- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- It's because they're stupid that's why. Тhat's why everybody does everything...
Ми, като не е и си наясно с това защо го коментираш? Каква връзка имат такива повърхностни неща с философската тема, която подхвана?
Не знам какво ще рече 'нормално'...Ям, спя, нося гащи и не съм на хероин - по-нормално от това накъде?
Нещо реално... Животът си има и лоши страни, аз съм ок с това. Повечето хора не са. Обичам болката си, точно толкова, колкото и щастието си. Наслаждавам се и на двете. Всички емоции трябва да се изживяват. Понякога е хубаво да им се оставяш и да видиш къде ще те заведат. Като човек на наркоти...Така,де, изкуството няма как да не констатирам, че толкова много велики произведения са вдъхновени точно от негативни емоции/събития.
Трябва да има равновесие. Щастието не трябва да се приема за даденост. Не знам дали е съдба, карма, Буда, Сатаната, Аз или Дядо Коледа, но при мен винаги е имало и има равновесие. За което съм много благодарна.
Веднъж по телевизията даваха някакъв филм на тема екзорсизъм, филмът беше ужасно скучен, но ми направи впечетление една сцена... Момичето се разплака и каза "Защо съм толкова нещастна?" Много ми хареса. Изглеждаше много истинско. И е прекрасно...Да плачеш и да си нещастен. Толкова е...Освобождаващо. Не толкова заради самият акт, колкото заради това, че всички търсят щастие. А веднъж престанеш ли да следваш стадото в това отношение си свободен. "Няма грешни пътища, само грешна компания" - казват хората. И макар, че не съм особено съгласна в случая може да приемем, че важи. Стадото е грешната компания.
Знаеш ли какво? Преди известно време бях на едно място. Заведение. Наблюдавах хората. И всеки търсеше нещо. Аз не търсех нищо.И ми беше толкова жал за онези хора. Търсещи, искащи, лутащи се в материалният свят. Това е пътят, да. Но материалната компания наистина е грешната.
Това, че заживях в един парадокс, където нещастието ми ме прави щастлива и ме захранва ме накара да се чувствам, като бог. Като висшо същество. Разбира се знам, че това е усещане, което не трябва да се материализира. Още един парадокс от моят свят е че когато не храня егото си то пораства голямо, силно и някак чисто.
Щастието...Това може би е комфортът. Ако ти е комфортно с душевната мизерия, нещастието и негативните неща...Това не значи ли, че си щастлив?
В темата написах, че се чувствам, като двама души. Е, щастието на единият подхранва нещастието на другият. А нещастието на вторият подхранва щастието на първият. И така се въртя в един омагьосан кръг.
Но това са само понятия. Те не са важни. Нищо не е важно.
Пожелавам на всички да отидат в адът...И да се върнат. Силни, неразрушими и недосегаеми. И когато достигнат лимитът си в тези отношения отново да отидат...И да се върнат. По-силни, неразрушими и недосегаеми. И когато достигнат лимитът си... Още един омагьосън кръг.
Нещастието винаги (ме) води до щастието. И обратното. И ако се замислиш това е най-логичното и нормално нещо на света.![]()