- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Нападам го защото мога да си го позволя и не ме интересува дали ще му нараня чувствата, ще се обиди или там каквито игри играе. Но най-вече го нападам, защото ме дразни. Аз съм привърженик на един много мъдър християнски принцип - свян и скромност. Младите хора днес изобщо не знаят какво е свян. Вместо това се навират навсякъде и заливат всичко с глупавите си "разсъждения", а другите им прощават понеже са малки. Еми не става така. Като си малък и все още не знаеш нищо, седи си на гъза и слушай. Не се набивай между шамарите, за да се правиш на голям. Но за да си скромен, трябва да имаш реална представа за себе си. За да си скромен, трябва първо да си признаеш че не разбираш нищо, или поне не всичко, и чак тогава можеш да слушаш истински и да разбираш. Да си признаеш че нищо не разбираш е първата стъпка към познанието, също както признаването на това че имаш проблем, е първата стъпка към решаването му. Така че, за това го нападам, надявам се да му дойде акъла. А той продължава да сере и да се прави на всеразбиращ. Затова и се издразних, иначе нищо не ми е направил. Какво изобщо може да ми направи?