Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Така съм съгласна, ама да кажеш, че с ревността идвал краят на една връзка... пълна глупост беше.
Не знам каква е разликата между ревността (когато тя не е изразена със скандали, разбира се) и "Не ми е приятно да се виждаш с него". Някой да обясни? Имам предположения, но не мога да ги формулирам.
Според мен е същото, облечено в различни думи. Спомняш ли си в една тема преди бая време как ти каза, че при интервю за работа се продаваш и затова трябва да направиш идеално впечатление и да не скромничиш много много? И като го каза ти скочиха все едно си черпила Хитлер с бира? После сменихме думата "продавам" с "котирам" и вече всичко беше в реда на нещата. Не, че не идеше реч за абсолютно същото нещо.

И тук е така.

Цупене от ревност - човека се чувства кофти и спира контактите с дадено лице, защото иначе все едно не му пука за приятелката му и чувстватат и.

"Мило, не ми е приятно да се виждаш с ..." Звучи по-мило и човека спира контактите с дадено лице, защото иначе все едно не му пука за приятелката му и чувстватат и.

Просто се приема по-добре второто.