.
Резултати от 1 до 25 от общо 55

Threaded View

Относно мненията на Пантерата... владееш риторика, но това не прави мнението ти по-правилно и т.н.
    В случая съм с Чачо. А ти седни да четеш Фройд.
    Бас, че ако се направи анонимно проучване много хора ще потвърдят, че като малки са правили откровено извратени неща от сегашна гледна точка. Друг е въпроса дали това се споделя. Не е казано, че всяко нещо, което е нормално, се споделя.
    Ти споделяй, че мастурбираш, щом си толкова широкоскроена. Но има бая нормални неща, които се премълчават.
    Мъжете, на които им се е случвало да им падне пишока, не всичките го споделят, въпреки че е нормално явление, нали...?

Да, тази история за момченцата, които се ебат звучи направо гротескно!
    Но природно децата са много, много сексуални. Още в детската градина са много сексуални, много се шегуват (къде прикрито, къде не) на тема секс, и ако не е възпитанието и цивилизацията да им потисне изблиците (които са много буйни, натуралистични ако щеш), децата щяха да се праскат още на 6-7 годишна възраст. Аз на около 6 разбрах, че ми е приятно да се търкам долу, например. Момчетата от детската гониха момиченцата (нас) и си показваха пишките. Казвам ти, детската сексуалност е неконтролируема. Както и жестокостта, но това е друга тема.
    В психологията и специално ако се обърне внимание на Фройд по тоя въпрос е обрънато голямо внимание. Човек когато е дете е ултимативно СУРОВ, той представлява една необработена от цивилизационни модели, норми и т.н. личност. Фройд я има тая концепция, че зрелият човек е смазан от цивилизацията, потиснал е природното в себе си, това, което е изначално, което е вътре в него и му е заложено (да е сексуален и жесток). Тук се включва и концепцията за потиснатата сексуалност, която се проявява в по-късния етап (пубертет и тн). Но ако не биде потисната (сиреч, ако нямаше възпитание и поне някакъв морал като опора), всички деца щяха да се чукат още в детските градини, да си стискат задниците и т.н. Това само показва, че без морал, колкото и 'ограничаващ' да е той, човечеството е загубено.
    Може да ти е много гнусно, но е така. Децата са адски първични и любопитни. Само си спомни в твоите детски години колко много жестоки деца е имало около теб, или ти самата си била жестока и първична. Късане на крилата на пеперудите, ядене на буболечки, набеждаване на някое дете, защото е грозно и увредено & so on.
    Тук представям само едната страна на монетата, не за невинността на децата, защото защитавам тезата на Чачо. А и без друго дори да споменем колко са невинни децата, как нямат никакво его и лесно прощават и т.н., то това не отрича тяхната първичност и брутална естественост.

Повярвай, ако питаш някоя твоя приятелка дали с друго момиче като малка се е стимулирала, няма откровено да си каже. Разбира се, че не всички го правят. Аз с друго момиче не съм го правила, но и аз бях любопитна. За хубаво от дете съм строго възпитавана и комплексирана, но сериозно, не ме учудва много че авторът е оправял свой приятел като дете. Гнусно ми е да си го визуализирам, но не се учудвам . Нормално е.
    Наистина е нормално. Ако пуснеш една анонимна анкета всеки да споделя какви неща е правил като дете... ще се смаеш, отвратиш, успокоиш?? Не знам.
    И далеч не е съвсем необичайно че все пак никой не говори за това. Сексът си е тема табу поне в тези му измерения (най-първичните). Тези измерения ни плашат и само показват как човекът понякога може да е голямо животно! Но това са инстинкти... Какво да ги правим.

едит: Конкретно в случая на автора, просто е бил "изтърван" от здравите ръце на възпитанието и строгия морал : ) Но това не означава, че постъпката му е била ненормална за момента... Щеше да е ненормално ако беше продължил с тази практика. Фактът, че той се разкайва за постъпката си и изпитва срам е знак, че човекът се развива "нормално" според съвременние обществени норми, които са наложени за този век и за тази епоха, в която живеем. И които са си Ок, защото са установени и са на базата на лош опит с минали етични кодекси. Като казах минали морални норми, да си спомним как в Древен Рим е било напълно нормално да сереш на Колизеума, докато гледаш как тигри разкъсват хора, както и да правиш оргии публично, но да не се отклоняваме от темата Пък и не можем да пропуснем факта, че Рим се разпада именно от разширилия се разврат. Това обяснява защо живеем в свят, където има повече табута и това не е за лошо. Обяснява и твоето смущение от темата. Но не означава, че първичното и заложеното у хората (което се проявява изключително в детска възраст) е нещо ненормално.
    Последно редактирано от jghgh : 05-05-2012 на 19:40
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си