Първоначално написано от
julian8787
Здравей!
Това трябва да се осмисли и осъзнае. Осмисли ли се и осъзнае ли се хората ще възкръснат като феникси из пепелта. Терорът, налаган от религиите няма да го има! Храмовете с техните златни украси ще станат за посмешище! Археологията е науката, която ще ме подкрепи. Археолозите постоянно копаят в пръстта и изравят отдавна изчезнали светове. Не са малко случаите, когато откриват древен град. Понеже археолозите са хора на науката, те работят за науката, те живеят за науката. Тяхното не е просто работа, а научно достижение. Скрит в прахта откриват древен град. Анализират предметите, артефактите: културни, религиозни, социални. И ние се запознаваме с нови хора. Живяли преди векове. Запознаваме се с тяхния живот. И след изучаването на социалната им структура идва ред на неизбежното. Сблъскваме с тяхните богове. Казват те, този град е бил изпълнен с живот преди около 1000 години. Разясняват, как са живяли хората, как се общували помежду си, в какво са вярвали. Пред кого са се прекланяли, показват боговете им. Обаче на няколко километра от археологическата площадка се натъкват на друг град! О, Удивително! Нов град, но по-стар от предишния. В този град живот е имало преди около 2000 години. И пак същото. Животът им, културните и нравствените им ценности. И разбира се, боговете им! О, чудо! На няколкостотин километра друг екип от археолози се е натъкнал на древен град, съществувал преди около 3000 г.пр.н.е. Пак същото. Боговете им, битовизмът им...О, Невиждано! Друг екип открива град, древен град! Стара цивилизация живяла преди около 7000 г.пр.н.е. Същата процедура. Боговете им и т. н. Дори има древен град в Китай (мисля), но не се сещам за името му. Съществувал преди около 9000г.пр.н.е. Фрапантно, но в останките от този град, са открити артефакти свидетелсвуващи, че дори тогава са имали свои богове! Общото, което свързва всичките тези градове е, че боговете им са били просто проекции на собствените им мисли. Всичките им богове са имали човешки черти. Вярвали са в Бог на Слъцето, на когото са приписвали човешки черти. Всичките тези богове къде са сега? Въпросът е излишен, но на място. Е, факт! Тези богове са изчезнали заедно с храмовете, построени в тяхна чест. Всъщност много от храмовете днес са реставрирани и превърнати в туристичеки атракции, но пред статуите в тези храмове днес никой не се покланя. Просто защото никой не вярва в тяхните богове. Това ви плямпам аз. Че същото се случи със сегашните религии, ако утре-ден Земята избухне в пламъци и хората изчезнат, като неизбежно ще е, че и днешните богочовеци ще изчезнат. След хиляди години археолизи ще копаят и ще разкриват пред бъдещите цивилизации нашите богове. Но кой ще вярва в тях? Никой, защото ще има други богове. Поради тази причина ви казвам, че Бог е извън умовете ни. Защото само Бог, който не може да бъде надарен с човешки черти, само такъв Бог може да просъществува вечно! В такъв вярвам аз. Извън времето, пространството, извън заблудата, че е човешко същество!