- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Incadeptus опитват се да те изкарат от играта пич,
не се подавай момче,
искам сега хубаво да ги изплющиш с някой готин пост.
Последно редактирано от defender : 08-28-2012 на 14:14
Дайте пак нещо интелигентно, над което да размишлявам после, че тамън ми беше станало интересно.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
да бе то на 15 ако се пенсионирашшшшеееее ;д никъде нема да одиш ;д Но аз не съм от ничий лагер.Може и да вярвам в някаква висша сила,но вярвам и в себе си и че тази сила не може да ме командва,ако че е висша.Вие хора,вие контролирате живота си.Каквото и да ви е създало,то вече ви е създало и от момента на създаването ви,вие поемате контрол над живота си.
В името на Сатан, Белиал, Луцифер и Левиатан, как е възможно да има толкова тъпи хора???
НЕ, нееее мамка му, не мога да прочета това изречение отново.....Просто толкова тъпанарщина и инфантилност събрана в едно изречение ми идва в повече. Ама ти сериозно ли, тези шеги бяха забавни, когато бях във четвърти клас...... Ооо чакай, забравих..... ти си в четвърти клас......
И какво толкова ще ми кажеш бе изтърсак? Какво можеш да ми кажеш, което да не съм го чувал вече? Пффф, дечкото гледал 2 филма по дискавъри и вече се мисли за професор..... жалка работа. Я върви да си пиеш млякото, пишлеме.
>Пръщи от интилигентност.
>Пръщи
>интилигентност.
А ако дойда и ти забия два шамара, да ти се завърти сопола около врата, дали ще можеш да поемеш контрол над живота си?
Даааааааа вече работииииии,мерси,че ми обръщаш внимание
Може и да вярвам в някаква висша сила,но вярвам и в себе си и че тази сила не може да ме командва,ако че е висша.Вие хора,вие контролирате живота си.Каквото и да ви е създало,то вече ви е създало и от момента на създаването ви,вие поемате контрол над живота си.Има си я висшата сила да,но и да я има и да я няма,тя няма да се меси в живота ви.Ето това е истината.
Добре, сега сериозно.
Какво по дяволите трябва да означава това? Или вярваш или не вярваш.
Как по точно вярваш в себе си? Вяравш че всичко зависи от теб ли? Ако тази сила е създала теб, мен и всичко останало, и ако под тази сила разбираш всичко в природата и вселената, нещото което движи нещата, как може да кажеш че тя не те контролира? Ти изпитваш глад, жажда, студ, жега и т.н. да не говорим че самото ти мислене е подчинено на вече установени принципи, което напълно елиминира свободната ти воля, тъй като решенията ти зависят изцяло от това каква информация ще постъпи в мозъка ти и как тя ще бъде приета. А ти нямаш контрол нито над външната информация, нито над начина по които постъпва тя. Тогава как изобщо имаш някакъв контрол над живота си?
Обясни какво имаш предвид под висша сила? И как тя ни е създала? Отделно създателят предварително определя какви да са функциите на създанието. Ако ти направиш един телевизор примерно, телевизора не може да лети или да препича филийки, нали? Телевизора си има определен периметър от функции и не може да ги надскочи. Аналогично с човека, ако приемаме че е творение, заложените в нас принципи не ни ли ограничават? Как тогава това което ни е създало не ни се меси в живота?
А чувал ли си за астрална проекция.Свят,в който мисълта приема форма и ти контролираш какво да стане и какво не?Може и да вярвам в изречението значи,че вярвам.Под висша сила мисля,че бях писал,че тая висша сила е всичко и теб и мен.Следователно тя е във всеки от нас,което значи,че от части ние сме тази висша сила и можем да контролираме живота си.Има много въпроси ,разбира се,винаги има на които не знам отговора.Например от къде е дошла тази висша сила?Н еможе да е от нищото нали?Как така преди създаването на света и преди тази висша сила да е нямало нищо,това е невъзможно?Нищо,нито време,нито пространство,нито празнина,защото и тя е нещо.Нито тъмно,нито светло.А тази висша сила няма как да е съаществувала вечно нали?Не мога да си отговоря на много въпорси,затова приемете моята вяра като нещо,в което не съм абсолютно сигурен и няма как да съм.Аз всеки ден,всеки час си променям гледната точка и вярванията.Просто изразявам мнение и не искам никой да се засяга от него.
"Под висша сила мисля,че бях писал,че тая висша сила е всичко и теб и мен.Следователно тя е във всеки от нас,което значи,че от части ние сме тази висша сила и можем да контролираме живота си"-В момента вярвам в това,но сами видяхте колко много въпроси се пораждат.
