- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
И аз това питамммммм.Какви са тези египетски,скандинавски,кит айски,японски,гръцки и още много други богове.Защо Господ да е по-различен от тях,защо.Какви са тези богове?Съчинени?Измислени?
Християнството далеч не е най-древната религия, пък и бая е крало от предшестващите го религии. Честването на 'Рождество Христово' е нищо повече от отбелязването на зимното слънцестоене, дори да е имало такъв човек, наречен Исус Христос, рождената му дата не е била тогава. Най-древните религии са свързани с култове към Слънцето, Луната и подобни езотерични работи. За момента се сещам за един Вавилонски бог, Мардук, за първи път споменат 3000 години преди християнството изобщо да възникне. Дори корените на Великден се свързват с една от Вавилонските богини - Ищар. А дали е имало и техни предшественици...не знам.
Да Мардук го учих миналата година ;д много ми харесват постовете ти!!!!!!!!!!!!
Ми кажи конкретно къде греши бе, смърдел?! Само едно знаете вие християните - "Ти не разбираш достатъчно, не си разбрал Библията, защото си тъп, Само ние надарените свише можем да я тълкуваме...... Hurrr Duuur!"
И когато трябва да кажете нещо конкретно
Ами хайде, давай тогава, извади ни цитати и тълкувай! Само гледай да не станеш като npp.
На такъв Мардук трябва да ви учат!
http://www.youtube.com/watch?v=WG0x-AdEXjs
Здравей!
Това трябва да се осмисли и осъзнае. Осмисли ли се и осъзнае ли се хората ще възкръснат като феникси из пепелта. Терорът, налаган от религиите няма да го има! Храмовете с техните златни украси ще станат за посмешище! Археологията е науката, която ще ме подкрепи. Археолозите постоянно копаят в пръстта и изравят отдавна изчезнали светове. Не са малко случаите, когато откриват древен град. Понеже археолозите са хора на науката, те работят за науката, те живеят за науката. Тяхното не е просто работа, а научно достижение. Скрит в прахта откриват древен град. Анализират предметите, артефактите: културни, религиозни, социални. И ние се запознаваме с нови хора. Живяли преди векове. Запознаваме се с тяхния живот. И след изучаването на социалната им структура идва ред на неизбежното. Сблъскваме с тяхните богове. Казват те, този град е бил изпълнен с живот преди около 1000 години. Разясняват, как са живяли хората, как се общували помежду си, в какво са вярвали. Пред кого са се прекланяли, показват боговете им. Обаче на няколко километра от археологическата площадка се натъкват на друг град! О, Удивително! Нов град, но по-стар от предишния. В този град живот е имало преди около 2000 години. И пак същото. Животът им, културните и нравствените им ценности. И разбира се, боговете им! О, чудо! На няколкостотин километра друг екип от археолози се е натъкнал на древен град, съществувал преди около 3000 г.пр.н.е. Пак същото. Боговете им, битовизмът им...О, Невиждано! Друг екип открива град, древен град! Стара цивилизация живяла преди около 7000 г.пр.н.е. Същата процедура. Боговете им и т. н. Дори има древен град в Китай (мисля), но не се сещам за името му. Съществувал преди около 9000г.пр.н.е. Фрапантно, но в останките от този град, са открити артефакти свидетелсвуващи, че дори тогава са имали свои богове! Общото, което свързва всичките тези градове е, че боговете им са били просто проекции на собствените им мисли. Всичките им богове са имали човешки черти. Вярвали са в Бог на Слъцето, на когото са приписвали човешки черти. Всичките тези богове къде са сега? Въпросът е излишен, но на място. Е, факт! Тези богове са изчезнали заедно с храмовете, построени в тяхна чест. Всъщност много от храмовете днес са реставрирани и превърнати в туристичеки атракции, но пред статуите в тези храмове днес никой не се покланя. Просто защото никой не вярва в тяхните богове. Това ви плямпам аз. Че същото се случи със сегашните религии, ако утре-ден Земята избухне в пламъци и хората изчезнат, като неизбежно ще е, че и днешните богочовеци ще изчезнат. След хиляди години археолизи ще копаят и ще разкриват пред бъдещите цивилизации нашите богове. Но кой ще вярва в тях? Никой, защото ще има други богове. Поради тази причина ви казвам, че Бог е извън умовете ни. Защото само Бог, който не може да бъде надарен с човешки черти, само такъв Бог може да просъществува вечно! В такъв вярвам аз. Извън времето, пространството, извън заблудата, че е човешко същество!
