- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Помиярите
Не. Никога няма да съм съгласна с убиването на животно. Но това е защото ужасно много им симпатизирам.
Просто в другите държави са намерили спасението си от бездомни кучета.
То всъщност и при нас процедурата е такава, но тук прибират чак след като кучето нападне някой. А пък изолаторите и приютите са в просто ужасно състояние. Никое живо същество не трябва да стои и ден в такава среда. Наскоро гледах приюти в Англия... Даже не ми се коментира повече.
И спря да се върти за миг земята..
не знам,но аз имам ужасно голям страх от тях много заобикалям ако видя куче
xoxi, не знам дали знаеш, но в повечето приюти имат право да ги приспиват след известно време. Сега ми стана интересно и попрегледах малко в нета и осъзнах, че не всички приюти работят така. В крайна сметка не разбрах как според теб се справят с проблема в другите държави? Така и не обясни.
Динора, точно в това е проблема. В нормална държава това не би трябвало да ти се налага...
Много ясно, че ще ги преспиват. Какво? да ги хранят ли до гроб?
xoxi, с уважение, но някой неща не са ти ясни и можем да си спорим до утре. Аз не говоря за едно куче, а за почти всички. Когато редовно се бие въобще не става предпазливо. Каква сграда, какъв дом? Кучетата не са по сградите (има и такива), а са на улицата по, която всички ние ходим. Ходим в кучешки лайна.
Най-различни познавам. И под кучкари не зова такива, които гледат един пинчер, а все породисти за битки и тем подобни. Познавам и такива, които хващат бездомните и с тях си хранят техните кучета. Правилно или не - на мен ми е все тая.
И колко са тези хора? В повечето пъти някакви невменяеми бабички и клошари. Намерила е стопани, които след време пак ще ги изхвърлят. В опитата си да се представи пред другите хора и да се докаже.. си е загубила само парите и средствата.
Занимавай се. Няма лошо. Щом имаш желание. Просто да се търсят начини и да се разкарат. Кое за продан.. кое убито. Все е тая.
37 седем милиона лева върти кучешката мафия. Това, ако е нямане на пари. Някъде бяха казали, че за всяко куче са се полагали по 40 лв на ден. 40лв за нещо, което не ти дава нищо. Повечето хора работят на ден за 20лв...... да ги еба тези четири лапи нещастни. Хоп в джобчето й хайде...
Нека ги осинови.. и нея да нападнат да й дойде акъла.
Irti ти май сам не знаеш какво искаш.Кой каквото и да напише по темата,за теб това не е "по темата".Както и да е,не знам що за човек си,обаче заслужаваш някой да ти тегли куршума,честно.С толкова злоба си писал,че аз дето не съм куче ще ме е страх да говоря с теб очи в очи.
Не ме интересува твоето ШИБАНО мнение,защото като те виждам колко си "добричък" нищо чудно кучетата да те хапят.И ти е малко.Та по темата уж...знаеш ли,аз съм от Варна,тука бездомните кучета са повече от хората.Има много глутници,и знаеш ли кое е странното ? Аз ходя при тях ! Сама се вра в "злобните,агресивни и опасни" "помияри".И .. О БОЖЕ,ЧУДО ! Нито веднъж,нито едно не е ухапало ! Странно защо..може би защото когато отида при тях им говоря мило,не ги гоня и не ги псувам.Когато едно куче ми изръмжи,разбирам,че не съм желана и се махам.Помияри сте вие и заслужавате да ви тровят по същия начин,по които кучетата агонизират с часове...ае със здраве..
Друго,не съм го писала аз,но се замислете !![]()
Блъснато дете щеше да умре на пешеходна пътека пред погледите на зяпачи. Полиция няма, виновен няма, адекватни лекари няма. Таксиметров шофьор премаза и уби 2 пенсионерки на автобусна спирка. Медийно внимание няма. По същото време 2 кучета, може би предизвикани, нападнаха човек. Полицейската кола беше първа, медиите гръмнаха, стана народен и дори политически скандал.