Чакай, ти взимаш идеи от други религии/учения на случаен принцип, вярваш в което ти кефне, а останалото го отричаш, щото нещо не можеш да си го обясниш. Ами така не се прави, мога да ти кажа че всички тия учения и религии казват почти едни и същи неща и ги обясняват, сам няма как да ги измислиш.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
^^ Практически опит. Вземи един буркан с достатъчно прозрачни стени. Налей в него вода от чешмата или за по-точен експеримент от някоя локва. Остави на слънце. До седмица, в тоя буркан вече ще има бактерии най-малкото. Живот може да се зароди и без божия намеса. Има теория, че началото на всичко идва от вирус, той създаден от Господ ли е? Собствените ти митохондрии едно време са били бактерии, чието зараждане далеч не е толкова сложно. Следва еволюция. В зародиш всички гръбначни си приличат. От риба до човек. Значи Господ, който е създал човек по свое подобие има и рибешки период. А щом е невъзможно от нищото да се появи нещо, той откъде идва? Роден ли е от жена? Щом сме по негово подобие, вероятно жизнените ни процеси трябва да са сходни с неговите.
Аз също в момента набирам информация и гледам да не споря с тези, които се занимават с подобни спорове от години. Много ми е интересно да ви следя.![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Това, че Бог да речем е инициирал Големия Взрив или каквото там учените намерят за теория, тя винаги ще има неясно или недоказуемо начало, където е мястото на Бог, т.е. косвено е създал всичко, включително и живота, независимо как точно са се появили разумните хора или какъвто и друг живот да е, за това си има биология.
А това, че Бог е създал човека по свой образ и подобие няма нищо физическо в тоя израз нито буквално, става въпрос за философски и духовни неща.
Не само че съм чувал за астрална проекция, но и практикувам подобни техники. Все пак съм сатанист.... Имам си даже астрален храм
Контролираш.... ама чушки. Няма такова нещо. Единственото нещо с което косвено можеш да контролираш живота си, е това как го виждаш. Човекът е настроен да вижда, и сравнява своето виждане с тези около себе си. така се появява общоприетата реалност. Общоприета реалност е примерно че бензина смърди лошо. Но бензина си мирише на бензин, ние му придаваме характеристиката - лошо. Премахването на тези условни понятия - добро и лошо и т.н., могат да те накарат да погледнеш на живота с други очи - каквито ти си избереш, и така да контролираш не само това което виждаш, но и това как ще реагираш на него. И в този смисъл може да контролираш нещата, но обективното и очевидното си остава все едно и също. Очевидно е че не може да разпериш ръце и да полетиш, в каквито и астрални проекции да вярваш.
За човекът винаги трябва да има причина, това е отражение на заобикалящата реалност. Дали този принцип може да се приложи на вселенско ниво... нямам идея. Никой не може да ти каже откъде е дошла тази висша сила. Това че всяко нещо си има причина, води до християнският аргумент че всичко това има създател.Но в същата категория попада и Господ, следователно и Господ трябва да е създаден, и създателят на Господ, трябва да е създаден и така до безкрай. Друго пък - господ се е създал сам, или по-научната му версия - вселената се е създала сама, а преди това не е имало нито време, нито нищо.На тези въпроси никой не може да отговори, защото човешкият мозък не може да обхване идеята - какво е било по времето когато е нямало време и пространство? Или пък ако вселената е безкрайна, или само малка част от нещо много по-голямо, което също е безкрайно. На тези въпроси няма да можем да си отговорим скоро, а може би никога. Получава се един парадокс - ако всяко нещо си има причина или създател, то излиза че вселената е безкрайна, Ако пък е създадена от нищото, то как е възможно това, след като нищо във вселената не е създадено от нищото? Не мисля че някога някой ще отговори на това. Човечеството не е достатъчно дорасло.
Това няма никакъв смисъл, или поне практическо обяснение и приложение. Това е все едно да кажеш че щом си част от тълпата значи контролираш тълпата?
Според християнството Бог е върховен и абсолютно добър разум и знание и любов, той е самият свят, едновременно е навсякъде и никъде, и такива неща, т.е. тези неща произлизат от него, а не са специално качества на хората, че да кажеш, че бог бил персонифициран или е личност.
И това, че хората са създадени по образ и подобие на бог, се има предвид душите им(не телата или нещо свързано с тази вселена), че са били първоначално добри и разумни и със свободна воля както Бог(но тъй като Бог е самото добро, според християнството Бог има свободна воля, под свободна воля не се има предвид свободия, свободата не означава, че може да избереш злото, ами че си свободен от злото), и все такива неща, някой свети отци на църквата им казват преподобни, защото са доста напреднали, докато ние сме далеч от подобие към Бог.
А доброто и злото могат донякъде да зависят от гледната точка, но по същността си доброто е Бог(заради това ако човеш върши добро, се казва, че не следва собствената си егоистична воля(обикновено хората вършат добро с користна цел), ами божията), а злото е или излишък или недостатък от добро(всеки добродетел има 2 отклонения, примерно кротост(добродетел) - гняв(излишък) и малодушие(недостатък).).
Това е лявото и дясното на добродетелите, а по средата е тънкият път, или златната среда, това е най-трудното, тъй като е сто пъти по-лесно да вършиш зло отколкото добро и е лесно да си порочен а не добродетелен, т.е. е много лесно да се отклониш от пътя.
Може да не казвам точно нещата, това е просто пример и общи приказки.
Последно редактирано от Nam3less3 : 08-28-2012 на 18:53