.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 73 от общо 73
    Мега фен Аватара на D1esel
    Цитирай Първоначално написано от bootyboy Виж мнението
    колко космати крака... Напръскай се против бълхи!

Мега фен Аватара на bootyboy
    Град
    Джелибония xoxo
    космат съм мъж съм не кат теб пусицетка
    6б3З10

Супер фен Аватара на Thrombocyte
    Рагиол, нивото ти на рандъмнес у таз благочестива тема е world class, сиреч - одобрявам.
    Respect my authoritah

Цитирай Първоначално написано от bootyboy Виж мнението
    космат съм мъж съм не кат теб пусицетка
    и к*ра ли ти е космат

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от D1esel Виж мнението
    и к*ра ли ти е космат
    Не питай че питай че току виж публикувал някоя снимка не се знае колко е луд.

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от D1esel Виж мнението
    и к*ра ли ти е космат
    Питаш ли на Румито милата какво и е

Мега фен Аватара на LordOfLight
    Град
    In The Brave New World
    що за простотии
    ...don't care what I've become but fear what I am becoming...

Чингис хан (на монголски Чингис хаан Чингис хаан; първо се казва: Temüdschin или Temüüdschin, на монголски: Тэмүжин, Тэмүүжин: на татарски: Ковача; на латински: Dschingis Khan; * вероятно 1155, 1162 или 1167; † вероятно на 18 август 1227) е Кан на Монголите, монголски държавник, основал Монголската империя, най-голямата държава в човешката история. Той изгражда силна армия, основаваща се на меритокрацията, и използва блестяща организация и тактика, превръщайки се в един от най-успешните военачалници в историята.

Докато в по-голямата част от света Чингис хан е описван като кръвожаден завоевател, в Монголия той е смятан за национален герой и е наричан „баща на монголската нация“. Той обединява монголите и сродните им племена от Централна Азия, създавайки нова обща идентичност, преодоляла племенната разпокъсаност.

Започвайки със завладяването на Западна Ся и Дзин в Китай и укрепвайки държавата с нови завоевания, сред които Хорезмия, Чингис хан поставя основите на империя, оставила незаличими следи в световната история. Няколко века монголско управление в Евразия коренно променят демографията и геополитиката в тези райони. При своя разцвет Монголската империя включва големи части от днешните Китай, Монголия, Русия, Корея, Азербайджан, Армения, Грузия, Сирия, Турция, Ирак, Иран, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, Таджикистан, Афганистан, Туркменистан, Пакистан, Палестина, Кувейт.

Мега фен Аватара на Concussion
    ^Поне нещо интересно и любопитно публикувай като ще се правиш на интересен...

Волжките българи спасяват Европа от Чингиз хан

- Д-р Владимиров, автор сте на V том от поредицата "България - загадки през вековете", озаглавен "Другата България на Волга - изгубената цивилизация". За волжките българи не се учи в училище. Какво общо имаме с тях?

- Тази книжка е първият популярен труд, посветен на Волжка България. Темата не e академично разработвана. Съвременната тенденция е да се изследва не историята на държави, а на народности. Тоест да се пише не история на България, а на българите. С волжките българи имаме общ произход. Изучавал съм културните модели на дунавските и волжките българи от VII до XI век - от разделянето им при напускането на Стара Велика България до християнизирането на дунавските и ислямизирането на волжките българи. Това изследване позволява да се види какво се случва с българското, поставено в различни исторически ситуации.

Дунавските българи се смесват със славянско население, а волжките - с угро-финско. Изправени са пред различни исторически предизвикателства. Дунавските българи са съседи на Византия - мощен цивилизационен фактор, а волжките - на хазари и руси. Дунавски и волжки българи са толерантни към различията, умеят да взаимстват, да синтезират и адаптират чужди модели, без сляпо да ги следват. Извличат от тях ценното и сами "излъчват" култура. Така градят своя облик. Той се проявява по различен начин, но с еднаква мощ. Заради него през X век на Дунава е възможна Симеонова България, а по същото време Волжка България е наричана Северната Мека.

Ето и линк към цялата статия.

Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    ^Поне нещо интересно и любопитно публикувай като ще се правиш на интересен...
    Това устройва ли те?

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    Мойте крака са по-зле и от на буутито

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Wax Виж мнението
    Еми да, Тонито и Марги ще те напляскат ако ги обръснеш

Aма ако жена ти те накара да си ги обръснеш?

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    Малшанс е да има такъв вариант.
    Трябва да съм много лудо влюбен.

Малшанс е да има такъв вариант.
    Трябва да съм много лудо влюбен.
    Ако си много лудо влюбен, тогава? Ще се обръснеш

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    Може би .

Може би .
    А ако жена ти те накара да си оскубеш веждите?

Супер фен Аватара на flo0pY
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Чингис хан (на монголски Чингис хаан Чингис хаан; първо се казва: Temüdschin или Temüüdschin, на монголски: Тэмүжин, Тэмүүжин: на татарски: Ковача; на латински: Dschingis Khan; * вероятно 1155, 1162 или 1167; † вероятно на 18 август 1227) е Кан на Монголите, монголски държавник, основал Монголската империя, най-голямата държава в човешката история. Той изгражда силна армия, основаваща се на меритокрацията, и използва блестяща организация и тактика, превръщайки се в един от най-успешните военачалници в историята.

Докато в по-голямата част от света Чингис хан е описван като кръвожаден завоевател, в Монголия той е смятан за национален герой и е наричан „баща на монголската нация“. Той обединява монголите и сродните им племена от Централна Азия, създавайки нова обща идентичност, преодоляла племенната разпокъсаност.

Започвайки със завладяването на Западна Ся и Дзин в Китай и укрепвайки държавата с нови завоевания, сред които Хорезмия, Чингис хан поставя основите на империя, оставила незаличими следи в световната история. Няколко века монголско управление в Евразия коренно променят демографията и геополитиката в тези райони. При своя разцвет Монголската империя включва големи части от днешните Китай, Монголия, Русия, Корея, Азербайджан, Армения, Грузия, Сирия, Турция, Ирак, Иран, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, Таджикистан, Афганистан, Туркменистан, Пакистан, Палестина, Кувейт.
    той е най великият! дори не е погребан официално и не се знае къде е гроба му и до ден днешен не са му открили тялото на погребението са били само роднините и няколко стражи който след това били убити
    LovEsIckk

Спя с телефона до главата от 4 години.
    Дори като си лягам с приятеля ми пак си взимам телефона в леглото.

Мъжко съм !

Цитирай Първоначално написано от flo0pY Виж мнението
    той е най великият!
    Нали! Ще ми хвалят те гръка Александър Македонски и Римляните. Аматьори!

Супер фен Аватара на montana6
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Нали! Ще ми хвалят те гръка Александър Македонски и Римляните. Аматьори!
    Между другото има една поредица Deadliest warrior, доста е интересна. Там сравняват 2 типа воини и кой е по-силен от двамата. Та имаше 1 епизод, в който сравняваха именно Чингис Хан и Македонски и Чингис Хан беше победителят.
    В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.

Жалко че духа на степта е вече мъртъв.

Супер фен Аватара на flo0pY
    ей брато мерси много съм го търсил това знаеш ли от къде мога да гледам частите?
    LovEsIckk

Спя с телефона до главата от 4 години.
    Дори като си лягам с приятеля ми пак си взимам телефона в леглото.

Мъжко съм !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си