Същите хора, крещейки "пазете децата, не помиярите", не се поинтересуваха от блъснатото дете. И така децата ще измират, а престъпниците ще си живеят свободно, необезпокоявани.
Шансът да ме нападне куче вместо човек е може би 1:500. И ако това стане, не дай си Боже, мога само да се моля, че полицията няма да е заета да арестува кучета!!! Нина Пенова !!!!!!!!!
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !
Доколкото помня в Германия се евтанизират ако след 14 дневен период от време, кучетата не са осиновени. Чела бях и за други страни, но само Германия ми е останала в съзнанието.
В много страни пък ги прибират само за кастрация и отново ги пускат, което е по-добрият вариант.
ПП: Никой не ми обърна внимание на въпроса за германката и кучетата нахапали професора.
Сега се присетих, че даваха как в Англия събират по 3 паунда за да помогнат на нашите бездомни кучета. Порових се за малко повече информация по този въпрос в интернет и повечето от статиите, които отворих започваха с:
"В част от железниците на Великобритяния са поставени брошури, които призовават хората да отделят три паунда, за да помогнат на българските бездомни кучета. В брошурите пише, че в България има близо 100 хил. животни на свобода и „българите гледат на тях като на напаст“. Също, че убийството се смята за начин за решаване на проблема."
Чудя се как не ни е срам вече.
Irti, очеизвадно е, че с теб сме на коренно различни мнения по въпроса с бездомните кучета и явно сме се допитвали до различни по интереси страни, занимаващи се с кучета. Колкото на мен не са ми ясни някои неща, толкова и на теб други. Няма смисъл да продължаваме този спор.
Принуждавате ме да се включвам отново. xoxi искам да предложиш разумен начин за справянето с 40 000 бездомни кучета в София. Искам да ми кажеш, такъв начин при който кучетата не се връщат на улицата и не стоят да мърсят, разкъсват боклук, хапят и нападат.
Относно SlowDownBaby. Кучетата в много отношения наподобяват вълците. При кучетата има строго определена йерархия и обикновено глутница се сформира, когато има ясно изразен главатар. В подобен случай, кучетата могат да нападнат всеки и ти не си никакво изключение, моли се на бог да не пострадаш и си набий хубаво в главата, че на животно вяра не може да се има. Виждал съм нахапани хора от кучета с разкъсани и висящи меса. Пред очите ми глутница кучета (4-5) ядяха жива сърна, като след като ги разгоних установихме че целя заден крак на сърната е изяден, докато е била жива. Има стотици случай на хора които са били ядени живи, предимно възрастни хора и малки деца. Искам сега да те запитам какво ще мислиш за милите твари, ако някой ден недай боже бъде разкъсано и ръфано до смърт твоето дете, брат, майка, баба ?
Искам само за ваша информация да спомена, че имам 2 кучета в момента, както и 2 котки. Винаги в нашата къща е имало животно и без куче не сме оставали повече от година-две. Колко от вас наистина познават нрава на едно куче ? Това че, не всички кучета са агресивни е истина, може би има 10-15% агресори, но те могат да повлекат със себе си още поне 20%. Истината е една, мястото на кучетата не е на улицата и искам всички защитници да ми дадат решение на проблема или просто да замълчат. Обичам животните, но човешкият живот е далеч по-ценен.
SlowDownBaby, Ти въобще четеш ли? Казах, че не е по темата да ми говорите за убийства на хора.
Темата е за кучетата. Ами да заповяда с куршума. Не съм казал, че съм добър щом става дума за тази тема. Напротив! А, мен мислиш ли, че ме интересува, че те е страх? Нека ме хапят.. то всичко си се нарежда после.
Моето шибано мнение си е моето шибано мнение и тактично си го нашибай.
