.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23
    Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...

Question Метод Табата

Вярно ли е че при Табата ефекта е най-голям ? 20 секунди супер повторения с максимална скорост, 10 секунди почивка, след това пак, точно 7 пъти. Няколко минути така било по-добре от часове тренировка ? Вярно ли е ? Също четох че при бягането Табата била най-подходяща за горене на мазнини - 20 секунден спринт, ама спринт не лигавене, после 10 секунди почивка, пак 20 секунди спринт, и така 15 минути се равнявали на няколко часа нормално бягане. А и с Табата имало afterburn ефект, и метаболизма се засилвал. Мисля довечера като бягам да пробвам, но не знам дали са глупости или истина. Някой пробвал ли е ?
    Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 04-28-2012 на 16:41

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Не са глупости, пробвай.
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Град
    довечера ще пробвам. 8 серии по 20 секунди як спринт и 10 секунди почивка

Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    защо довечера, а не примерно сутринта или следобяд
    sapphire5

miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Град
    Щото тогава ме мързи, а и вечер нямам ко да прая ;d а и мисля че малко се надценявам че ще издържа но ще видим

Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    според мен не е практично късно вечерта да ги правиш......
    sapphire5

Град
    е то сутрин е най-добре, но не ми се става рано. Лятото имаше един период в който в 5 часа сутринта ходих да бягам до припадък в парка, после на лостове в даскало и така до 6 и 30 - 7. После през целия ден бях дроб

Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    ама сутринта се яде бе ванка ;д те хората вярно казват, че закуската е най-важна
    sapphire5

Град
    аз ям на обяд и вечер... сутрин като видя ядене и ми се драйфа ;d

Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    ееееее, ама ако си спортист трябва да хапваш
    sapphire5

Мега фен Аватара на ZipFail
    Вярно е, ама не е за начинаещи.

Пък ако искаш кавито и да е резултати(и най-вече мускулна маса) сутрин трябва да ядеш, задължително.

Град
    побвах го сега с бягане, става яко влиза, обаче на 4-тата серия взех да издъхвам. Направих ги де, но накрая със бавно бягане щото силите ми изчезнаха... за пушач не е зле

Супер фен Аватара на bathory
    Град
    У Цецови..
    Тренировката е 4 минути, а не 15.. За начинаещ може да я модифицираш според възможностите си, най-лесно е като увеличиш почивката с поне още 10 секунди или да намалиш времето за работа. Може да правиш различни тренировки с този метод, спринтовете са най-убиващи, ама и клековете с щанга не падат по-далеч... хахах
    Табата със спринтове не е за всеки... )
    Pain is inevitable. Suffering is optional.

Град
    доколкото разбрах просто трябва като тренираш да го правиш максимално бързо, с максимални усилия за кратко време. След това почивка, и пак така. Мисля че времето между сериите не е толкова важно колкото правилното изпълнение. Довечера вместо 10 секунди почивка ще ги направя 20, така поне ще издържа без проблем.

Супер фен Аватара на bathory
    Град
    У Цецови..
    Така е. За тези 20 секунди даваш всичко от себе си, после почиваш (10сек в оригинал) и това се повтаря 8 пъти. Без никаква подготовка не е хубаво да се залавяш веднага с табата, но ти си знаеш. Прави се най-много 2-3 пъти в седмицата. Големи резултати има, аз миналото лято така се изчистих, но преди това имах 6 месеца стаж на стадиона.. хах
    Pain is inevitable. Suffering is optional.

Град
    Такаа успях горе долу да напрая табата, то не паднаха загрявки, спринтове, но някъде на 4-тата взех да се пъна много и да намалям, та увеличих времето за почивка на 35 секунди. Направих ги и за финал една пълна обиколка на игрището на спринт, защото усетих че ми останаха някви силички. С 300 зора го направих. Добре ама като се прибирах взе да ми причернява яко, краката взеха да омекват и се разтреперах целия. ся ми е някво замъглено и треперя. Що така става ? Вярно не съм бягал на спринт отдавна, попринцип си правя леки кросчета но днеска направо се озорих мн яко.
    Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 04-30-2012 на 20:56

Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    кръвното ти е паднало и може би си бил обезводнен до една степен, ама то така става като тренираш през нощта
    sapphire5

Повече от фен
    Табата със спринтове е най-тежкото. Аз като го правих за пръв път, на петия спринт щях да колабирам на алеята в парка /щото и не бях бягал от време оно/.

Прави ги с клекове или тръстъри. И не повече от веднъж-два пъти на седмица.

Повече от фен
    става за фат лосс, има и по-добри начини де но табатата отнема най-малко време
    мускули не очаквай да качиш, а и шанса да ти попречи на тренировките в залата(ако правиш такива) е доста голям

Голям фен Аватара на maistorluk
    Става ли преди това за да се изтощиш малко да си направиш нормални упражнения каквито ще правиш и в зала и след това табата защото когато си най-изтощен и можеш да го издържиш тогава има най-големи резултати. Ако някой знае за програмата stopwatch може да му пратя с файл какво си правя аз всеки ден.
    Summer slam!!!! The biggest summer event!!!

Според мен вместо да пускаш тема тук трябваше да прочетеш статии за Табата във всички възможни сайтове, например мма българия бб теам и тн. където пише, че спринтовете са една от най тежките тренировки, практикувани САМО от атлети на високо ниво и после сам да се сетиш що ти причернява..

Град
    вече не ми причернява, въпроса е че на 3-тия спринт почвам да забавям и си дигам recovery time-а на 20 секунди, а на петото съм дроб... правя си едноминутна почивка и пак спринт... така още 3 пъти и съм готов. Надявам се скоро да мога да го правя както трябва

Мега фен Аватара на ZipFail
    Колко хора ти го казаха - табата със спринтове е само за много напреднали спортисти. Щом правиш такива големи почивки значи натоварването ти е прекалено голямо. Пробвай със клекове, напади, лицеви опори и тогава влизай в дълбоките води.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си