.
Отговор в тема
Страница 12 от 34 ПървиПърви ... 2891011121314151622 ... ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 827
    Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Дадох пример само с нуждата да вярваш в нещо. Тази "вяра" е еволюирала през вековете, докато се заформи в днешната религия, в която вярваме.

Християнството се занимава с много неща. Именно то учи, че в труден момент трябва да се помолиш, за да получиш подкрепа. Естествено тя няма да доиде сама, ти трябва също сам да си помогнеш. Но някакси е по - лесно когато знаеш че някаква невидима сила стои зад теб и уж ти помага.

Но в света няма свръх естествени неща. Нито има превръщане на вода във вино, ходене по вода и прочие. Когато дадено нещо не може да бъде обяснено научно, значи че още не сме еволюирали на подходящото ниво, за да си го обясним.

Дадох другите неща за пример, защото ме изуми колко много хора от форума днес се залъгват и влияят от зодиите например. Зодиите както и религията са измислени с някаква цел. Няма лошо човек да си вярва в каквото иска, ама то вече е фрапиращо. Този бил еди каква си зодия, значи е еди какъв си. Не става. Тъп е. Тези пък двамата не си подхождат защото момичето е зодия водомер, а той тръстика. Няма да ги бъде.

Ето такива неща ме изумяват.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Честно казано на други места съм чела доста добри опити за оборване точно на този парадокс. Единственото, което ти предоставяш е: 'Помисли малко и ще видиш, че съм прав'. Дай твоята теория защо за теб този парадокс е невалиден. Християните в този форум са доста мързеливи, освен може би нпп.
    Не овъртай безименен.Първо да ти кажа,че човешкият ум е тайнство.Чакам обясненние защо парадоксът да е безсмислен.Той е много смислен и показва,че няма всемогъщи.Трябва да приемеш този факт ауууууууу.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    е да сравнение с онези ще съм всемогъщ но гледай малко по-мащабно на нещата,аз казах,че няма всемогъщи иначе то и едно извънземно ще е всемогъщо сравнение с хората.Просто казвам,че над всеки стои още някой щото така казва парадокса.Дори да няма някой над Бог,Бог не е всемогъщ заради ПАРАДОКСА
    след като именно Бог е създал цялото творение в вселената, при положение че преди това тя е била пуста и неустроена, защо Той да няма пълна власт над Своето Творение?!, виж как всеки администратор на форумите в интернет има пълен достъп до всички функции в своя форум, докато ние обикновените потребители сме много по-ограничени, така и Бог като единствен Администратор на цялото вселенско творение има пълна власт над всичко и всички, като ако Той не ни беше създал, ние сега дори нямаше да съществуваме, а ако преди това не ни беше изкарал от "тъмнината", щяхме да се мъчим още, след като Той е създал всички тези атоми и елементарни частици, от които Творението е изградено като ги е материализирал един вид от нищото, така щото нашите тела също са изградени от тях, не е ли Той абсолютно всемогъщ с тази Своя власт и сила?!

да де дори и да има,има някой по-висш който стои над него мухахаха и така до безкрай

Мега фен
    да де дори и да има,има някой по-висш който стои над него мухахаха и така до безкрай
    подобно на гандалф си склонен да разглеждаш бог като безконечна йерархична структура от много богове, но не смяташ ли че е възвожно, така както би могло да има една безконечна йерархия от много богове един над друг, да има само един единствен Бог на вместо толкова много?!, или, че онова, което за нас е бекрайно, за Бог може да не е?!
    Последно редактирано от npp : 08-26-2012 на 23:11

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    подобно на гандалф си склонен да разглеждаш бог като безконечна йерархична структура от много богове, но не смяташ ли че е възвожно, така както би могло да има една безконечна йерархия от много богове един над друг, да има само един единствен Бог на вместо толкова много?!, или, че онова, което за нас е бекрайно, за Бог може да не е?!
    ако за бог не е безкрайно то и за нас няма да е.Колкото и да пътува някой все ще му стигне края :Д Прочети си съобщението което ти написах ;д

Стига сте спорили ... Приемете го - няма Бог.

