Наскоро се зарибих да си правя флеш,обаче не знам точно как става,така по-опитните да ми кажат какво трябва да си пъхам в ухото,за да си разширявам дупката?Мерсии!
ем.. продават се разширители.. мисля, че в "На Тъмно" има
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Ако искаш с подръчни материали - пиши на лс. Иначе както казаха ^ с разширител от На тъмно, или ако искаш голям номер, направо те ще ти го направят (чрез цепване)
Айде нищо лично, но наистина ли искаш да си правиш флеш? Най-малкото - така дупка след това не се оправя и след време може да ти създаде проблеми с намирането на работа, ако искаш да работиш нещо, което изисква представителен външен вид.
Иначе както ти казаха има си разширители - от На тъмно, метъл шопове...
*Доколкото знам доста си боли.
Недей с подръчни, ще оплескаш пейзажа недей си Боже, и после какво ще правиш?
+1.
Прочети и някоя друга тема в нета, за да видиш какви последици може да има. Иначе имам една позната, която започна да си разширява дупката като сложи втора обица, след това трета (в една дупка) и после сложи малкото флешче, обаче каза, че лимфните и възли са се възпалили.. Според мен е малко опасно, иначе и аз лятото се бях навила да си правя (сама)..![]()
Последно редактирано от Зайче.. : 04-28-2012 на 08:48
А леле ц ц ц..аман от странни птици, проповядващи, че флеша не зараства.
Мацка, гугъл му е майката. И грях ти на душата ако го правиш с подръчни!
Hora i az iskam da si praa flesh 6 mm oba4e sq sam s standartna dupka za obica na uhoto i ne mi e mn qsno kak staa nomera s raz6irqvaneto pls ako moe nqkoi da mi porazqsni pi6ete na LS
Така значи, първо да изясним че дупката ще зарасне в зависимост от 3 неща, как си разширявала - ако си прескачала размери се цепи ухото и е по-малка вероятността, колко време си седяла с него все пак има разлика между 3 месеца и 2 години например-естествено че ако си седяла по-малко време с него ще зарасне по-бързо и третото нещо е големината, води се че до 10 мм дупката би трябвало да зарасне, но в някои редки случай не зараства напълно. След 10 мм вече намалява шансът да зарасне.
За разширяването, аз лично ти препоръчвам да си ползваш разширител, защото е по-хигиенично, но щом си решила можеш първо да пробваш с край на мъничка четка за рисуване и след това да сложиш средата на клечка за уши и нататък ще трябва да си седиш с четката поне два дена.
Първоначално трябва да почистваш няколко пъти на ден с кислородна вода или морска сол накисната в топла вода и памуче, след това мажи с Гентамицин.
Флешове и разширители можеш да си купиш от На тъмно, очз, Ттип хаус и други магазини от този топ, можеш да поръчаш и от тук: http://www.a2pstore.com/piercing/obe...rcing-na-ushi/
Надявам се да съм ти помогнала и ако имаш още въпроси питай.![]()
Както казаха - до 10 мм флеша зараства почти до толкова, отколкото е започнато (стандартната дупка е 1,6, може би ще се свие долу горе толкова, но пак си зависи от еластичността на кожата, времето прекарано с флеша, големината и бързината с която си разширявал). Вярно е - боли, поне при мен беше доста болезнено, НО при всеки прага на болка е различен. По-добре си вземи 3 мм разширител отколкото с подръчни средства, седиш доста време - седмица поне, за да ти се оправи ухото, да свикне с новия размер дупка. После си купуваш петица, пак процедираш така и после следващ размер ако искаш и така нататък. Когато си вкарваш разширителя е добре както ухото, така и самия той да са намазани обилно с вазелин, много по-лесно е. Ако разширителя е от тези, дето са навити, е значително по-удобен. Като спиш препоръчвам да лягаш между две възглавници, значително по-безболезнено е. :дд Иначе го натискаш и едва се спи. Също и ако се получи инфекция (възможно е, затова разширителя и дупката се изчистват с кислородна вода), мажеш със Гентамицин, но не повече от седмица, защото си товариш организма. Ако все още не се е оправил флеша, отивай при пиърсър да попиташ. Има разлика обаче от инфекция (събира се гной в тъканта) и сцепване (ухото е надуто, червено и боли, тече кръв и има видима рана). При сцепване се връщаш на по-малкия размер като мажеш със крем Здраве, Нивея, Ежко-Бежко или подобни такива. Чистенето става с помощта на физиологичен разтвор, солен разтвор или розова вода, кислородната вода също става, но изсушава кожата, затова не я препоръчват за дълго използване. Аз я ползвах около седмица, не ми е навредила, но наистина изсушава и не е много добре за флешове. Спирта пък въобще не трябва да се ползва. Тааа... успех с флешовете.
