- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студенти от ФМИ - защо не заминавате по еразъм ?
Гледам, че има адски много свободни места.
Какво ви спира да подавате документи ? В крайна сметка нали поемаха част от таксите по заминаването и престоя, или греша?
Иска се и успех над 5, както видях.
Споделете мнения, тази програма я гледах още като бях в 9ти клас и ми се виждаше страшно съблазнителна, но може би нещо не виждам в цялата картинка?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Успехът на 5 малко хора го постигат. А и не виждам смисъл да заниманавам по еразъм, за какво ми е? Уча си тука, търся си работа и туй то. Еразъм го виждам като 1 загубена година. Мога после да замина по по-смислени причини в чужбина. Но съм и от хората, които и бригада не ги вълнува.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ако става въпрос за специалностите с програмиране, 80% от хората там имат за цел да започнат работа възможно най-скоро, така че съм съгласен с @Chacho, че това ще е една изгубена година : ). Моето мнение е че в тази област, всяка година, в която не работиш е изгубена.
Добре, а значи не ти приемат тези 6 месеца, а трябва да ги повтаряш , т.е. да караш изпитите, които си скийпнал?
Видях една колежка, докторант, която са я харесали тази година, ще взема и нея да я питам.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Еми аз не съм от ФМИ, но да кажа- то навсякъде е еднакво (шибано). Уж се признават изпитите, които си взел там и които съвпадат с тези тук, НО трябва в конкретния университет да се предлагат точно такива предмети каквито са тук, за да ти се признаят изпитите и кредитите съответно. Обикновено в чуждите страни знаеш, че почват по различно време и общо взето, като са ти останали изпити, ти се прибираш август, да кажем , а септември трябва да покриеш изпитите, които не ти съвпадат. Ако примерно тук за семестъра имаш да взимаш 30 кредита и там трябва да ги набереш, а това са около 5 изпита, нищо че ти тук ще дойдеш пак да държиш останалите изпити. Тези, които там си държала, но тук ги няма, ти ги признават за избираеми, което е мега тъпо. Иии още нещо- ако там по изпит Х имаш 8 кредита, а тук този изпит ти дава 6, ти се вписват 6-те... Ето затова не ходят хората на Еразъм. Макар че при нас доста хора заминаха (и аз щях, но в последния момент отказах да подпиша декларацията). Все пак, ако ходиш, мисли кой семестър ще ходиш и коя година. Ние другата година примерно нямаме много изпити, но пък са адски тежки и не се признават. В четвърти курс обаче в повечето специалности е по- лежерно (предполагам, че и във ФМИ е така).
До 4ти курс ФМИ-стите вече са си намерили работа, а първите години те слагат на задника ти да четеш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Еми да, знам, че е г/д така. то и при нас 4ти курс имаме само изборни, за да имаме време (т.е. предполага се, че работим)
Иначе, аз в крайна сметка мисля, че магистратурата е по- добра алтернатива отколкото Еразъм да тъчеш на хиляда стана.
NomNomNOm, ти вече ориентира ли се какво ще пишеш?
Едит: за повече и по- адекватна информация, можеш ето това да посетиш http://forum.uni-sofia.bg/forum/ тук има цял раздел за кандидатстващите и със сигурност много повече хора от ФМИ отколкото тук.![]()
Последно редактирано от therichbitch : 04-29-2012 на 13:31