1.Всички видове месо
2.Сирена, без топените.
3.Яйца
4. Зеленчуци: всички, за които се сетите, особено зелените на цвят като броколи и спанак; карфиол, зеле, краставици, домати, тиквички, гъби. Избягвайте картофи и други корени с много нишесте. Употребявайте варива (боб, леща)в умерени количества, като винаги предварително ги накисвате поне за 1 нощ преди да ги сготвите. Не употребявайте соя и производните и продукти.
5. Плодове: максимум до 2 по възможност по-кисели плода (грейпфрути и лимони всеки ден). Във времето около тренировка може да си позволите повече плодове. Избягвайте банани, грозде, диня. Добре дошли са боровинки, малини, къпини и други дребни плодове.
6.Забрави за сладкото!Захарта,която ще си набавяш от плодовете е достатъчна.