Бог няма! Твърдя същото, което са твърдяли Карл Маркс, Ленин, Епикур. Такива като Исус, Кришна, Мойсей, Мохамед са придавали на Бог човешки черти. Разглеждали са го като нещо статично. Това е грешка! Бог е съществително, това прави Бог статичен. Ницше казва: „Бог е мъртъв“, и с право. Отричам личностните характериските на Бог, такъв Бог — мъртъв Бог. Представете си, че кравите имат способността да вярват в Бог! Е, какъв щеше да бъде техния Бог? Отговорът е прост. С глава на крава, с крака на крава, с торс на крава. Бог за тях щеше да бъде крава! Заблудата е проста, но действа ефективно. На Йозеф Гьобелс е приписвана фразата: „Една лъжа, повторена сто пъти, става истина“. Колко вярно! Мюсюлманите съставляват 23% от населението на Земята. Е, ако аз съм роден в Близкия Изток от мен ще се очаква да бъда мюсюлманин. Ако се родя в Северна Америка или Европа, където християните преобладават, то аз ще бъда християнин. На мен още от детинство ще ми се вменява идеята, че аз трябва да бъда (?) и трябва вярвам в (?) Родителите ми ще ми купуват детска Библия или Коран, а аз волно/неволно ще попивам цялата информация там, ще бъда морално обременен(!) от моралната взискателност („моралната“ глупост, че на жената мъжът е господар!) предлагана от тези „свещенни“ книги! Дори ще ме учат, че аз трябва да защитавам вярата си с цената на всичко! Това наричам глупост, а болшинството — религиозна принадлежност. Когато се срещнат фанатично възпитани хора изповядващи различна религия ще се стигне до кръвопролитие, само защото някой си преди време е измислил една опашата лъжа, но повторена стотици пъти през вековете тя е станала истина. И ето, че заради тази лъжа днес се лее кръв! Заради тази лъжа аз в момента богохулствам и върша страшен грях, който ще трябва да платя след смъртта си. Заради тази лъжа аз ще бъда анатемосан, ще ми лепнат етикет; че съм маловерец!Ха! Представете си колко глупаво отстрани изглежда всичко. Само защото аз мисля и не се подчинявам на някакви си измислени от някой си богове, в очите на вярващите изглеждам смешен, жалък, глупав! За разлика от християните и мюсюлманите аз няма да си позволя да кажа, че вършат грях, ще кажа, че вършат глупост, вменена глупост, която не могат да премахнат от ограничените си умове. Нормално е да не могат, тъй като стотици години им се набива идеята, че за да се спасят трябва да вярват в Богочовек!
Съществува Божествена същност, вечна енергия, която се движи постоянно. Невероятна необхватност! Без форма, без личностни характеристики, извън разума. Безкраен процес. Всичко цъфти, тече, преминава през безкрайността. Нещо нямащо начало и край. Извън времето, извън всичко свързано с нашите параметри... Нещо, което не може да бъде облечено в думи. В това вярвам аз, както и много други вярват, че е така...