![]()
Последно редактирано от tori : 07-11-2012 на 10:07
http://www.youtube.com/watch?v=w0ACPy3p_uM&feature=plcp Заповядай, това ще ти е полезно!)
Кой всъщност е най-малкият размер флеш : 2мм или 3мм ? И някой ,който вече си е направил флеш (3-4мм) в студио ще каже ли дали боли ?![]()
2мм е най-малкия възможен. 1мм ти се води обикновен пиърсинг.
Относно болката. Боли според зависи дали си идиот. Продават спираловидни разширители, които ако вкарваш постепенно и бавно (под бавно имам предвид за няколко часа или дни - в зависимост от организма и ухото ти), няма да те боли повече, от колкото когато са те дупчили с обикновен пиърс.
Има и разширители-пръчици, но аз лично се опасявам, че ще загубя подобна джаджа докато спя или по пътя някъде. Цената им е еднаква с другите. Аз лично си купувам от Пешеходния мост в Пловдив. Цената без значение от милиметрите е 5 кинта - не е много скъпо. Все пак по-добре това, от колкото да си лАснеш кибритена клечка и да ти се възпали ухото заради заседнала треска или нещо такова...
Последно редактирано от Tsukuda_Hiroshi : 01-31-2014 на 09:45
Недей използва подръчни материали, ще вземе да ти се възпали ухото. Има си спецални разширители. Даже според мен изобщо не си прави флеш. Не мисля, че изглежда добре а и ако решиш да го махнеш някой ден грозната дупка ще си стои.
Последно редактирано от sramejlivkaa : 02-01-2014 на 21:40
Ох, боже. Първо темата е стара, второ - ква е тая простотия, че дупката задължително остава?! Прибира се в случай, че е правена бавно и правилно, кожата ти е достатъчно еластична и флеша не е по-голям от десетина милиметра.
Не погледнах кога е качена темата сори. Ами незнам дали се прибира, казвали сами че не се прибира.
Последно редактирано от sramejlivkaa : 02-02-2014 на 12:27
Е то не може да ръгаш капачка от дезодорант и да чакаш да се събере! На мен обаче 6-цата ми се свива драстично за около час без флеш/разширител и дори не смея да го свалям само за спане (в началото ме дразнеше малко). + това има значение и от колко време си с флеш. Колкото "по-пресен", толкова по-голям е шанса дупката да зарастне. Друг е въпроса, че е безсмислено да искаш да си направиш флеш, тръгвайки с нагласата "ще се събере ли дупката"...
Само да питам, тъй като се регистрирах току-що и не знам как да си създам тема(срам), снощи си поръчах едно разширителче 3мм тип спирала(имам дупка на ухото). Не ми се занимава с гадории като пълнители и клечки, защото се страхувам от инфекция, та затова- горе-долу на колко време да приплъзвам разширителя навътре, и как трябва да го почиствам, защото, доколкото знам, това си се получава като рана, и не щише ли много, примерно като почиствам с кислородна вода? И мисля да не го правя повече от 5-6 мм.
Аз се опитвам да си направя, но много ме боли и с клечка за зъби
^Ааааа!!! Свих се на топка като прочетох това!!! Wtf!?!