Сисе, при мен некрайни мнения няма да видиш.

Ами... може и да не са доволни, обаче.. това не е нещо, което могат самостоятелно да променят. Както си забелязала -= това е нагласа дълбоко насадена в съзнанието и подсъзнанието. Докато първото е лесно променливо по воля на Аз-а, то вторто е невъзможно да го разбереш без втори човек. Дали за слушател, дали за консултант.. в подсъзнанието не можеш да влезеш сам. Другото е че.. докато ти си се нагласил някак да живееш с това ниско самочувствие, ако почнеш да бърникаш както ти падне за да го променяш... нали се сещаш че всичко коренно ще се срине. Което ще е доста неочаквано и прекалено стряскащо за неинформиран човек който няма опит в това(каквито сме повечето от хората).

В повечето случаи ситуацията е "знам къде се намира Америка, ама сам не мога да стигна до там" Хората осъзнават че нещо не е като хората, имат желание за промяна.. но нямат контрол или поне досег до същината на проблема. тъй като вече разбрахме че той е доста в несъзнаваното на човека.

Тези хора не са болни за да бъдат лекувани. Правилният термин е консултирани. Аз честно - нямам конкретна идея как се прави, най-добрата ми приятелка учи психология и ми е споделяла как се процедира. Обсипването с комплименти само влошава ситуацията, защото щом човека е подтиснат.. ако го обсипеш с ласкателства той ще реши че му се подиграваш (тъй като няма как да допусне че дори малка част са истина). И пробелма му ще се задълбочи. А ако не му обръщаш внимание е все едно да не обръщаш внимание на неоправената си стая.

Разумния подход е да се говори с човека, да му спечелиш истински доверието, да се отключат по някакъв начин бариерите на несъзнаваното и да се стигне до самия проблем. това е процес, който не става изведнъж. А след като човека вече ти има доверие - той би ти повярвал и ти би могъл да го насочиш. Доколкото знам - това е процеса грубо описан. В детайли.. ако искаш мога да се поинтересувам.