Аз не виждам защо изобщо трябва да разговарят по тоя въпрос. Ясно е че в случая нещата няма да станат с приказки и увещания. Като си приказват ще излезе че черната овца е автора, щото не я разбира и мадамата ще продължи да го манипулира както си иска. Щото ревността не е рационално явление, което се влияе от аргументи.

Ревността не бива да се толерира и поощрява. Няма значение кой е човека, който я упражнява.. щом ти си обекта се действа рязко и твърдо. Ревнивите хора не се променят просто ей така. Те си остават същите, щото с малко сълзички и подбрани думички всичко се върти около тях. В случая промяната трябва да дойде отвън.

А сериозни отношения с ревнив човек аз не виждам как могат да се поддържат. Затова е добре още в началото това да се изясни. Живота е прекалено ценен за да го пропиляваш в опити да променяш някого, който не желае да се промени или да променяш себе си, когато нямаш адекватна причина за това и не си направил нищо грешно.

Затова - "Свиквай или си тръгвай" е решението. Аз ако няма да и търпя лиготиите, със сигурност ще се намери някой, който ще и ходи по дупето. По добре да е с него, а не с мен. Щото хем тя ще получава своето, хем аз няма да получавам, това което не искам.