нито Господ, нито Аллах, нито Буда

От къде си дошъл бе момче? ;д Защото от химически елементи,а то само това е имало след ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ няма как да се създаде организъм.Да не говорим какво нещо е предизвикало този Голям взрив.Да не говорим дали изобщо е имало голям взрив.

Със сигурност "Господ" не е щракнал с пръсти и ме е създал... Аз съм дошъл от един боен сперматозоид на тати, който е успял да се шмугне във яйцеклетката на мама и така 9 месеца по-късно съм се родил...

http://vbox7.com/play:61b34d80 по-подробно

Много добре ме разбра какво имам предвид.От къде се е появил живота?И ми дай по-смислено обяснение от Господ

Не и от Господ...

Но нямаш обяснение оф нема да се арзправям лека нощ че ми се спи

Banned Повече от фен
    Сигурен съм че малцина в този форум ще си напрят труда да ти кажат истината Incadeptus, повечето биха си замълчали, но явно аз съм натоварен с тази задача.

Ти, малко лайненце, не знам откъде се взе, но адски много дразниш с глупостите си. Взимай си камиончетата и куклите барби и отивай да си играеш в пясъчника, шибано лигаво изродче! Казах ти вече веднъж да си затваряш устата защото си тъп, а ти разкривен сополанко продължаваш да дрискаш обилно във всички теми. Какъв ти е проблема, мама и тати не ти обръщат достатъчно внимание и затова го търсиш тука ли? Къде изобщо си се набил където не ти е мястото бе запъртък вкиснат??! Не разбра ли че си тъп и недорасъл? Казах ти го веднъж учтиво, ти почна да сереш два пъти повече! Аз ако те видя, ще има яко шамарена фабрика, дрисльо недоносен, майка ти те е събирала с лъжиката от килима, келеш осран. Не знаеш колко уши имаш по главата си и не можеш да си намериш пишлето в гащите, пък си тръгнал да си изливаш простотиите тук. Това не е само мое мнение, дразниш супер много, или си затваряй устата и слушай какво говорят по-възрастните от теб, или си разкарай туморно гноясалия задник от форума. Шибано педалче търсещо внимание! Чумата да ви тръшне всичките надути малки извергчета. Казах ти да седиш и да слушаш, ти почваш пак да сереш с някакви несвързани простотии за Господ и Вселената. Какво знаеш ти са Господ и Вселената, бе, въшлив дрисък?! Такива като теб изобщо не трябва да притежават компютър, напълнили сте целия интернет с глупостите си!!!
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-27-2012 на 00:54

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Сигурен съм че малцина в този форум ще си напрят труда да ти кажат истината Incadeptus, повечето биха си замълчали, но явно аз съм натоварен с тази задача.

Ти, малко лайненце, не знам откъде се взе, но адски много дразниш с глупостите си. Взимай си камиончетата и куклите барби и отивай да си играеш в пясъчника, шибано лигаво изродче! Казах ти вече веднъж да си затваряш устата защото си тъп, а ти разкривен сополанко продължаваш да дрискаш обилно във всички теми. Какъв ти е проблема, мама и тати не ти обръщат достатъчно внимание и затова го търсиш тука ли? Къде изобщо си се набил където не ти е мястото бе запъртък вкиснат??! Не разбра ли че си тъп и недорасъл? Казах ти го веднъж учтиво, ти почна да сереш два пъти повече! Аз ако те видя, ще има яко шамарена фабрика, дрисльо недоносен, майка ти те е събирала с лъжиката от килима, келеш осран. Не знаеш колко уши имаш по главата си и не можеш да си намериш пишлето в гащите, пък си тръгнал да си изливаш простотиите тук. Това не е само мое мнение, дразниш супер много, или си затваряй устата и слушай какво говорят по-възрастните от теб, или си разкарай туморно гноясалия задник от форума. Шибано педалче търсещо внимание! Чумата да ви тръшне всичките надути малки извергчета. Казах ти да седиш и да слушаш, ти почваш пак да сереш с някакви несвързани простотии за Господ и Вселената. Какво знаеш ти са Господ и Вселената, бе, въшлив дрисък?! Такива като теб изобщо не трябва да притежават компютър, напълнили сте целия интернет с глупостите си!!!
    какви са тези заплахи бе....................

