- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Гадна Тема: Ако някой от Вашите пoчине внезапно
Вече съм обсъдила с тях (сериозен разговор) дали искат да бъдат кремирани и дали искат попове, литургии и такива неща, и двамата не желаят попски истории, майка ми иска да бъде кремирана и да й пръсна праха на Мусала.
Ще ми е тъжно, разбира се, но вече съм го преживяла/наревала съм се като малка, общо взето гледам да ги спамя да се пазят - да не пушат и да не пият много, да карат внимателно и т.н. , но не са деца, сами си решават дали им се живее, или не.
Предполагам, че няма да рева.
И съм самостоятелна от малка точно поради тази причина, че знам, че родителите ми имат сравнително рисков живот и във всеки един момент трябва да очаквам, че ще им се случи нещо и ще си заминат.
Това, че няма да страдам, че съм ги загубила не значи, че не ги обичам. Просто оценявам, че са ми дали толкова много, и се радвам, че съм ги познавала, и да се реве, и да се страда, и да не се - абсолютно все едно е.
И никога не съм разбирала хората, които страдат по погребения - ама наистина ли никой не си мисли за това, че родителите му ще умрат, не знам какви сметки си правят хората.
Като осъзнаеш, че вашите ще умрат един ден - ревеш малко и после като умрат - не ставаш неадекватен, а продължаваш напред, както те биха искали да е.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...