- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Информатика - Програмиране с Pascal
Ако някой може да направи това което ни дадоха за домашно ще е супер , защото си нямам понятие от програмиране :
"Да се напише програма която въвежда от клавиатурата n на брой числа и отпечатва произведението на отрицателните и сумата на неотрицателните "
Мерси![]()
program sdf;
var
sum, prod, i, n, x: real;
begin
sum:=0;
prod:=1;
write('n=');
readln(n);
for i:= 1 to n do
begin
write('x=');
readln(x);
if x<0 then
prod:=prod*x
else
sum:=sum+x;
end;
writeln('sum=', sum);
writeln('prod=', prod);
readln;
end.
Нямам време да я компилирам, надявам се да няма грешки.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
пф аз съм на Delphi супер яката тъпняот програмните езици май най-много ми допада C
![]()
оф.... делфи.. от кога не съм влизала в часовете....![]()
*Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
но пълно с правописни грешки”.
супер яката бозатая наща по програмиане от техническия в софия идва всяка сряда че нашето училище се води като филеал към техничеки във София колко много го хвали това Dealphi лелеле
права и се,че разбирма да ми пише оценките там не смятам да се знамивам точно с Delphi сега сме на масиви двумерни
![]()
Моя грешка. i и n трябва да са integer-и.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
За съжаление да. Но за сметка на това вече не се допуска на олимпиади да се програмира на Паскал. Скоро може и да го разкарат.
ДАНО!!! Въх...трови ми живота 2 години тоя език![]()
maDamn
Здравейте имам нужда от съдействие,никак не съм запозната с Паскал,а имам да правя курсова .Ето, за какво става дума:за група студенти са зададени име,ЕГН,,ФАК.НОМ.,оценките по 10 дисциплини,среден успех.Да се създаде програма,използваща подпрограми за:създаване на файл с информация за групата студенти,без да се въвежда ср.успех;изчисляване на средн. успех на всеки един от студентите;създаване на масив с фак.ном.на студентите,които трябва да се явят на изпит по първата дисциплина.Благодаря,ако някой може да помогне![]()