Еми как, тука сме все широко скроени.................. Иначе си прав, и аз съм човеколюбец, обичам ви всичките
    така е братчето ми, всички ти вярват.
    Последно редактирано от defender : 08-27-2012 на 06:06

Мега фен
    .......... самият Бог преди сътворението, когато се е намирал под формата на зародиш, ............
    Ъъъъъъ, ..................... к'во рече
    Последно редактирано от defender : 08-27-2012 на 06:56

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    какви са тези заплахи бе....................

така е братчето ми, всички ти вярват.

Ти никога няма да разбереш какво знам.А ти си обикновен мухльо,който знае само да обижда иии слабо ме вълнува мнението ти.Много яка движеща се картинка :Д

Мега фен Аватара на Chacho
    Ти никога няма да разбереш какво знам.
    Можеш свободно да си изразяваш мислите, за да си демонстрираш знанията и разбиранията. Ако не можеш да го направиш успешно, проблемът е в твоя телевизор. Но понякога по-възрастните могат да разберат повече, отколкото искаш да покажеш.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Banned Повече от фен
    Ти никога няма да разбереш какво знам

И какво знаеш бе, мамин сладък!? Ти едва ли не си мислиш че знаеш тайните на вселената.... Дееба и цървула ти вмирисан. Нали те виждам какви глупости ръсиш навред. Осъзнай се малко, глупаво хлапе. Опитах с добро, ти пак си знаеш своето. Разбирам невежеството ти, но наглостта ти е дразнеща.
    Много яка движеща се картинка :Д

Ти си верно малоумен!
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-27-2012 на 12:10

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Но понякога по-възрастните могат да разберат повече, отколкото искаш да покажеш.
    мда, щото в тоя форум сте много възрастни.

Мега фен
    http://prikachi.com/images/145/5191145O.gif
    И какво знаеш бе, мамин сладък!? Ти едва ли не си мислиш че знаеш тайните на вселената.... Дееба и цървула ти вмирисан. Нали те виждам какви глупости ръсиш навред. Осъзнай се малко, глупаво хлапе. Опитах с добро, ти пак си знаеш своето. Разбирам невежеството ти, но наглостта ти е дразнеща.

http://prikachi.com/images/822/3998822s.gif
    Ти си верно малоумен!
    за какво нападаш момчето, какво толкова ти прави?!

Banned Повече от фен
    за какво нападаш момчето, какво толкова ти прави?!
    Нападам го защото мога да си го позволя и не ме интересува дали ще му нараня чувствата, ще се обиди или там каквито игри играе. Но най-вече го нападам, защото ме дразни. Аз съм привърженик на един много мъдър християнски принцип - свян и скромност. Младите хора днес изобщо не знаят какво е свян. Вместо това се навират навсякъде и заливат всичко с глупавите си "разсъждения", а другите им прощават понеже са малки. Еми не става така. Като си малък и все още не знаеш нищо, седи си на гъза и слушай. Не се набивай между шамарите, за да се правиш на голям. Но за да си скромен, трябва да имаш реална представа за себе си. За да си скромен, трябва първо да си признаеш че не разбираш нищо, или поне не всичко, и чак тогава можеш да слушаш истински и да разбираш. Да си признаеш че нищо не разбираш е първата стъпка към познанието, също както признаването на това че имаш проблем, е първата стъпка към решаването му. Така че, за това го нападам, надявам се да му дойде акъла. А той продължава да сере и да се прави на всеразбиращ. Затова и се издразних, иначе нищо не ми е направил. Какво изобщо може да ми направи?

Мега фен
    Нападам го защото мога да си го позволя .........
    бреее вижте го бе, можел да си го позволи, ......
    Последно редактирано от defender : 08-27-2012 на 13:03

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си