- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Проблемът на майка ми с косата ми...
Значи, боядисах си косата август 2011г. и нали като расте, корените придобиват предишния си цвят. Проблемът е, че излъгах майка ми и баща ми, че се къпя прекалено често, че я изправям прекалено често, и днес майка ми ми каза-
"Ако продължаваш да си изправяш косата, ще ти взема пресата" и преди 5 минути и викам, че влизам да се къпя и тя "От тук нататък почвам да броя през колко дена си миеш косата, след време ще останеш без коса.."
Кво да напрая, за да не ми взема пресите и за да мога да се къпя когато поискам.. Варианта да и кажа, че съм я боядисала съвсеееееееееем го изключвам! Вече не съм дете, не, че ме е страх, но ще ми вдигне скандал, а не ми се иска да става това.. Много ме дразни напоследък с тая коса..
ЗНАМ, ЧЕ ТЕМАТА Е СУПЕР ТЪПА, АМА МИ ПИСНА ДА ГОВОРИ ВСЕКИДНЕВНО ЗА КОСАТА МИ!
Сама казваш,че не си дете вече,ами тогава се изправи срещу майка си и й кажи истината..така поне ще се отървеш от този всекидневен проблем и обсъждането му! Да,ще се ядоса,но ще е временно и ще й мине![]()
Съгласна съм с oburkwaciiq .. но все пак на колко години си? Ако не можеш да се изправиш пред нея, можеш да и кажеш, че си я боядисала с шампоан (доколкото знам има такива) и, че ще избледнее след няколко измивания. Ако те попита защо, можеш да кажеш, че си взела шампоана без да знаеш, че е за боядисване, някоя приятелка ти го е препоръчала или нещо таковаНо ми отговори на въпроса-на колко години си?
))
Просто й кажи, че си се боядисала и толкова. Пред свършен факт няма какво да прави , а ще проявиш малко търпение за конското , което ще последва.
Та, на колко си , наистина?
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Да пробвай с шампоана, особено ако си спала скоро в някоя приятелка лесно ще се върже, кажи и че си се къпала ттам и изведнъж " опсси " взех шампоана за боядисване! :д Ако не си спала извън вкъщи скоро можеш да кажеш, че са ти фо препоръчали за проба от някое евтино магазинче (често става така) . Хайде пиши по темата да измислим как да те измъкнем от неловката ситуация. Наистина не си толкова малка за едно никакво боядисване![]()
SmilezZz -
Не съм малка, ама наще са просто адски строги.. Майка ми ми е казвала "Не може да си правиш кичури, да си боядисваш косата, татуси и пиърсинги, преди да се изнесеш от вкъщи".. Буквално ми къса нервите всекидневно и мисля, че тези дни ако отново ме изкара извън нерви, ще и кажа.. Minni G. с шампоана ще опитам със сигурност! Имаше скоро случай, когато спах у приятелка, така че мисля, че ще подейства.
Не е забелязала, защото цвета на боята е много близък до естествения ми цвят.
Аз всеки път като се ядосам на някого си боядисвам косата. xD
Особено, ако ще се боядисваш в близък до твоя цвят каниш някоя приятелка и тя те боядисва. А ако не те е страх, че може да се орезилиш може и сама.
При свършен факт вече майка ти няма какво да направи.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
И като лъжеш и мажеш доказваш точно колко не си малка. Мда.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Както си си боядисала косата, така и можеш да кажеш, че това се е случвало. Държиш се като детенце просто.. Може малко да ти се скара и какво от това?! Да не би да е свършил света като ти креснат два пъти и получиш някакво наказание? Не казвам, че винаги трябва човек да си мисли така, когато прави бели, обаче при свършен факт според мен това е варианта. На мен също ми беше голяма мъка боядисването, обаче като седнах и поговорих с майка ми тя сама ме боядиса. Не е нужно винаги да си толкова предубедена за родителите си.
Wtf, как може да не забележи че си се боядисала. Още повече, как може да вярва че корените са с променен цвят защото се къпеш често и се изправяш. И това е жена по дяволите. И всъщност си малка, така че не се прави на отворена, ами кажи че си се боядисала и си понеси отговорността. С лъжене и мажене нищо няма да стане.
Сега е косата, утре ще са излизанията за купони, други ден ще е гадже, след това ще поискаш да се изнесеш, т.н. Малко по малко ще трябва да почнеш да си защитаваш самостоятелността. Което наистина е тясно обвързано с поемане на отговорност за последствията. Свиквай. След време не само пред майка си ще даваш отчети.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Трябваше да я контрираш, че ако беше нямаше да се стигне до там, защото тя нямаше да позволи, но може би е по-добре, че не си влизала в конфронтации. Ти си знаеш, но говори по-често с майка ти за твоите желание и разбирания.