браво,много от мненията ти ми харесват и благодаря за това,което написа.Ето в такъв Бог вярвам и аз.Такъв какъвто не може да го види никой,който не може да се опише как изглежда.Може да се превъплати в човешко същество,но това не значи,че такава е истинската му същност.Даже не мога да говоря в женски или мъжки род,защото не знам какво е това чудо ;d този висш висш РАЗУМ.
Според християнството, Бог е извън времето, пространството, и не е никакво човешко същество, а защо си мислиш, че примерно неща като любовта, доброто и т.н.(които християнството свързва с Бог) са само човешки черти и не може да имат общо с Бог? Просто ума ти(и моя да речем, и на хората по принцип) не може да схване някой неща, т.е. ако не може да си обясниш нещо, не значи че то е грешно, и тогава е извън способностите на ума ти да го разбереш, но други са го разбрали и са дали разумно обяснение, затова казвам че зад тези твърдения има авторитетност.
Или пък както някой беше споменал някакъв парадокс, че ако някой е всесилен може ли да създаде скала която да не може да повдигне, изключително нелеп аргумент който уж доказвал, че Бог не е всемогъщ.
Първо че може да се обясни защо не е аргумент относно всемогъщието на Бог, а и не звучи много смислено като за парадоск, с какво самочувствие ограничените човешки мозъци измислят такива парадокси каквито изобщо не могат да си представят и смеят да твърдят, че ще докажат нещо свързано с неща безкрайно по-сложни и големи от тях?
Нужно е малко абстрактно мислене и знание за Бог за да се види че тоя парадокс не важи за него.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Хммммм,явно трябва да се изявя.Този някой за осъзнатото сънуване и този някой с парадокса съм аз и името ми е Инкадептус(не ми е така истинското де ;д)И този парадокс е най-смисленото нещо,което съм чувал и не ти харесва защото наистина доказва,че Бог не е всемогъщ.Самите ние не знаем какви сме и колко сме големи та да кажеш,че има неща БЕЗКРАЙНО ПО-СЛОЖНИ И ГОЛЕМИ ОТ НАС.И нали се казва,че бог създал човека по свое подобиЕ.Или ти говориш за друг бог,а не християнския![]()
Защото любовта и доброто са човешки концепции и проекции на човешкият ум, които са измислени и действат само в човешкият свят. Но за нещо отвъд нашите разбирания, извън времето и пространството, тези представи са абсурдни и това показва че християнството е създадена от хора религия, също както всяка останала. И също като останалите религии, изпълнява (е изпълнявала) някаква конкретна функция в обществото и в непопълнените празнини в умовете на хората. Но заеби Господ, погледни навсякъде в природата, че човешките концепции за добро не се прилагат никъде - това което се прилага е ефективност, която всъщност влияе и върху човешките представи за добро. Един лъв като победи друг и оглави неговият прайд, често убива малките на предишният лъв. Това за нашите разбирания е зло, но не и за лъвовете. И докато за лъвовете, доброто и злото са предварително формулирани(като инстинкт), а пък и не се налага да се променят, защото при лъвовете няма прогрес, то при хората има прогрес, има промени, а това изисква постоянни изменения в разбиранията за добро и зло, според това какво е потребно и какво е допустимо. Това не самопоказва защо са се сменили толкова много богове, но и също защо християнският Бог е претърпял толкова много промени(от всемогъщ и всевиждащ ренвив Бог, който сурово наказва хората за престъпленията им, до всеобичащ, милостив, и миролюбив). Все неща характеристики на Господ, необходими на примитивните мозъци от Тъмните Векове. .
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-21-2012 на 18:03
Инкадептус, сигурен съм че ти като си на достолепните 13 години, вече сигурно знаеш всички тайни на вселената..... Разбирам че си още малък, и напълно оценявам интереса ти да четеш в този форум, това е много хубаво, но по-добре чети повече и говори по-малко, защото иначе се превръщаш в дразнещ малък дрисльо. Не се обиждай, и аз съм бил малък и съм говорел глупости, но когато големите говореха, аз слушах. Така че млъкни малко, не се прави на толкова отворен и си налягай парцалите .......