Не ме грее откъде си и не ме грее, че ходиш при тях. Спи при тях, дръж се като тях, сложи си една каишка и някой да те развежда. И ти се от онези измислени защитници. Нека нас ни тровят няма лошо, ама по храстите седят трупове на кучета. Нека и ние легнем при тях някой ден. Пожелай ни го и ще се сбъдне, а дотогава ходи и се „грижи” за тях. Милите, бедните.
С теб спирам, защото не искам да се разправяме, а и няма смисъл. Ако искаш да решиш проблема вместо да ги храниш почни като xoxi да ги събираш и продаваш/подаряваш по нета.
xoxi, мен не ме е срам, ама въобще. Наречете ме варварин и ми теглете куршума, но аз няма да търпя да ме хапят бълхи и да газя във.. вече казах.
Mоже да пращат пари, ама ти мислиш ли, че те стигат за целта или отиват в джобовете на "защитниците"? Защото аз не мисля, че е така..![]()
Последно редактирано от Irti : 04-21-2012 на 19:22
Аз че започна да се повтарям вече. Малко ми омръзна да пиша в тая тема и да се въртя около едно и също.
Начин за справянето на кучета е да се прибират всички бездомни, а не само тези, които вече са нападнали човек. Начин е да се пращат за осиновяване в чужбина. Ама нали говорим за България?! Тук няма абсолютно никакъв шанс това да стане. Абсолютно никакъв!!! В България за огромно съжаление начинът е да се избиват от всякакви хора, по-големи помияри и от самите кучета.
Аха и къде се прибират толкова много кучета ? Обикновено един приют има не повече от 200 места за кучета. Къде се побират тия 40к ? А как се изхранват ? Ако приемем, че в един приют се побират 500 кучета ( което е крайно невероятно ) за побирането на кучетата САМО в София, ще трябва да се построят 80 приюта. Всеки един по има няма 5-6 милиона лева, сметката е проста 80х5=400 млн. лв само за приюти. И като сметнем, че едно куче яде сутрин и вечер, но да се ограничим с едно ястие, та по 1лв на кучешко меню прави 40 000 лв за изхранване на ден. Да се запитаме от къде ще се вземат тези пари ? Та тия пари, ще се вземат от хората, не че има нещо лошо ама предпочитам половин милиард да отидат ако щеш за сираците, отколкото да се строят приюти за кучета. Това може да си го позволи само богата държава, но дори те не си позволяват да завъждат кучета в приютите и ако те не бъдат осиновени до определено време се евтаназират. Така е цял свят, не виждам защо в България да не бъде така. Прибират за два месеца 500 кучета и ги обявяват за осиновяване, когато времето изтече, кучетата се ефтаназират и се прибират нови 500. Това е решението и то решение което ще проработи за няколко години, което е доста бавно справяне с проблема.
Едно куче може да роди и 10 малки. За два месеца колко кученца общо могат да се родят на улицата? Много.
И да се действа по този начин, пак напредък голям няма да има.
draid според мен отиде малко далече от темата..какво ме интересува мен,че кучета са яли сърна ? Еми ще ядат,хищници са.
Това,че защитавам бездомните кучета,в никакъв случай не означава,че съм съгласна да се разхождат по улиците безпризорно.Но понеже както каза,нито имаме достатъчно приюти,нито достатъчно средства,не виждам как ще стане,защото съм твърдо против да се тровят (при което агонизират изключително дълго и е нехуманно ! ) ,някой селяндур да ги стреля както му падне и кучето да ходи с рана дни наред,докато не гнояса и не стане още по зле,или още по малко да се убиват кучета,които на никой нищо не са сторили.
За парите които питаш от къде идват,има много доброволци ако не си чувал.Всеки път се събират пари за кучетата нуждаещи се от лечение,а всяка събота и неделя тези доброволци носят чували с храна.И колкото и да не ви харесва,всеки човек решава за какво да даде парите.
