Според мен, по този начин Blab малко или повече универсализира думите си. Това е общо правило при наслагване на голяма експресия в малко по-обем текст. Прекрасно е да се четат повече такива мнения във форума.
За темата, да кажем следното:
Много хора казват, че за първото впечатление едно от най-важните неща е външният вид. Ако някои не ви впечатли чак толкова външно, опитвате ли се да го/я опознаете? Давате ли му/и шанс или щом не ви е грабнал/а от веднага няма никакъв шанс с вас? Рядко някого ме "грабва" със своя външен вид. Вероятно може да ме привлече някое красиво лице с характерни за моя вкус черти, но всичко зависи от последвалите отношения и ситуации.
Ако имате право на избор между празноглав/а красавец/красавица и човек, който е доста по обикновен, но по интелигентен поне според вашите разбирания, кой бихте избрали? Интелигентният човек е винаги за предпочитане. Нека го затвърдим това.
Ами ако към първите има бонус – повече финансови средства? Същият избор.
Бихте ли направили компромис с възрастта. Например ако имате избор между момче/момиче по близо до вашите години, с което обаче някакси разговора трудно върви и доста по-малко момче/момиче, с което обаче се разбирате перфектно кой ще изберете? Очевидно е, че за да е пълноценна връзката/взаимоотношенията (тъй като не си специфицирал дали се отнася към приятелство или нещо по-сериозно) е по-добре да се избере втория вариант.
До какви години приемате разликата между вас нагоре и надолу, ако си допадате по характер? За мойта възраст (19 години): +2/3 и -2
А случвало ли ви се е понякога на пръв поглед един човек да не ви се види толкова красив, но като го опознаете всъщност да ви се стори доста по-красив външно от първоначалното впечатление или пък обратното? В повечето случаи преценявам доста конкретно дадения човек, може би понеже не бързам да съдя по-явните черти. Винаги наблюдавам колкото се може повече, освен ако не съм в онези трансцендентни състояния, в които изпадам понякога. За протоколи (ако се водят такива) – имало е такива персони, но с израстването ми – все по-рядко.