Добро утро, хора.

Тази тема е повлияна от безбройните теми за ревността. Винаги се борят 2 страни. Едната твърди, че хората се ревнуват, когато се обичат, други казват: защото са несигурни. Аз съм на мнение, че и двете важат и си имат своя принос.
Та наскоро здраво се бях зачела в една такава тема и се замислих по въпроса. Дори с Sh@d0w го пообсъдихме, но някакси досега от момче не съм чула много задоволителен отговор донякъде, защото вие сте:
а/ супер уверени в себе си повечето време;
б/ и да ви мине сянка на несигурност, гледате да не се забележи.
Това, което ми е трудно да си обясня е точно какво прави хората несигурни в себе си и ги кара да мислят, че не заслужават някого? Или пък, че човекът им ще срещне други хора, които ще го заслужават повече? Въобще въпросът ми е над всички тези доводи, които излагат форумците, мислещи, че ревнивите страдат не от съмнения, а от ниско самочувствие.

ПП. Ще помоля да няма прекалено много отговори в стил: "Ми щото са грозни и дебели." Точно там ми се обажда питанката. Далеч не всички ревниви (или несигурни) хора са грозни, тъпи, безинтересни. Напротив. Като че ли най-ревнивите, които познавам поне аз, имат чудесна визия и като цяло хич не са за изхвърляне.