ТИ не знаеш и никога няма да узнаеш аз какво знам и какво не.Кои сте вие големите и това,че сте по-големи абсолютно нищо не значи.Налягай си ти парцалите и не ми казвай какво да правя.Щом мислиш,че говоря глупости,твой проблем мой човек
![]()
Последно редактирано от Incadeptus : 08-21-2012 на 18:25
Аз ти давам съвет, ти ми плюеш в лицето. Неблагодарна работа. С това мислене доникъде няма да стигнеш.
не не ми даваш съвет,а ми казваш да млъкна,да не се правя на толкова отворен и да си налягам парцалите.А аз не те плюя.Просто казвам,че това колко си голям няма значение в някои случаи.Ти не знаеш аз какво знам и какво не,за да си правиш прибързани заключения.Аз ти се възхищавам,ти ми плюеш в лицето.Тва ли аз трябваше да ти кажа ;д щото аз наистина харесвам мнението ти,но това относно мен не ми хареса хичне искам да споря с теб,то ние не спорим де,аз изслушвам другите,но и изразявам мнение!Това никой не може да ми го забрани.Сега ми кажи съгласен ли си с парадокса?и мислиш ли кат безименния че не е смислен ;д ? ;д
Nam3less3, имам усещането, че ти или не ме разбираш или не искаш да го сториш! Повтарям за последен път. Когато придаваш човешки черти на Бог, то той не може да бъде нищо повече, освен човек! Опитай се да го проумееш. Казваш, че християнският Бог не е човек, което не е вярно, но аз си затварям очите и казвам, че е вярно, за да ти угодя. Казвам и друго. В представите ти Бог може да няма човешко лице. Може да си го представяш като нещо необятно, но в мигът, в който кажеш, че той е благ, смирен, всеопрощаващ, справедлив... В този миг твоя Бог се превръща в човек, независимо, че във въображението ти е нищо/всичко!
Исус го приемам като духовен водач. Умен човек наел се със задачата да проповядва мир и разбиране между хората. Чувствам се леко гузен, че на няколко пъти те нападах словесно и ти казвам, че не е било с цел да се изтъквам на твой гръб. Не си бил стъпало, върху което съм стъпвал.
Самото ни съществуване е достатъчно по себе си. Това, че дишаш е Бог! Това, че на 3000 метра под земята са намерени живи организми, вид червеи, също е Бог! Това, че живееш уж привидно праведно е заслепение!!!
И отново, за да ти угодя ще цитирам Библията и ще тълкувам, защото е мъдро послание, написано от човешка ръка, продиктувано от човешки ум.
„Защото, който има, на него ще се даде и ще има в изобилие; а който няма, от него ще се отнеме и това, което има.“
Матей 13:12
Под имащи тук разбираме хората, които са доволни, че са тук! Които не ламтят за много, а са доволни на малкото, защото няма кой да им отнеме малкото, което имат. Когато някой им отнеме и малкото, което имат, те отново ще са доволни, защото никой не може да им отнеме малкото останало, което имат. Разбираш ли, когато си така настроен, че имаш — само ще ти се дава. Бъди доволен, че си тук и сега! Това е имането, за което пише Матей!
Когато живееш с надеждата, че след смъртта ще получиш нещо повече от това, което ти е дадено на Земята ( правото да съществуваш, да дишаш!), то ти обричаш себе си на немотия и ти се взима все повече и повече. Защото и да ти се даде ти пак ще си нямащ. Ще си купиш скъпа кола, но след това ще поискаш яхта. Ще получиш и яхта, но след това ще поискаш кораб. Така ще си заминеш от тоя свят. Материално вечно имащ и получаващ, но духовно вечно нямащ! Накрая умираш неудоволетворен от живота с илюзията, че в рая ще бъдеш блажен! Знаеш ли къде отиват според Библията неудоволетворените? Сам ще сетиш!
