Аз имам доста крайно мнение, по въпроса със справянето с този проблем. Псевдо защитниците и казвам псевдо, защото 99.9% от тези защитници просто казват : "кучетата не са виновни, кой казва, че човешки живот струва повече от кучешки" и ред подобни глупости. Та тия защитници през живота си не са направили нищо друго освен да хвърлят някой сух, мухлясал хляб на кучето на улицата или да са го погалили. Когато ги питаш за решение ще кажат : " Не знам, но решението не е това и това" Повечето от тях казват, че хората са виновни, това разбира се е така, но отдавна не може да се проследи кой е виновен, защото те се множат. За мен има само едно решение и то е:
1. Изтребване на кучетата ( имам предвид ефтаназия, не си представяйте рамбо как ги дере на куката )
2. Поставяне на чипове във всяко домашно животно и създаване на регистър със стопаните
3. След тези мерки, при попадане на животно на улицата, то се проверява. Ако има чип, на стопанина му се друсва една глоба от 4-5 000лв , ако няма чип се ефтаназира.