- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Генекомасция
Здравейте, проблемът ми е следния. На 13 години съм 170 см и около 80 килограма, имам малко наднормено тегло, но съм в процес на свалянето му.Исках да попитам дали имам геномасция или е просто следствие на излишните мазнини.Ходя на фитнес от около 2 месеца, не взимам никакви добавки и подобни и правя главно упражнения от лежанка (за гърди и ръце). Ето моя снимка:
http://prikachi.com/images/548/4680548D.jpg
Не изпитвам никаква болка когато си докосна гърдите и не усещам никакво топче както пише по форумите.В училище ми се подиграват за това и ме е малко срам да ходя на плаж/море, но все пак го правя.Моля помогнете, малко ме е срам да отида при личния си лекар.
Няма срам, не срам. Или отиваш при лекар, който може да ти помогне, или отиваш на плаж където 10000000 хора ще те зяпат.
Отслабни, влез в рамките на нормалното тегло за твоята височина, може да бягаш - така най-бързо се топят мазнини, и ако няма подобрение, посещаваш лекар.
Гинекомастията се получава когато ти се натрупа повече естроген точно при зърната. Отслабни, това е моят съвет, а може и да приемаш цинк на хапчета. Но според мен твоят проблем е в килограмите, а гинекомастия можеш да кажеш, че имаш тогава когато станеш слаб и пак са ти набъбнали зърната.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Моята препоръка е на всяка цена да посетиш лекар. Сподели за опасенията си на вашите и нека те заведат при личната лекарка. Натрупването ми се струва много голямо, за да е просто от това че имаш наднормено тегло. Още повече, като гледам как е съсредоточено издуването... отиди на лекар за да си решиш проблема.
Едит: пише се Генекомастия
Момко, нямаш Гинекомастия, просто си малко дебел с извинение, спираш да ядеш всякакви тестяни, пържени храни и спираш и фитнеса, защото мусколите ти ще се напомпят и ще почнат да притискат мастната тъкан и ще станеш още по-дебел и ще си докараш стрии, купуваш си едно фолио Фино за запечатване на храни едно като найлон седи и си увиваш тила с него и почваш да бягаш всеки ден първо 500 метра после хиляда после 1 и 500 и така до 4-5 километра на ден бавно без зор с почивки, и най-важното е да не ядеш боклуци, слушай ме какво ти говоря и аз в 8 клас бях с наднормено тегло и почнах фитнеси и таекуондо и се нацепих целия със стрии още немога да се спрявя с тях и сега ще давам 1 чанта пари да ми ги махат с лазер така свалих за 4 месеца 15 килограма
Едит: Гинекомастия.
Момко, консултирай се с диетолог. Докато не отслабнеш, твоят собствен тестостерон ще се конвертира в естроген от собствената ти мастна тъкан.
Консултирай се и с ендокринолог за всеки случай, преди на тръгнеш да пиеш Менделеевата таблица във вид на хранителни добавки.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!