По същата логика бездомни кучета - изоставени деца,ами дайте тогава да избием и децата,че и те само събират пари,пък и като напуснат домовете и почват да крадат.Всички много ги защитавате тея деца,ама кои от вас са отишли в дом за сираци да помагат на децата,колко от вас са дали пари за тях (не говоря за 1 или 2 левчета ) ? Аз съм решила да помагам на бездомните кучета,давам пари за тях колкото и да нямам,ако имам храна в себе си и видя бездомно куче - му я давам.Не съм скептично настроена нито към хората,още по малко към животните.
А ти,Irti,не се притеснявай за моето семейство,никой никога не е хапан по същата причина,няма и да бъде.
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !
Еми ти ще дойдеш на моето, че няма възможен хуманен начин за справяне с проблема.
Иначе не знам на колко си, но провери понятието геометрична прогресия. Ако си по напреднала провери и ред на Фибоначи.
Последното изречение е отговора на въпроса ти. Може да стана досаден и да започна да се повтарям, но не виждам все още наистина приложимо и ефикасно решение на проблема предложено от теб.
П.С. Мисля че темата за мен е изчерпана. Както се казва: кучетата си лаят, а кервана си върви.3
Ммм не съм се отдалечил. И всеки си дава парите, за каквото иска, но ако държавата тръгне да построява 80 приюта тия пари ще се вземат от хората, които са ги дали под формата на данъци.
И никой не казва, че убиването на кучета е отравяне, одиране, разчленяване, изкормяне. Говоря за ЕФТАНАЗИЯ, ако не знаете какво е - просто приспиване. Една инжекция и няма вече куче, няма болка, няма осъзнаване на случващото се. А за домовете изобщо няма нищо общо децата с кучетата че да казваш да сме избиели децата.... и да ходил съм, давал съм.
Моли се последното изречение да остане и за в бъдеще така. Ама ти си малко като състезателите по улиците. Всички си мислят, че всичко знаят, че са безсмъртни и че на тях никога не може да им се случи. Прекаленият светец и богу не е драг, така че по спокойно със заключенията.
Последно редактирано от draid : 04-21-2012 на 19:47
Крайно време е някой да осъзнае, че темата се изчерпа.
Точно това исках да кажа и аз.Пак не съм съгласна да се ефтанизират,но със сигурност е по добре от това да се дерат и тровят.
О Боже...не разбрахте ли, че кучетата са агресивни само ако някой подхожда към тях така? Да, могат да ви ухапят, но това е в пристъп на страх! Нямаше да има бездомни кучета ако някои стопани не са толкова безотговорни! Аз предпочитам да си седя с кучетата, не ме интересува дали ще съм ''помиярка'' или не, в много отношения са по-добри от хората.
Не, не сме разбрали. Явно ще трябва да ни го обясниш. Има случаи в които кучето напада от страх, но да те нападне глутница от 4-5 кучета, съвсем не е от страх, а от чувство за надмощие. Всяко животно усеща дали теб те е страх и дали може да вземе превес над теб и да те нападне. За това и 90% от хората нападани от кучета са деца и възрастни хора. Такива които не могат да се защитят, а това е съвсем добре известно на кучетата. Ясно ми е колко разбираш от кучета след като даваш такива заключения.
Supernaturalfan, навсякъде има безотговорни стопани, които си оставят кучетата навън, в нормални държави има начини да се справят с този проблем. Явно не е в това главния проблем.
Иначе пак да си кажа, че едно куче може и да е добро към човек докогато го храни. Аз никога не съм била агресивна към бездомните кучета, но определено не можех да скрия страха си когато ме ръмжаха за това че им минавам през "тяхната територия".
Момичето беше напълно право. Ако всяко едно куче от тия 4-5 в глутница се отглежда в нормални условия, а не на улицата, със сигурност няма да бъде агресивно. Да, има много домашни агресивни кучета, но това се дължи изцяло на собственика. Някои бездомни също са агресивни именно заради това в какви условия живеят.
Българите защо са толкова злобни и агресивни? Защото масата мизерства.
И не, евтаназията не е решение. Приютите са решение независимо колко пари струват. Парите всъщност ги има, ФАКТ. Проблемът е, че отиват в нечий джоб.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."