С най-добри чувства се разделям с теб и тази тема и с очакване да побъбрим по някой друг въпрос. До скоро, приятел!![]()
Естествено че това на колко си години няма чак толкова голямо значение, аз не те съдя по годините, а по това какво пишеш. Не искам да ти се правя на голям мъдрец и да те назидавам, просто казвам че ако пишеш по-малко и четеш повече, ще сполучиш. И аз съм бил на твоите години, и пак така търсех информация от много различни източници, но винаги съм подхождал със съмнение към себе си, не с твоята увереност. Така че не си мисли че знаеш всичко. На няколко пъти щах да коментирам това което си написал, защото имаше очевидни несъответствия в коментарите ти. Така че, не искам да ти се правя на велик, това което правиш е хубаво, но имай една благородна скромност. Колкото до парадокса - мисля че и аз го бях публикувал някъде тук във форума преди време. Но в крайна сметка това е просто един от многото парадокси. Има парадокси в живота според които изобщо не трябва да съществуваме, но това не е така, както сам виждаш. Има парадокс например за пътуването във времето, но тъй като ние не можем да докажем че изобщо пътуването във времето е възможно или невъзможно, то не можем и да го отречем само на базата на един парадокс, който пък си е чист флирт с логиката - нищо повече. Та същото и с господ.
Ето един друг парадокс в християнството:
>Попитай християнин защо християнството почита(боготвори) Иисус Христос
>"Защото Иисус Христос е бил сина на Господ"
>Но нали уж Господ е забранил да боготворят други освен Него?
>"Да, ама Господ и Иисус Христос са едно и също нещо"
Значи Господ има син, който е баща сам на себе си, но не съвсем тъй като Господ и Иисус са едно и също, като в същото време не са едно и също нещо.
That's some motherfuckin' quantum shit right there.
Добре, но според християнството любовта, правдата, благостта произлизат от Бог, те са заложени в хората от Бог(а не са човешки черти), естествено е доста по-сложно и няма противоречие(едновременно с това съвпада и с доста от твойте определения), но е така с 2 думи.
Това ако е парадокс... нужни са някой познания по християнството за да го обясниш. Това е Светата Троица(Бог Отец, Бог Син, Свят Дух, всъщност това е доста абстрактно и трудно за пълно обяснение, това са три епостаса(нещо като лица, но не точно, ами в едно цяло, хем неразделно, но и с три различни проявления), сега ако тръгна да пиша детайлно ще станат нови спорове, след като и самото християнство спори за това).
О нееееееееее в никакъв случай,мисля,че знам много малко и едва ли ще озная всичко,защото знанието е необятночудесен парадокс ;д
И коя част от светата троица по точно решава дали ще отидеш в ада или в рая? Или може би си правят сбирки и обсъждат. Не разбирам как можеш да имаш представа за Бог, и в същото време тя да е представена от 3 различни части? Или те са едно и също, но просто това са различните проявления на Господ?
ПС: Светата тройца сама по себе си не е ли парадокс? Как може едно Вечно създание, един Висш вселенски разум да приеме физическа форма и след това доброволно да умре в адски мъки, и то в името на самото себе си? Как може Вечно създание, да стане създание с ограничен живот? Как може това което е безкрайно, изведнъж да стане точно определено? И как изобщо може това същество да бъде човек и бог едновременно? Това си е чист абсурд.
Че пък и ще се жертва за самото себе си?
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-21-2012 на 20:43
Иначе това което написах си беше чист парадокс.
Християните почитат Исус Христос и казват че той е Бог. А между Бог и Иисус Христос има много разлики, като например
- Човек не може да бъде Бог, но Иисус Христос е твърдял че е Бог.
- Господ върши всичко по своя собствена воля, а Иисус казва че не върши нищо по собствена инициатива.(
- Господ не може да бъде видян или докоснат, а Христос е бил видян и докоснат.
- Господ не може да бъде изкушен, а Иисус е бил изкушаван през целия си живот.
- Господ не може да умре, а Христос умира.
От всичките тези работи можем да заключим че Господ и Иисус Христос не са едно и също нещо, въпреки че християните твърдят обратното. След като не са едно и също нещо, къде тогава се вписва заповедта "Да нямаш други богове освен мене" , след като и двете са обожествявани?
"Светият Дух" е духът на "Бог Отец", като чрез него той е дал семе, за да се зачене "Бог Син", който като негово дете наследява трона му и става Бог. Мисля, че е това.