Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
Всичко във Вселената е свързано, така както Луната влияе на приливите и отливите, така се приема, че небесните тела също имат влияние. Аз лично се занимавам с натална астрология и понякога със синастрии (астрология на взаимоотношенията), не съм фен на предсказателните методи.
Разбирам връзката между луната и приливите и отливите - има си физично обяснение, но въздействието върху изграждането на човешката същност от планетите още ми е непонятно.

"Наталната астрология изучава характера и съдбата на човека. Тя дава информация за характера, талантите, качествата, слабостите, здравето, финансите, семейството, професионалната реализация, социалното положение. Чертае основните събития в живота на човека, проблемите, с които ще се сблъска, възможностите за личностно и духовно израстване."

Това не предполага ли предначертаност на живота, вярваш ли в съдбата? Не е ли като цяло идеята на астрологията именно свързана с предсказателните методи?

Concussion, съгласна съм, че интелигентността не се изчерпва със знание на факти, обща култура и възможност да усвоиш примерно материала по математика. За изброените дори не се изискват някакви особени умствени способности. Там беше основното различие, че има хора, които грешно разбират понятието и с изграждат представа на базата на типичните зубъри (не говоря за хората с добри оценки, защото е ясно, че не всички са наизустили материала). Разбира се, че това не би помогнало в живота - и тук съм съгласна.
Обаче интелигентността няма нищо общо с това възприемане. Хитростта, ако разбираме едно и също, я приемам като част от нея. Интелигентността е мерило за абсолютно всяка част от живота на човека (включващ и външния, и вътрешния свят) и е едно от основните неща, които определят начина на живот във всички сфери. Тоест нейното приложение е в абсолютно всичко, не само в училище или на работа. Олимпиадите и състезанията сами по себе си не са гаранция, почти всеки един аспект от човешката същност е показателен малко или много.