, която може да изисква доста голямо отречение от нормалният потребителски живот, например нито един то Св. Апостоли не е бил женен, никой от тях не е имал къща/жилище/апартамент, но непрестанно са скитали от град на град и държава на държава за да благовестяват, или както един от тях е казал:
"Бог изложи нас, апостолите, най-последни, като човеци осъдени на смърт; защото станахме показ на света, на ангели и на човеци; ние безумни заради Христа, а вие разумни в Христа, ние немощни, а вие силни, вие славни, а ние опозорени. Ние до тоя час и гладуваме и жадуваме, и сме голи, бити сме и се скитаме, трудим се, работейки със своите ръце; като ни хулят, благославяме; като ни гонят, постоянствуваме; като ни злословят, умоляваме; станахме до днес като измет на света, измет на всичко." 1 Коринтяни 4: 9-13
Последно редактирано от npp : 08-13-2012 на 18:41